10 Architectural Photography Tips til at få det ultimative skud

Selvom der er mange faktorer, der spiller for at få det ultimative skud - nogle kontrollerbare og nogle ikke - er der et par tips, du bør vide, før du selv begynder. Billedkilde: Landor

Arkitektonisk fotografering, hvad enten det er klassisk eller moderne, kan være både givende og udfordrende. Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvordan man får det ultimative skud, selvom du forsøger at prøve det, og prøv igen.

Der er mange faktorer, der spiller for at få det ultimative skud - nogle kontrollerbare og nogle ikke - så her et par tips du bør vide, før du selv begynder.

Mens nogle af disse kan virke som sund fornuft, er de måske ikke det, du synes om hver gang du "peger og skyd" dit kamera i en bygning. Men når du tager alle disse tips i betragtning, vil det sikkert hjælpe dig med at få et billedværdigt billede.

Øv disse fotograferingstips for at få det perfekte billede. Billedkilde: Digital Photography School

1) Har altid dit kamera og placering klar

Hvis du virkelig ønsker det bedste billede, så må du måske overveje at bære dit kamera med dig overalt - du ved aldrig, hvornår inspiration vil strejke. Hvis din placering allerede er valgt på forhånd, så sørg for at du er forberedt på den pågældende placering. Hvis bygningen er en virksomhed, skal du kontrollere, hvilke timer de åbnes.

Du bør også tjekke med ejerne af bygningen eller ejendommen, eller muligvis byen for at se, om du har brug for tilladelse til at tage billeder. Ikke at vide, kunne få dig i problemer, hvilket forhindrer muligheden for at få dit drømmefoto.

Endelig skal du kigge på vejrrapporten for den placering, du er på vej til. Afhængigt af den type skud du vil have, kan du være uklar, overskyet, regnvejr, stormvejr, klart - vejret kan ødelægge din dag.

Tjek med ejerne af bygningen eller ejendommen, eller muligvis byen for at se, om du har brug for tilladelse til at tage billeder. Billedkilde: Foto-Synlig

2) Invester i det rigtige fotograferingsudstyr

Det er vigtigt, at du har det rigtige gear med dig til det job, du skal gøre. Når det kommer til arkitektonisk fotografering, er en vidvinkel, fiskeøje eller ultravinkellinsen den bedste løsning.

Disse typer af linser giver dig mulighed for at få en dramatisk sammensætning og giver dig mulighed for at passe hele rammen af ​​bygningen i ét skud. Men ikke alle bygninger passer ind i hvert skud.

Det er her et kamera med panoramaformat kan være gavnligt. Mens nogle kameraer tilbyder in-shot stikninger med panoramaudsigt, kan du overveje at bruge Hugin eller PTgui, som er to typer software, der giver dig mulighed for at stikke panoramabilleder sammen efter skydningen. Dette er også gavnligt, hvis du skyder med et Digital Single-Lens Reflex kamera eller DSLR.

Når det kommer til arkitektonisk fotografering, er en vidvinkel, fiskeøje eller ultravinkellinsen den bedste løsning. Billede Kilde: skinke foto

3) Rush ikke perfektion

Et af de største tips til at skyde fantastiske arkitektoniske emner er at tage din tid. Sørg for, at du har en stor klokkeslæt afsat i din tidsplan for skydningen, muligvis dage.

Dette giver dig ikke kun tid nok til at få de skud du ønsker, men det giver dig mulighed for at udforske bygningen.

Du vil give dig selv tid til at gå rundt og se på alle sider af bygningen for at finde ud af, hvilket område der vil give dig det bedste og mest unikke skud af den arkitektoniske struktur.

Et af de største tips til at skyde fantastiske arkitektoniske emner er at tage din tid. Billede Kilde: Aedas

4) Skyd i forskellige vejrforhold

Som vi nævnte tidligere, er opmærksom på vejrudsigten en fantastisk måde at sikre det perfekte skud. Det betyder ikke nødvendigvis, at du kun kan skyde, når solen skinner.

Faktisk kan du blive overrasket over at finde ud af, at de bedste billeder tages, når en storm brygger overhead, og himlen er overskyet. De hvirvlende skyer, regnen mister ned og muligheden for en regnbue kan virkelig intensivere atmosfæren og øge kvaliteten af ​​billedet.

Det er en god idé at vende tilbage til et sted flere gange under forskellige vejrforhold for at give dig selv nok billeder af bygningen for at finde ud af, hvilken der resulterer i det ultimative skud.

Vær opmærksom på vejrrapporten er en god måde at sikre det perfekte skud på. Billedkilde: Gencept

5) Vær opmærksom på lyset

Du kan blive overrasket over, hvor forskellige en bygning og dens omgivelser kan se ud, når solen går ned om natten eller forsvinder bag en sky. Tag skud i løbet af dagen fra forskellige vinkler af bygningen for at se, hvordan de ser ud.

Derefter vende tilbage om natten og se, hvad der er ændret om bygningen og det er miljø. Du vil opdage, at når der er solnedgange, vises forskellige skygger, og bygningen kan endda se en anden farve eller tage et nyt udseende eller en facade på.

Desuden kan retningen af ​​solen i forhold til dig og bygningen gøre en forskel. Det kan skabe skygger og refleksioner, og øge tekstmæssige elementer såvel som kontrast. For eksempel, hvis du vil lave en silhuet som solnedgange, vil du sørge for at bygningen er mellem dig og solen.

Du kan også bruge et High Dynamic Range eller HDR-program, som f.eks. Photomatix til at slå sammen forskellige eksponeringsværdier sammen, så husk, da dit kamera klikker væk.

Solens retning i forhold til dig og bygningen kan gøre en forskel.Det kan skabe skygger og refleksioner, og øge tekstmæssige elementer såvel som kontrast. Billedkilde: AMZ Home

6) Fotografi fra et andet perspektiv - En Bugs-Eye View

Ligesom lyset kan have en effekt på måden bygningen ser ud, så kan din position, mens du tager skuddet. Igen er her, hvor tiden kommer i spil som en vigtig faktor.

Du vil sikre dig, at du har mulighed for at bevæge dig rundt i bygningen, skyde, mens du går. Du vil også komme så tæt på bygningen som muligt, skyde lige op, for et andet perspektiv. Forestil dig at du er en fejl eller myrke på jorden. Ingen ser virkelig op på en bygning fra denne vinkel, men det kan bare gøre det mest fantastiske billede, du nogensinde har set.

På den anden side kan man komme så langt væk eller så højt op fra bygningen som muligt, for at inkludere hele strukturen i ét skud, også kunne skabe et unikt skud. Spil rundt med det perspektiv, som du skyder på for virkelig at tillade dig selv at skabe utrolig unik fotografering.

Forestil dig at du er en fejl eller myrke på jorden. Ingen ser virkelig op på en bygning fra denne vinkel, men det kan bare gøre det mest fantastiske billede, du nogensinde har set. Billedkilde: Designhuse

7) omfavn fotoprogramvare

Når skuddet er færdigt, er der nogle ting, du kan gøre for virkelig at forbedre billederne for at gøre dem endnu mere spektakulære (og det er ikke snydt - mange professionelle fotografer bruger disse værktøjer). Dette kan gøres ved brug af fotografiprogrammer.

Du kan f.eks. Bruge software, som Perfect Photo Suite, som omfatter en række forskellige programmer til at foretage ændringer i et skud, efter at det er taget. Dette omfatter funktioner, såsom Perfect Effects 9, Perfect Enhance 9 og Perfect Black & White 9.

Anden software, du kan bruge, omfatter DxO og Adobe Photoshop. Hvis du ikke er bekendt med disse typer af software, kan du overveje noget, der er lidt lettere at bruge, f.eks. Apple Aperture eller Adobe Lightroom. Der er så mange tekniske måder at forbedre din fotografering på, så drage fordel!

Når skuddet er færdigt, er der nogle ting, du kan gøre for virkelig at forbedre billederne for at gøre dem endnu mere spektakulære. Billedkilde: Digilabspro, © Greg Wilson 2015

8) sort / hvid eller farve?

En anden ting at tænke over - bestemme mellem et farvefoto og et sort / hvidt foto. Selvom beslutningen er rent op til fotografen, er der nogle punkter, du bør tage i betragtning.

Når det kommer til arkitektonisk fotografering, er farve ofte det vigtigste element i strukturen, som du gerne vil fremhæve. Derfor kan skydning af bygningen i farve bare være den bedste løsning.

Omvendt, hvis du kun er efter et meget grafisk skud eller en, der fremhæver byggestrukturerne i en bygning, er du måske bedre til at skyde kun i sort / hvid. Det gør det muligt for kontrast at være meget mere til stede i færdigvaren.

Hvis du er efter et meget grafisk skud eller en, der fremhæver bygningens strukturelle linjer, kan du kun få bedre skydning i sort og hvid. Billedkilde: Twisted Sifter

9) Glem ikke postbehandling

Efterbehandling består normalt af farvekorrektion, skarphed og øget kontrast. Men for at få det ultimative skud, vil du gerne gøre lidt ekstra efterbehandling.

For det meste vil du tænke på linsforvrængning, der kan have været opstået, mens du tog billederne. Dette kan nemt fjernes med fotosoftware, som f.eks. DxO, som allerede er nævnt.

Du kan også bruge PTLens, som arbejder for ikke kun at give korrektioner til linsforvrængning, men også til kromatisk aberration, vignettering og perspektiv.

For at få det ultimative skud, vil du gerne gøre lidt ekstra efterbehandling. Billedkilde: Urukia

10) Se efter en unik placering

Bortset fra alle de andre tips, vi har givet dig, er der endnu en tanke, du bør overveje. Den tanke er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Der er mange berømte arkitektoniske steder rundt om i verden, der er fotograferet mange forskellige tidspunkter, i anderledes lys og i forskellige vejrforhold. Måske er det derfor, de er så berømte. Betyder det det er her du skal gå?

Som fotograf søger at skabe det ultimative skud, bør du måske finde din egen placering. Find et sted, hvor ingen har været, en bygning, der normalt ikke fotograferes, og giv dig selv den udfordring at gøre det til det næste sted, som arkitektoniske fotografer dør for at gå.

Find et sted, hvor ingen har været, en bygning, der normalt ikke fotograferes, og giv dig selv udfordringen. Billedkilde: Fotografi og Arkitektur

Måske er den vigtigste fotograferingstips at tage din tid. Du skal give dig tid til at se på bygningen, og giv dig tid til at se bygningen i forskellige vejrforhold - dag og nat.

Når du har det grundlæggende, lad din kreativitet strømme. Tag skud fra forskellige vinkler på jorden, kigger op, langt tilbage skyder lige på, og endda kommer på højere jorden.

Kan du lide at fotografere bygninger? Hvis ja, hvad er din favorit go-to teknik?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar