10 af de smukkeste moderne århundredes stole

Moderne møbler fra midten af ​​det århundrede har et unikt stilfuldt udseende og en række egenskaber, der gør det på en meget subtil måde. Stole er for eksempel særligt interessante, fordi vi tydeligt kan se alle slags innovative designs, der med tiden er blevet fælles træk. Her er 10 af de smukkeste moderne århundredes stole.

1. Cesca-stolen af ​​Marcel Breuer.

Denne stol blev designet i 1928 og har et simpelt og ganske interessant design. Det er skabt ved hjælp af rørformede stålelementer, og på den tid var det en innovativ mulighed. Stolen har også en nådig form og delikate funktioner kombineret med stærke og slidstærke materialer, hvilket resulterer i et velafbalanceret design.

2. Barcelona-stolen af ​​Ludwig Mies van der Rohe.

Designet et år senere, i 1929, vedtager Barcelona-stolen et helt andet design. Det er også et yndefuldt møbel, men det har ikke længere de samme delikate kurver. Stolen blev designet til den internationale udstilling fra Barcelona, ​​således navnet. Det er blevet et ikonisk møbel og har påvirket mange kreationer siden da.

3. Risom lounge stol af Jens Risom.

Risom stolen blev designet i 1943, og den var oprindeligt udformet af birketræ og overskydende faldskærme. Designet er blevet raffineret lige siden, og der er blevet lavet flere mere moderne varianter. Det oprindelige design var enkelt og havde moderne stil.

4. Navy sidestolen.

Designeren af ​​denne stol er ukendt, men det, vi ved, er, at Philippe Starck var den, der brugte det oprindelige design som inspiration til de nyere Emeco-samlinger. Vi ved også, at stolen blev designet i 1944. På grund af sit udseende bliver det tydeligt, at stolen var planlagt som et stærkt og holdbart møbel, og at stil og æstetik ikke var en prioritet. Ikke desto mindre er det et simpelt og smukt møbel.

5. Eames støbt plastikstol.

MoreINSPIRATION
  • Kombiner Adirondack stole med moderne elementer til et smukt design
  • Den innovative Bertoia sidestol med sædehynde
  • Charlie Pollock Executive Chair, et ikon af Mid Century Century Modern design

Designet af den berømte Charles og Ray Eames, blev denne stol oprindelig oprettet tilbage i 1948, selv om versionen med træ dowel ben kun blev oprettet 2 år senere. Sidestolen versionen er en mere praktisk variant af designet. Det har et simpelt design, og det kommer også i en lænestol version.

6. Saarinen Executive Lænestol af Eero Saarinen.

Denne særlige stol er en del af Saarinen Executive Collection. Selv om samlingen blev skabt år tidligere, blev denne model af lænestolen kun designet i 1950. Det er et simpelt møbel med træben, der gør det til at virke godt og lade det være både afslappet og elegant. Gennem årene er det også blevet populært som spisestue, men det var oprindeligt beregnet som kontorstol.

7. Bertoia Diamond Chair af Harry Bertoia.

Bertoia-stolen blev oprindeligt designet i 1952 og har siden været inspirerende nye modeller, og den er blevet en populær type møbler og en tidløs stol. Dens form er også blevet vedtaget til sidestole, barstole og flere andre typer og på den tid kombineret med hele design og materialevalg var det en meget moderne skabelse.

8. Wegner Sawbuck Chair af Hans J. Wegner.

Den enkle, alsidige og overraskende komfortable Sawbuck stol har et design, der selv i dag er en af ​​de mest almindelige og populære. Det blev oprindeligt designet i 1952, og det er blot en af ​​de mange smukke Wegner stole. Det er et møbel, der passer til de fleste stilarter og decors og kan bruges til en række forskellige formål.

9. Cherner Lænestol og sidestol ved Normal Cherner.

Cherner-stolen er et simpelt og elegant møbel, der blev designet i 1958. Det har smukke kurver og et stilfuldt udseende, men det gik ud af produktionen tilbage på 70'erne. Men det var allerede blevet meget populært, og det gik tilbage i produktion i 1999. Det er en alsidig stol, der ser smukt ud i spisestuer, stue og endda i overdækkede udendørs arealer.

10. Svanestolen af ​​Arne Jacobsen.

Dette er den mest moderne stol på listen. Det blev designet i 1958, og det er stadig meget smukt og værdsat, at kunne integrere i de fleste moderne decors. Det var designet til at blive brugt i hotel lobbyer, men det bliver hurtigt populært i private boliger også takket være sin raffinerede form og smukke farver.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar