10 skorstenen basics hver boligejer skal vide

Korrekt skorstenspleje vil holde din familie sikker. Image Via: Design Guild Homes

Uanset om du lige flyttede i forrige uge, eller hvis du har boet i dit hjem i mange år, kan skorstenen være en skræmmende. Det er trods alt ikke noget, vi tænker over det ofte, bortset fra et par feriebrande, og det er ikke ligefrem det nemmeste at gøre på dit hjem vedligeholdelsesliste.

Men at ignorere din pejs er ikke svaret. Faktisk kan et glemt ild have alvorlige konsekvenser, når det kommer til din families sikkerhed. Selv om det ikke er behageligt at tænke på, sker der husbrande.

I stedet for at tage chancer, så tag dig ikke i gang med så meget viden som muligt? Vi har indsigt i grunden til skorstenen, som alle bør vide. Læs dem og bogmærke dem til senere. Vi lover at du ikke vil fortryde det.

Skorsten pleje sker både i og uden for hjemmet. Billede Via: Jamesthomas, LLC

1. Lær din skorstens type

Uanset om du har realiseret det eller ej, er ikke alle skorstene ens. At vide, hvilken type du har, er afgørende for at sørge for korrekt vedligeholdelse af hjemmet. Der er tre hovedtyper:

Enkeltbelagt metal: Enkeltvægte metal skorstene ser tage form af et tyndt metalrør stikker op fra taget med en cirkulær top. Denne type findes almindeligt i ældre hjem, da nyere bygningskoder har favoriseret murværk.

Murværk: Disse er dine standard mursten skorstene og ses for øjeblikket som den sikreste. Masonry skorstene leveres ofte med en liner forinstalleret for at sikre korrekt udluftning.

Præfabrikeret metal: Denne type betegnes også almindeligvis "fabriksbygget" og bruges mest til kommercielle strukturer.

Mursten skorstene betragtes som den sikreste type. Billede Via: LRO Residential

2. Hold øje med dine mursten

Vidste du, at murstenen, der bruges til at bygge din skorsten, ikke er den samme som den slags, der bruges til at bygge resten af ​​dit hjem? Specielt dedikeret firebricks er konstrueret til at modstå meget højere temperaturer end standard versioner, ofte op til 3000 grader F.

Ud over teglsten er den anvendte type mørtel også kritisk. Højtemperaturcement er det sikreste valg, når det gælder at holde din skorsten sammen.

Men det er ikke altid en garanti for, at ildkorn blev brugt i din skorstens konstruktion. Boligejere bør passe på at smuldre i deres mursten og mørtel, da de sandsynligvis bliver nødt til at blive chiseled og erstattet af mere passende materialer.

Hold altid kig på tegn på smuldrende mursten og mørtel. Billede Via: The Leland Group

3. Kontroller din flu

Røggassen er et udluftningssystem. Dens et rør findes på indersiden af ​​din skorsten liner, der tillader røg og de andre gasser, der opbygges i løbet af ilden for sikkert at forlade dit hjem.

Ligesom når du føler din næsepulvning op og kan fortælle, at en forkølelse er på vej, har en ukorrekt fungerende røgen advarselsskilte. Hvis du føler, at din stue bliver usædvanligt røgfyldt under en ild eller find dråber vand i din pejs, kan det være på tide at tørre røgen ren af ​​rusk.

En bemærkning om brandsikkerhed: Sørg altid for, at din røggas er åben, før der lyses. Hvis du gør det, vil du sørge for, at røgen fra flammerne er i stand til korrekt at gå ud af dit hjem, og at du og din familie sikkert kan nyde sin varme.

Åbn altid din røggas før du bygger en brand. Billede Via: Sandvold Blanda Arkitektur + Interiors LLC

4. Overvej at få en skorstensforing

Skorstensrør beskytter dit hjem mod de varme og brandfarlige materialer, der produceres ved brand. I uklare skorstene kan varmen af ​​en ild stige for hurtigt og forårsage nærliggende ejendele at fange flamme. Liners giver en ekstra barriere.

Der er tre typer skorstensforbindelser at vælge imellem. Leregliner fungerer bedst i åbne pejse. Metal liners, som normalt bruges, når omfattende reparationer i eksisterende strukturer. Endelig er indstøbte linjer mest tilpasselige og er en cement enhed designet til at passe til din pejs unikke form.

Når det kommer tid til at købe en liner, er størrelsen ofte den vigtigste faktor. En passende størrelse liner vil effektivt tillade brændbare materialer til sikkert at forlade dit hjem. Men hvis det er for stort eller lille, er der større chance for opbygning af kulilte.

En liner hjælper med at holde dit værelse røgfrit. Billede Via: Garrison Hullinger

5. Invester i en skorsten cap

Du kender de små luksuser, der forekommer unødvendige i starten, men når du først begynder at bruge dem, bliver det helt afgørende? Normalt er denne sondring forbeholdt fjernsyns fjernbetjeninger eller ridning græsplæneklippere, men vi vil gerne fremhæve, at en skorstensbetræk er i samme kategori.

I det væsentlige er en skorsten cap nøjagtigt, hvordan det lyder. Det er et ventileret metalstykke, der sidder inde i toppen af ​​skorstenen og forhindrer uønskede materialer i at komme ind i din pejs, mens du stadig lader røgen slippe ud.

Det holder tunge regner fra at sive ned i din skorsten og potentielt forårsager lækager, og det forhindrer dyr i at neste inde i din pejs i de koldere måneder.

En skorsten cap holder de ydre elementer ud af dit hjem. Image Via: Jona Collins Interior Design

6. Lær at bygge en brand

Hvor svært kan en brand være? Alt du behøver er noget træ og en lighter, ikke? Som det viser sig, er der nogle få nøgleelementer af en ordentlig brand, der vil holde din husstand både sikker og varm.

For det første er der træet.Du vil altid bruge tørt træ, når du brænder brande. Du vil også gerne bygge ilden med mindre træstykker, også kendt som kindling, før du går op til større, tykkere logs.

Så er der acceleratoren. Du vil aldrig sætte brændbare væsker som benzin i en pejs i hjemmet. I stedet kan du bruge færdigpakkede ildstartere eller små stykker avis for at stoke flammerne.

Lær hvert familiemedlem, hvordan man sikkert bygger en brand. Billede Via: Durrett Homes

7. Inspicer din skorsten årligt

De fleste mennesker tror, ​​at de kun behøver at bekymre sig om præformerende hjemmeinspektioner, når de gør sig klar til at sætte deres hjem på markedet. Men for nogle af dine hjemme komponenter, herunder skorstene, gør en årlig inspektion meget mere mening.

Her er handlen: De fleste skorstensproblemer begynder små - en lille tåre i lineren, der lader spore mængden af ​​skadelige gasser ind i dit hjem eller en hårfraktbrud i din stak, der vokser med en minimal hastighed.

Selvom disse ting måske ikke ligner en stor aftale med det samme, hvis du venter årtier for at håndtere dem, kan du finde dig selv med et stort problem og endnu større reparationsregning. Planlægning af en årlig inspektion kan hjælpe dig med at fange problemer tidligt.

Da skorstene når så højt, er det bedst at lade en professionel check for problemer. Billede Via: Polhemus Savery DaSilva

8. Leje en kvalificeret skorstensfeje

Udover at blive inspiceret, skal din skorsten også rengøres ca. en gang om året. Desværre - afhængigt af hvordan du ser på det - gør højden og skrøbelighed i din skorsten det svært at føje til din opgaveliste. I stedet ansætter en professionel.

Som altid, når du ansætter til et job, vil du sørge for, at din skorstensfeje kommer med glødende referencer. Men du vil også gerne kontrollere, at han eller hun bærer den rigtige forsikring. Hvis du gør det, kan du spare dig for økonomisk ansvar i tilfælde af et fald eller anden arbejdsulykke.

Hvis du er usikker på, hvor du skal starte, er National Chimney Sweep Guide et godt sted at starte. Det vil hjælpe dig med at bestemme, hvordan man søger efter en kvalificeret fagmand.

Sørg for at fejeret renser alle skorstene i dit hjem. Billede Via: Jonathan Stanton, Inc

9. Ryd altid din haard

For mange markerer pejsen fokusområdet for opholdsstuen. Som sådan er det en mantel og ild er indlysende valg, når det kommer til at placere dine indretningsprodukter. Men mens julestrømper og familiebilleder kan se godt ud, bliver de til en fare, når der er ild i porten.

Tænk over det: Det siger sig selv, at brande når imponerende høje temperaturer. Faktisk klokker den gennemsnitlige husstandsild i ca. 1.100 grader F. Selv ved hjælp af et pejseskærm er der ingen måde at garantere, at en af ​​disse tilfældige brændende gnister ikke vil løsne sig fra resten. Hvis det sker, vil du ikke have dine indretningsprodukter til at fange flamme.

Så det bedste er at flytte dem. Før du tænder en ild i ilden, skal du bare tage alle disse knick-knacks og flytte dem ud af skade. Stol på os, du vil hvile lettere ved at vide, at du har gjort alt for at undgå en potentiel tragedie.

Før du tænder en ild, skal du fjerne ilden i brændbare genstande. Billede Via: Hughes Umbanhowar Arkitekter

10. Køb korrekt detektorer

Nu skal alle have mindst en røgdetektor i deres hjem. I tilfælde af brand vil en røgdetektor mærke røgen i luften og udløse en alarm for at advare husets beboere. Hvis du er på markedet for en ny, skal du kigge efter en version, der automatisk ringer til din lokale brandvæsen, og hvis du bor i et lejlighedskompleks, skal du se om din detektor er programmeret til at afbryde bygningens sprinkleranlæg.

Kulmonoxid detektorer kan være endnu mere kritiske for din sikkerhed. I modsætning til røg, som kan ses og lugtes i luften, er kulilte lugtfri. Alligevel kan det være dødeligt, hvis det bliver tilladt at bygge i dit hjem over tid.

Selvfølgelig, når du ejer de rigtige detektorer, er det afgørende at rutinemæssigt sikre, at de fungerer korrekt. Du bør teste og udskifte batterierne i dine detektorer mindst en gang hvert halve år. Hvis din placering overholder sommertid, ændrer du klokkerne som en påmindelse.

Hvert hjem har brug for mindst en kulilte detektor og flere røgdetektor. Billede Via: RMT Arkitekter

Når det kommer til tagvedligeholdelse, ses skorstenen ofte som en eftertanke. Selv om vi kun må bruge vores pejse i vintermåneden, er en sund ild afgørende for at holde vores familier sikre hele året rundt. I lyset af det mål har vi nogle skorstenen basics, at alle boligejer skal vide. Uanset om du er ny til at eje eller have været i spillet i årevis, giv dem en gang over. Sikkerhed er en stor equalizer.

Har du nogen skorstens tips til at dele? Er der nogen spørgsmål, du skal besvares? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar