10 designlærer vi kan lære af venetiansk arkitektur

Venedig er en by med enestående arkitektur. Billede Via: Tripomatic

Venedig er en drømme destination for mange. Mellem de one-of-a-kind kanaler, utrolige historiske og kulturelle tilbud og smukke arkitektur, er det ikke overraskende, at folk vil rejse langt og bredt bare for at opleve det venetianske liv for sig selv.

Hvad de fleste ikke ved, er dog, at det er muligt at anvende nogle af de grundlæggende elementer i venetiansk arkitektur i dit eget interiør.

I dag ser vi designlektionerne, som vi kan lære af Venedigs smukke bygninger. Husk dem, når du foretager dit næste redesign. Ikke alene vil du komme ud med et bedre slutprodukt, men du kan bare føle at du har gået langs disse berygtede kanaler.

Læringen fra Venedigs bygninger kan hjælpe enhver designer. Billede Via: Boundless

1. Find din design inspiration

Det første skridt i ethvert designprojekt er at samle inspiration. Når alt kommer til alt, hvordan kan du vide, hvilke elementer der skal vælges for dit rum, hvis du ikke har en følelse for dine kan lide og ikke lide? Et kig på venetiansk arkitektur viser os, at det er okay at låne fra udseende, som vi elsker.

Overraskende, venetianske bygninger tager meget af deres inspiration fra europæisk gotisk arkitektur. Det var den populære stil af tiden, og dens indflydelse kan ses i resten af ​​Italien og kontinentet. Med et enkelt blik kan du se en tung vægt på lys, udsmykning og asymmetri, der er klart lånt af den gotiske stil.

Til din design inspiration, brug lidt tid på at finde interiør design websites som Freshome. Gå til hjem forbedring butikker og butikker, der fokuserer på indretning. Hold øje med udseende, som du elsker, og lav et notat for at kopiere den stil senere. Bare husk at der er forskel på tegning inspiration og stjæle en designer arbejde.

Venedig låner tungt af den europæiske gotiske stil. Billede Via: Brown-Eyed Girl

2. Tøv ikke med at blande stilarter

Mange designwebsites vil opmuntre dig til at tilpasse dig en bestemt stil. Foretrækker du det rene blik over et skandinavisk interiør over den trøstende følelse af en, der er fransk land? Det kan nogle gange føle, at du skal vælge en æstetisk og aldrig se tilbage, men venetianske gotiske strukturer giver vigtige erfaringer om fordelene ved blandingstilstande.

Udover den gotiske stil ser du også, at Venedig er vært for indflydelse fra de byzantinske og mauriske stilarter, der var populære hos handlende, der besøgte Venedig fra øst. De spidse eller bøjede buer, der er almindelige i Venation design er utvivlsomt et produkt af maurisk kultur.

Du kan også drage fordel af en lille blanding og matchning. Hvis du er møbler er super slank, hvorfor ikke prøv at tilføje synsvægt til rummet ved at tilføje stærkt mønstrede accenter.

Den venetianske arkitekturs spidse buer er et kendetegn for maurisk indflydelse. Billed Via: Lins Øjnefotografi

3. I design, materialemateriale

Disse dage har vi tendens til at se på designmaterialer som noget, der er sekundært at fungere. Ser man på den venetianske gotiske arkitektur, viser vi, at materialer er en integreret del af designprocessen og ofte kan tilføjes til din æstetiske.

Venetianske arkitekter tog tegn fra deres omgivelser. Da byen ligger lige på vandet, har dens jord tendens til at være blødere og er underlagt stigende og aftagende tidevand. Som et resultat kan venetianske bygninger ikke være i stand til at bære vægten af ​​andre gotiske strukturer. Arkitekter af tiden valgte træ og mursten over den traditionelle marmor og tungt farvet glas for at kompensere.

De materialer, du vælger, kan også have indflydelse på dine rum. For eksempel, hvis dit rum lider af mangel på naturligt lys, fokuserer du på at vælge lysere skov og stoffer for at hjælpe med at lette rummet

Træ bruges i Venedigs interiør for at holde bygninger lyse. Billede Via: Wikipedia

4. Tag lager af dine rums behov

Venedig er virkelig et sted i modsætning til andre. Hvor ellers kan du finde en by, der er så sømløs integreret med det omgivende naturlandskab? Imidlertid kommer dens enestående beliggenhed også med sit eget sæt af unikke behov for arkitekterne at overveje.

Kig på hustagene af venetianske gotiske bygninger. Kan du se noget, der stikker ud som usædvanligt? Hvis du gættede det faktum, at de har store skorstene, er du korrekt. Da disse bygninger var så tæt komprimeret sammen, og de var lavet af træ, var brand en stor bekymring. Arkitekter sørgede for at tilføje skorstene til deres design for at holde glæde af at flygte og sætte bygningerne i brand.

Før du begynder at designe værelser i dit eget hjem, skal du tage lidt tid til at overveje, hvad dine udfordringer vil være. Måske forsøger du at dekorere et lille rum eller arbejder med et begrænset budget? Uanset hvad dine forhindringer er, skal du gøre en indsats for at løse dem, før du kommer i gang. Tro på os, slutproduktet vil være værd at enhver initial investering af tid.

Flere store skorstene var nøglen til at minimere risikoen for brand. Billede Via: Palazzo Cavalli-Franchetti

5. Planlægning af dit rum er nøglen

På den måde, bortset fra at finde ud af, hvordan man overvinder forhindringer, er det også vigtigt at tage sig tid til at brainstormere måder, der virkelig gør dine rum særligt. Hvis du kan finde ud af en måde at spinde disse designudfordringer til din fordel, vil du ende med at elske det færdige produkt mere end nogensinde.

Hvad venetiansk arkitektur mangler i gennemstrømmende gulvplaner er mere end lavet i højden. Bygningerne er høje og elegante med gulv til loft vinduer for at lade tonsvis af lys og masser af balkoner lade indbyggerne nyde den friske luft.

Tag en lignende tilgang til dine rum. Hvis rummet er din udfordring, planlægger du at forlade plads til opbevaringsstykker. Hvis du ved, at du flytter ind i en lejlighed, hvor du ikke kan male eller tilpasse vægge og gulve, skal du udfordre dig selv på forhånd for at finde indretningsprodukter, der vil bringe farve til rummet, mens du virkelig viser din personlighed.

Venetianske arkitekter tilføjede masser af vinduer og balkoner, da de ikke kunne udvide vandret. Billede Via: Carols Cruise Port Ruter

6. Brainstorm Ny tager på gamle konventioner

Når vi ser på arkitektur fra fortiden, har vi tendens til at se dem som helt anderledes for deres tid. Design eksisterer ikke i et vakuum. Enhver nyskabelse giver en lille tweak på konventionerne af den stil, der kom før den, og det samme gælder for venetianske gotiske strukturer.

Hvis du ser omhyggeligt på venetianske bygninger, skal du være i stand til nemt at identificere påvirkninger fra klassisk græsk og romersk arkitektur. Hold øje med mange kolonner og en åben følelse. Men hvor klassiske strukturer ofte er minimalistiske, favoriserer en venetiansk stil det udsmykkede og vælger for afrundede linjer i modsætning til lige kanter.

Når du kigger over dine egne rum, skal du se efter måder, hvorpå du måske kan vride traditionelle konventioner. Tag en pause fra at opnå balance og lege med sammenstillingen af ​​asymmetri. Afgive traditionelle farveskemaer og se om du kan integrere fem farver i dit interiør. Husk bare at peber disse innovative træk ind med mere traditionelle elementer for at holde dit design kigget jordet.

Den tidlige venetianske gotiske arkitektur låner tungt af klassisk stil, men tendensen ændrer sig i takt med tiden. Billede Via: Villa Foscari

7. Gentag elementer for at skabe konsistens

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor nogle designtendenser passer som fads, mens andre studeres i de kommende år? Svaret er konsistens. Hvis de samme designelementer gentages over en gang til, er historikere mere tilbøjelige til at gruppere dem sammen og se på dem som en sammenhængende enhed.

Selvfølgelig har den venetianske gotiske arkitektur sit eget sæt samlende elementer. Disse omfatter: halvcirkelbuer, indviklede spor og lange passager, der ofte blev åbnet af en loggia, og en samlet opfattelse af vægtløshed.

I en meget mindre skala bruger du cam omdømme for at skabe en følelse af samhørighed i dine rum. Du kan spejle malingfarver i dine indretningsprodukter, gentage det samme mønster i dit område, tæppe og kastepuder, eller vælg den samme finish til dine apparater og belysningsarmaturer.

Palazzo Barbaros overdådige interiør er typisk for, hvordan byens velhavende levede. Billede Via: Langsom Venedig

8. Tilføj altid lidt glamour

Når man taler om moderne design, er det ikke ualmindeligt at høre udtrykket "Mindre er mere". Da de dominerende tendenser tendens til at blive enklere og enklere, kan man nemt få indtryk af, at mere udsmykkede stilarter er tunghændede og forældede. Men venetiansk arkitektur viser os, at der stadig er skønhed i detaljer.

Venedigs bygninger er meget udførlige. Hovedstolerne i deres kolonner har udsmykkede udskæringer og stengargoyler i skarp kontrast til de mere klare græske og romerske stilarter. Juveler spillede også en stor rolle. Det var ikke ualmindeligt, at gulvet på en gårdhave blev besat med ædelsten.

Nøglen til succes med at bringe denne lektion i dit moderne interiør er ikke at overdrive det. Vælg en eller to prangende ting og afbalancere rummet med mere klassiske stykker.

Venedigs ydre er dekoreret med udsmykkede skulpturer. Billede Via: A LA RECHERCHE DE

9. Vælg en signaturdesignfunktion

Hver stor designer har brug for at forlade deres mærke på deres arbejde. De bedste kan identificeres med et enkelt blik. Når det drejer sig om venetiansk arkitektur, er signaturen helt sikkert det paladsiske vindue.

Palladiske vinduer som den ovenfor afbildede er defineret af en halvcirkelformet buet åbning, der er flankeret af to pilasters på begge sider. Det er opkaldt efter Andrea Palladio, en af ​​bevægelsens nøglearkitekter, og kan ses på mange bygninger fra hans tidlige karriere, herunder Villa Godi og Villa Forni Cerato.

Selvom du ikke er professionel, tag dig tid til at finde din signaturfunktion. Det kunne være en farvefarve, brugen af ​​en bestemt tekstur eller en møbelkonfiguration. Alting vil fungere, så længe du lader din individualitet skinne igennem.

Rundede eller Palladiske buer er blevet synonymt med venetiansk arkitektur. Billede Via: Snarfed

10. Design ændrer altid

Hvis du går ned ad gaderne i Venedig, vil du sandsynligvis mærke til, at noget føles forkert. Disse rummelige og imponerende paladser - der selvfølgelig er et produkt af omhyggelig planlægning og masser af hårdt arbejde - er bygget baglæns. De står ikke over for gaderne.

Men hvis du tænker på det tidspunkt, hvor disse strukturer blev bygget, gjorde placeringen perfekt mening. På den tid var Venedigs kanaler dens gader. Vejene, som vi bruger i dag, blev formuleret for at imødekomme moderne transportformer.

Når du arbejder på dine egne projekter, så husk at design aldrig stagnerer. Det ændrer sig altid og udvikler sig til noget nyt. Det er en del af det sjove! Selv efter at du tror du har gennemført dit rum, skal du holde øje med forbedringer. Du ved aldrig, hvad du finder.

Moderne besøgende kan blive overrasket over at lære, at Venedigs bygninger står over for kanalerne snarere end gaderne. Billede Via: University of Mary Washington

Der er ingen tvivl om, at kanalerne altid vil være det første, vi tænker på, hvor Venedig er bekymret. Men der er så meget mere til den smukke by. Især dens arkitektoniske stil er en oplevelse værd at diskutere. Designlektionerne i deres konstruktion har stadig værdifuld visdom for os i dag. Tag et kig over for at se, hvordan du kan inkorporere nogle af principperne i den venetianske gotiske stil ind i dit interiør.

Hvad synes du om venetiansk arkitektur? Kan du se dig selv ved hjælp af disse design lektioner? Lad os vide i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar