10 designlærer du kan lære af naturen

Hvad fortæller naturen os om at dekorere vores hjem? Billedkilde: NMA Arkitekter

Tag et øjeblik fra din travle timeplan for at løfte dine øjne fra den håndholdte enhed og genforene med den naturlige skønhed i verden omkring dig.

Hvad ser du? Træner trægrene i brisen? Er blade roser for dine fødder, viser de første tegn på efterår? Er den gule orb af solen stadig varm på dine skuldre? Kan du se en solnedgang over en tårnhøje byens skyline eller bjergtop?

Hvis du bare tager et øjeblik til at observere den naturlige verden, så vil du opdage, at det er fyldt med designlektioner, der kan indarbejdes i din egen personlige bolig. Uanset hvad dine naturlige omgivelser tilfældigvis er, kan du glimt en lille dekor inspiration fra sin skønhed.

Lad os tage et øjeblik at bo i naturen og se, hvad det kan lære os om indretning.

Bring naturen indendørs til et hyggeligt hjem. Billedkilde: Ohara Interiors

1. Naturlige skønhedsformer

Naturen er smuk og ærefrygtindgydende. Den naturlige verden har inspireret verdensberømte kunstnere som Van Gogh og Picasso. Så hvordan lærer vi at betragte naturen med kunstnerens øje? Og hvordan bringer vi så naturens skønhed ind i vores hjem?

Det er lige så enkelt som at tage et roligt øjeblik at sidde og observere den naturlige skønhed i verden omkring os - helt bogstaveligt et øjeblik at lugte roserne. Overvej den lækre farve på en rose og læg mærke til, hvordan farven falder ind i ombre nuancer udad mod dens delikate blomstertips. Alene, denne farve skygge kunne inspirere et helt rum, og en hel design lektion.

Eller se på ufrugtede kviste, hvis støt, bøjninger og brun farve kan afspejles inden for en maskulin ved hjælp af tekstiler og møbler. Skønheden i den naturlige verden er rundt omkring os og venter bare på at inspirere din boligindretning - du skal blot stoppe et øjeblik, tage det hele ind og derefter kopiere det i dit hjem.

Skønheden i den naturlige verden er rundt omkring os, bare venter på at inspirere din indretning. Billedkilde: Coates Design

2. Kopier farvefarver af naturen

Som nævnt ovenfor kan ombre nuancer af en enkelt rose inspirere et farve tema til hele dit hjem. Lad os dykke ind i dette lidt dybere. Hvor ellers kan vi se inden for vores naturlige omgivelser for farvefarver?

Har du nogensinde bemærket, at naturen ikke er bange for at blande farver, selv farver modsat på farvehjulet? Tag et kig på et blødt blad - selve bladet kan være en lys smaragdgrøn, mens venen, der løber langs midten, kan være en dyb magenta rød eller en fed hvid.

Naturen ser også ud til at lege med farvefarver. Kig på noget træ eller buske. Bemærk hvordan de ældre blade er dybere end de nye blade, der skyder fra grenens spidser - det er bogstavelig talt naturens version af en malingchip, der viser os alle nuancer af farvevalg. Tag et kig uden for dit vindue. Hvilke farve nuancer vil du bruge for at bringe naturen indendørs?

Vær ikke bange for at blande komplementære farver - naturen gør det hele tiden. Billedkilde: Tobi Fairley

3. Bring Nature Indoors

Lad os gå ud over farve et øjeblik. Hvad med at vi tager en tur gennem den naturlige verden og se, hvad vi kan indsamle? Hvornår var sidste gang du tog en vandretur og bragt hjem nogle dejlige blade, sten, kviste eller egern?

Der er så mange måder at du kan dekorere dit hjem interiør med naturlige elementer. Overvej at fylde vaser med tumblede sten og derefter forankre lange, twisty kviste blandt stenene, der skaber et dejligt bord midtpunkt.

Farverige blade spredt langs midten af ​​et bord, blandet med ekkerner, pinecones og flimrende stearinlys, ville også gøre en vidunderlig fald bord indstilling. Hvis du foretrækker en enklere tilgang, kan du blot klippe et par store palmefrø og placere dem i en smuk glasvace som vist i billedet nedenfor.

Medbring naturens skønhed inde i dit hjem. Billedkilde: Ohara Interiors

4. Natur følger en tilfældig design

Vinden fanger et frø, tager det væk fra sit planlagte hjem og deponerer det i et nyt udenlandsk miljø. Frøet kan blomstre i dette nye jordmiljø, eller det kan måske og dø. Denne del af naturen er tilfældig og uplanlagt. Ingen ved, hvor hvert frø falder, og hvis det vil vokse.

Hvad kan vi lære af dette? Det er simpelt: Vær tilfældigt, det er OK. Det kan virke, og det kan ikke, men du ved ikke, medmindre du prøver. Køb det indretningstykke, der ringer til dig, selvom du ikke har nogen idé om, hvor du vil lægge det. Hæng en moderne lysarmatur over dit køkkenbord, selvom de to stilarter er imod.

Det er dit hjem, så vær tilfældig og følg dit hjerte. Du ved aldrig, hvor inspirationsvinden tager dig og dit indretning.

Følg dit hjerte og vær ikke bange for at blande stilarter. Billedkilde: Hudson Interior Design

5. Nogle design i naturen er velplanlagte og hensigtsmæssige

Ligesom urværk citerer månens træk tidevandet for at ebbe og flyde. Solens opvågnen vækker fuglene, og månens glød kalder op for at vække verdens natlige væsner. Alt dette er målrettet og planlagt - ligesom nogle af vores hjemmedesign skal være.

Mens tilfældighed har sin plads i indretning, skal nogle ting planlægges og godt, selvom det er ude. Vores køkkener kræver for eksempel omhyggelig placering og planlægning. Kohler tilbyder mange nyttige tips og strategier, når det kommer til køkkendesign og bemærker, at det er absolut nødvendigt at designe dit køkken med specifikke arbejdstrekanter.

Så efterligne naturens målretning og planlægge dit interiør grundigt. I sidste ende er et funktionelt hjem roden til alt design, og en ufunktionel en forårsager stress og interiør kaos.

Alt har et formål i naturen, og det skal også være dit hjem design. Billedkilde: Nouvelle-Cuisine

6. Mimic Nature's Cycle

Efterår. Vinter. Forår. Sommer. Mens hele verden ikke har fornøjelsen af ​​at nyde disse fire naturcykler, er de stadig værdige efterligning.

Man bør altid oplyse deres boliginteriør i løbet af foråret og sommermånederne. Rul de hyggelige områdets tæpper op og træk ned de store gardiner - kopier naturens forårsfornyelse ved at udlufte og rense dit hjem. Så i løbet af det kolde efterår og vintermåneder overveje at opvarme din indretning med plysfulde tæpper, tæpper og varme accenter.

Naturens cyklus betyder også, at nogle ting skal dø og blive lagt til hvile; kig rundt i dit hjem for de slidte gamle ting, der virkelig skal doneres eller kastes væk.

Følg naturens cyklus ved at gøre dit hjem hyggeligt om vinteren og nedskaleret om sommeren. Billedkilde: Studio KW Photography

7. Selv de små ting

Den mindste spec af jord har en rolle og formål i den naturlige verden - ligesom alt i vores hjem skal have en rolle og formål. Uanset om vi lægger et spejl i nærheden af ​​vores indgang, så vi kan justere os selv, når vi skyndsamt løber ud af døren, eller vi lægger en blomsterkasse i midten af ​​vores bord for den rene skønhed - alt har en rolle.

Vurdere dit hjem, specificere dine ejendele - er alt, hvad der opfylder dets formål / rolle? Skal en stol flyttes for at muliggøre bedre konversationspladser? Skal en lysarmatur opdateres for at matche resten af ​​din moderne indretning? Har du brug for at tilføje et områdemager til dit opholdsstue for at definere rummet bedre?

Sørg for, at alle indretningsprodukter i dit hjem opfylder sin rolle, og hvis det ikke er så, er det måske tid til det at gå.

Sørg for, at alt opfylder sin rolle inden for dit hjem. Billedkilde: Jennile Asien Design

8. Altid vokse og ændre

En overflod af værdifulde livsundervisning kan hentes fra naturen. Huffington Post tilbyder tre livslektioner, som naturen lærer, men der er så mange indretningsundervisning, som vi også kan lære.

Naturen er aldrig konstant - alt vokser og ændrer sig. Et træ kan dø, men er erstattet af en ung sapling; en blomst visner og på sin plads vokser en ung, klar blomst. Vores hjem skal følge dette samme mønster for vækst og forandring. Er din sofa forvirrende og gammel? I så fald overveje at forny din indretning med en ny sofa.

Hvornår var sidste gang du flyttede nogle møbler rundt for at spille med sin placering i rummet? Prøv at flytte en klumpet armoire til et andet hjørne, eller læg et nyt lag maling på din hoveddør. Ændring er god og kan åbne øjnene for et helt nyt interiør.

Vi bør efterligne naturens vækst og forandring i vores hjem. Billedkilde: Design Arc

9. Arbejde omkring hindringer

Ligesom en trærot vokser omkring klodser for at komme til en vandkilde, skal vi arbejde rundt om vores hjem hindringer. Som denne Nola-artikel siger så passende, er en stor designer en, der laver et hus fuld af forhindringer, som om det faldt fra billederne i et blad.

Hvert hjem har en hindring eller to, og vi skal være opfindsomme for at komme frem til måder at arbejde rundt på eller skjule dem. Er der en stor mur i dit hjem, som du ikke kan slå ned på grund af dets bærende design?

Prøv at vende den store mur ind i et kunstværk, der viser alle dine familieportrætter, eller forkæle drømmene ved at tilføje et stort spejl, der afspejler naturligt lys og åbner rummet. Ligesom den naturlige verden gør, skal vi arbejde rundt om vores hjem hindringer.

Arbejd om forhindringer i dit hjem ved at hænge billeder på bærende vægge eller bygning bog sager. Billedkilde: Ashleigh Weatherill

10. Mimic Nature's biodiversity

Naturen spænder med mangfoldighed-farver, former og teksturer er store og varierende. Vi skal kopiere denne mangfoldighed ind i vores hjem for at det skal føles som et veldesignet rum.

Ved at lægge dit hjem i farver og tekstur skaber du en varm og indbydende atmosfære. Overvej blandemønstre og teksturer som blomster og damask, eller linned og fløjl. Lag dit værelse med puder, tæpper, tæpper, belysning og dekorative knick knacks.

Naturen ville være kedeligt, hvis det var alt brunt og kedeligt, så hvorfor skulle vores hjem være den måde? Oplev dit hjem med farver, mønstre og teksturer, så dit hjem ser ud som en lys og farverig sommerdag.

Mimic naturens mangfoldighed med farve, mønster og tekstur. Billedkilde: Studio KW Photography

Naturen er virkelig en livskraft - og nu ved vi, at det også kan være en designkraft. Skriv bogstaveligt talt udenfor for at tage imod verdens syn, der omgiver dig. Hvilke farver kan du se? Hvilke mønstre og teksturer kan du se?

Bemærk og bring disse vidunderlige naturelementer inde i dit hjems døre. Du vil være så glad for, at du gjorde, når du har indset, hvordan naturen har fornyet livet i dit interiør.

Hvilken del af naturen beundrer du mest? Træerne, blomsterne, fuglene? Hvordan ville du bruge dette som inspiration i dit eget hjem?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar