10 designlærer du kan lære af skandinaviske interiører

Skandinavisk design er moderne og minimalistisk med masser af naturlig udsigt. Billedkilde: Jeffers Design Group

Du kan blive overrasket over at høre, at skønheden i den skandinaviske designbevægelse ikke blev fuldt anerkendt før 1950'erne. Siden da har dette minimalistiske europæiske design bragt anerkendelse til mange fremtrædende og bemærkelsesværdige skandinaviske designere, der har lavet et globalt mark ved at skabe unikke møbler og husholdningsartikler.

Mens nogle måske straks tænker på Ikeas primære blå og gule bygninger, er der så meget mere til skandinavisk design end denne ikoniske kædebutik. Skandinavisk design strækker sig til landene i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Der tilbydes en stor og eklektisk smag, der personificerer denne designbevægelse og er præget af enkelhed, funktionalitet og minimalisme.

Hvad kan vi lære af disse enkle, men unikke europæiske designs? Hvordan adskiller de sig fra Nordamerikas minimalistiske design?

Lad os tage et kig på 10 designs, der er singelskandinaviske for at se, hvad vi kan glamme fra dem.

Vi kan glimt mange flotte design ideer fra skandinavisk interiør. Billedkilde: Gerstner

1) Neutrale farver i skandinaviske design

De rolige, dæmpede toner af lyseblå, kølig grå, hvid og fløde ses overalt i skandinavisk interiør. Dette farveskema er næsten blevet varemærket for skandinavisk design og synes at være et af de vigtigste drag til dets globale efterligning. Disse farver er unikke for skandinavisk minimalisme - især den blege blues; de er ikke almindeligt set i nordamerikanske minimalistiske designs.

Men ikke alle skandinaviske designs er dæmpet og roligt. Faktisk er der nogle bemærkelsesværdige designere, som foretrak en meget stærkere designerklæring, som den populære Marimekko; et finsk designfirma, der foretrækker fed, grafisk og farverig arrangementer.

Uanset om du foretrækker lyse, modige interiører eller en mere rolig rolig kvalitet, kan du opnå en tydelig skandinavisk stil i dit hjem.

En neutral farvepalet er favoriseret i skandinavisk design. Billedkilde: Studio-Revolution

2) Hvide Trægulve

I modsætning til nordamerikanske hjem er tæppet ikke en almindelig begivenhed i europæiske hjem. Skandinaviske designere har altid syntes at foretrække brugen af ​​simpelt, hvidt træ fra gulv til loft.

Det er let at forstå, hvorfor det er så populært, når man ser på værelser designet på denne måde. Hvide trægulve gør et værelse til at virke åbent, luftigt, rent og trække den nødvendige trang til det indvendige håndværk af en rumarkitektur og møbler.

Hvis gulvet ikke er hvidt træ, så er det stadig lys i farve med træ som birk eller fyr eller en kølig grå stenflise. Efterligne dette rene design ved hjælp af let træ, hvor det er muligt - det er helt sikkert et indretning, du ikke vil blive træt af.

Hvidt træ er meget almindeligt i skandinaviske design. Billedkilde: Tim Clarke

3) Lad lyset være

Med op til 60 dage af Polar Nights kan belysning blive afgørende og ærbødig. Det er det, som de fleste skandinaver beskæftiger sig med hver vinter, afhængigt af deres placering inden for Polarcirklen.

Webstedet My Little Norway tilbyder unikke tips til at overleve alle de kolde og mørke dage, men påpeger også, at skandinaverne elsker sommeren fuldt ud, og selvom de har mange mørke dage, har de også sommerdage, hvor solen forbliver høj i himlen indtil midnat!

Hvilken bedre måde at lade i det elskede lys end store vinduer? Vinduer fra gulv til loft er almindeligt i skandinavisk design af denne grund.

De fleste skandinaviske rum har store vinduer, der tillader naturligt lys at strømme ind. Image Source: Jeffers Design Group

4) En kærlighed for naturen

Skandinaver har en dybt rodfæstet kærlighed til naturen. Med tidligere tidspunkter, der drejer sig om udendørs aktiviteter som cykling, vandreture og svømning - tager de alle mulige muligheder for at være ude i det fri.

Selvfølgelig kan i de kolde vinterdage og nætter det være let at glemme den naturlige skønhed i deres meget savnede sommerverden, så de bringer naturen indendørs så meget som muligt og slår vinterens blues.

Interiører afspejler dette ved at bringe i mange naturlige planter og møbler, der efterligner naturen gennem deres rustikke trækorn. De fleste skandinaviske boliger har også en slags altan, hvor man kan nydes med naturlige udsigter.

Skandinavisk kærlighed til at se naturen indendørs og ud. Billedkilde: Bruns Architecture

5) Et strejf af elegant land i skandinaviske hjem

Dette er udseendet, der har ikoniskiserede skandinaviske design-hvide vægge, svenske antikke ure, krystalkroner, krumme rustikke hvidt træmøbler, hvidt sengetøj og enkle blomsterarrangementer. Det er et ægteskab af jordiske holdninger med undervurderet elegance (se billede nedenfor).

Det er nemt at se, hvorfor dette design er blevet kopieret gang på gang - det personificerer definitionen af ​​nåde. Hvis dette er det skandinaviske udseende, du elsker, så skal du lave en lille antikvitetsbutik. Faktisk kan det være nemt at replikere denne stil ved blot at male nogle rustikke møbler stykker hvid og vedtage denne afslappede, men elegante følelse i dit hjem.

Så løs dig åbne dine vinduer, lade i den kølige brise og naturlige udsigter-dette er et kig, der siger at slappe af og holde sig.

Kig på denne vidunderligt raffinerede land elegance! Billedkilde: Svensk Indretningsarkitektur

6) Tilføj en sauna

Det kan ikke være almindeligt kendt, men saunaer er en del af den skandinaviske livsstil. Disse er ikke typiske amerikanske saunaer, som man normalt finder i et fitnesscenter, men skandinaviske saunaer er indblandet i kulturen og har deres egen etikette.

En artikel af, dette er Finland, påpeger passende, at besøgende skal gå med strømmen og følge de "bare fakta", at saunaer indebærer at tage af alt dit tøj - ja, du går nøg i saunaen og sidder med en gruppe andre nøgne mennesker at svede i 100 graders temperaturer!

Det skønnes, at der kun er to millioner saunaer i Finland, så hop ind i dette afslappende kulturelle tidsfordriv ved at indarbejde en sauna i privatlivets fred for dit eget hjem - måske tør du endda gå i bar.

Sauna er indbegrebet af skandinavisk kultur. Billede Kilde: Prestige Saunaer

7) Skandinaviske Homes form og funktion

Funktionalitet hersker højeste inden for disse minimalistiske skandinaviske designs. Hjem er beregnet til at være åben, luftig og have en strøm, der gør det nemt at leve.

Det er ikke at sige, at kunst og romantik ikke har plads i disse designkulturer og kunst spiller en stor rolle i det skandinaviske liv, det er kun naturligt for dette at dukke op i deres hjeminteriør.

Smashing Magazine tilbyder en interessant grund til denne minimalistiske design-Survival i nord krævede produkter at være funktionelle; de havde ikke brug for tunge dekorative elementer, kun hvad var funktionelt og nyttigt. Måske burde vi alle tage en kue fra denne enklere livsstil og slippe af med nogle af vores un-required rot.

Skandinaviske hjem har karakter og en følelsesmæssig følelse. Billedkilde: Køkkendesigneren

8) Skandinavisk Møbel

Mens moderne skandinaviske møbler udnytter innovative tekstiler, var disse tekstiler ikke tilgængelige for de tidlige kunsthåndværkere. Fantastisk håndværk kan stadig ses i dagens skandinaviske hjem via antikviteter og nuværende design.

Uanset hvilket årti deres møbler er afledt af, er én ting helt opmærksom på detaljer, og materialer af høj kvalitet vil altid vise sig i skandinaviske møbeldesigner. En forenklet, men kunstnerisk tilgang afslører sig i alle deres møbler gennem enkle lige linjer kombineret med diskret udsmykning.

Helt bogstaveligt talt er deres møbler som et kunstobjekt, og det vil vare i livet. Dette er grunden til, at der stadig er nogle gode antikviteter, der forbliver på markedet. Hvis en antik er uden for dit prisklasse, så overvej at kigge på mange af de moderne skandinaviske møbeldesignere, der har en indflydelse på dette marked.

Skandinaviske møbler er moderne og har enkle, lige linjer. Billedkilde: Baan Design

9) enkle, men hyggelige hjørne pejse

Det er en lang vinter, så en pejs er et must! I modsætning til nordamerikanske hjem tager skandinaviske pejse sædvanligvis ikke centre i midten af ​​en væg. De var aldrig ment at være udsmykkede centerpieces med mantler at dekorere.

I stedet var disse pejse funktionelle og ment at give varme og et sted at lave mad. Selvfølgelig behøver moderne boliger ikke så meget at bekymre sig om denne funktionalitet, så ildstedets design er blevet lidt mere et kunstigt brændpunkt, men de forbliver sædvanligvis stadig i hjørnet af et rum.

Der er masser af online kilder, der tilbyder unikke pejs i skandinavisk stil, så tag et kig og se om du kan finde en til at tilføje denne varme eklektiske touch til dit hjem.

Tilføje en hyggelig, men moderne, åben pejs til dit skandinaviske hjem. Billedkilde: Marica McKeel

10) Miljøvenlige Interiører

Sammen med deres kærlighed til naturen er et ønske om at pleje det. Moderne skandinaviske hjem er verdens førende grønne teknologier, der eksporteres over hele kloden.

Gennem politiske bevægelser og et stærkt ønske om at redde naturen har skandinaver hjulpet med at lede den miljøvenlige designbevægelse. Skandinaver forkynder ikke kun denne livsstil, de lever det - med 99% af Norges magt er afledt af vandkraft.

Hele verden kunne stå op og tage mærke til skandinaverne kærlighed og respekt for naturen - og vi kunne alle efterligne denne livsstil og redde et træ eller to.

Skandinavisk kærlighed natur og pleje det også. Billedkilde: Mary Ellen Kowalewski

Er vi alle klar til at hoppe på et sted og flytte til Norge, Finland, Danmark eller Sverige? Det er helt sikkert fristende, når du ser alle de smukke hjem og naturlige udsigter, som Skandinavien har at tilbyde!

Da de fleste af os sidder fast (eller ikke vil lide gennem deres mørke vintre), bør vi forsøge at efterligne det skandinaviske design i vores eget hjem. Det er lige så nemt at følge disse 10 design lektioner beskrevet ovenfor. Så fortsæt, maler dine vægge en dejlig dæmpet grå eller blå; smide nogle hvide glidekarme over dine møbler og måske hente en antik eller to. Skandinavisk kultur og design er opnået uanset hvor du bor.

Elsker du skønhedens æstetik? Del dit yndlingslook med os i dag!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar