10 nemme måder at blande og matche mønstre i dit hjem

Bland og match mønstre for at tilføje visuel interesse til dit interiør

Er du træt af dine faste og lånende solide farver i hele dit hjem? Mens faste stoffer har deres plads, er ikke dit interiør mere sjovt, når vi tilføjer lunefuldt mønstre, der tilføjer visuel interesse og kontrast? Ja! Blanding og matchende mønstre kan ofte være en udfordring, især hvis man ikke ved hvordan man vælger de rigtige gratis farver og omfanget af mønstre, der skal bruges mellem hinanden. Før du begynder at vælge mønstre tilfældigt, er der et par tip, der vil styre dig lige. Her er 10 nemme måder at blande og matche mønstre med lethed i dit hjem.

1. Bestem hvilken farvepalette du elsker først:

En af udfordringerne ved at blande og matche mønstre er evnen til at bestemme, hvad der vil se godt sammen, og hvad der vil kollidere. Før du bekymrer dig om dit mønster, skal du se på en farvepalet, du elsker først. Når du vælger farver, bestemmer du, om en varmere farve eller køligere farver virker bedst. Der er varme og kølige sider af hver farve, så vælg en eller to hovedfarver og overvej en eller to accentfarver for at levere en pop af karakter.

Vælg hvid og en eller to farver for at holde mønstre enkle

2. Den enkleste rute: kombinere hvid plus et farvet mønster

En af de enkleste måder at kombinere mønstre på er at vælge et farvet mønster kombineret med hvid baggrund. Uanset om du vælger en monokromatisk ordning i hvid og sort, eller beslutter dig for et nautisk tema med marineblå og hvid, brug din fantasi, når du vælger et farveskema. Derefter introducerer mønstre af den farve i striber, polka prikker, chevron striber, fed udskrifter, hvilke tryk der opretter en erklæring uden at være en overvægt for øjnene.

3. Lad neutrale farver blive din base, når du bruger store udskrifter

Fede eller store udskrifter kan bruges smagfuldt ved blanding og matchende mønstre. En anden generel regel er at starte med en neutral farve på væggene og gulvene, og brug et par lag med fed udskrifter i enten dit områdeklæde eller i nogle få vigtige møbler. Så udfyld dit rum med neutrale farvede sofaer, stole og ottomaner for at neutralisere rummet. De dristige mønstre vil fungere magisk med de dæmpede neutrale toner.

Ikke genert væk fra en fed mønstret område tæppe!

4. Brug en række skalaer, når du blander og matcher mønstre

Når du vælger mønstre i dit interiør, husk at store mønstre kan blande sig med mindre skalaer, så længe farvepalet forbliver i samme farvefamilie. Vælg et dominerende tryk fra kunst eller dine vinduesbehandlinger, og vælg derefter mindre skala mønstre til accent puder og tekstiler i hele dit interiør. Jo mere varierende skala i dine mønstre, jo mere komfortable og indbydende rummet vil føle.

5. Undgå at vige væk fra dristige farver og udskrifter

Den vidunderlige del af at vælge mønstre at blande og matche er den brede vifte af fedte farver, du kan vælge imellem. Juvel toner i rige burgundy; granatrød og akvamarinblå kan se dejligt ud på din zebra print side stol! Vælg udskrifter, der har et monokromatisk design, og som ikke konkurrerer visuelt med de dristige farver omkring det. Denne stue gør et smukt arbejde med at bruge en neutral farvet vægmaling og kombinere den med lige den rigtige mængde farver og mønstre for at give en wow-faktor. Husk at du ikke bare skal vælge pastellfarver i dit interiør, fedske farver kan være spændende og forfriskende!

Fede farver blandes smukt med neutrale toner og fedme prints

6. Find et mønster, du elsker og efterligne det i din indretning

Hvis du er fan af gingham striper eller plaid mønstre, eller endda polka prikker, hvorfor ikke blande og matche disse mønstre i skiftende dekorative tekstiler? Dit soveværelse er et godt værelse til at prøve dette ind. Sengetøj, accent puder, vinduesbehandlinger og lampeskærme kan alle låne varierende skala versioner af disse fantastiske udskrifter. Indfør solide farver til ark, koordinerende accent puder og et område tæppe for at skabe balance i mønstrene din kærlighed.

7. Tone on tone farve hjælper udskrifter neutralisere dit rum

I de senere år har tone på tonefarve eller evnen til at vælge varierende mætning og farvetoner i samme farve i dit interiør gjort indretningen meget lettere. Brug af varierende nuancer af chokoladebrunt, grå, hvidt og grønt kan blande og matche mønstre let, fordi resultatet er en blanding af forskellige niveauer af påvirkning. Hold dig til at vælge en eller to dekorative genstande, der har stor indflydelse og derefter tone ned de andre møbler med et strammere og mindre dynamisk print.

Opret et kontaktpunkt med farve og mønstre

8. Find inspiration i detaljerne i mønstre og udskrifter

For mange boligejere gør tanken om at vælge tapet, draperi, stoffer og andre dekorative finish dem mere forvirrede med, hvad de virkelig kan lide at omfavne i deres interiør. I stedet vælger du et stykke vægkunst du elsker, eller en osmannisk, der har en smuk farve og søger inspiration fra det. Find mønstre og udskrifter, der belyser dit fokuspunktstykke, eller som passer perfekt i farve og stil til det. Disse vil redde dit sind fra at være overvældet og vil sikre, at du elsker det resultat du beslutter dig for.

9. Vælg udskrifter og mønstre fra dine seneste rejser

Besøger andre lande og rejser verden kan medbringe en fantastisk samling af stoffer og tekstiler fra dine rejser.Brug disse mønstre og udskrifter og bland dem og match dem med solide farvede nuancer i dine opholdsrum eller endda på din seng for at bringe livet til dit kedelige rum. Du vil blive overrasket over, hvordan bare nogle få indfødte stoffer fra dine seneste og yndlingsdestinationer vil skabe et interiør, du elsker!

Bliv inspireret af pattens og udskrifter fra dine rejser

10. Overvej at bruge tapet til at tilføje no-fuss mønstre

Mens du måske kun tænker på tekstiler, kan du huske mønstre, der kan hentes gennem dit tapet. Tapet skaber en nem måde at fremvise din kærlighed til fedte eller subtile udskrifter i baggrunden uden at overstyre dine møbler. Hvis du vælger et meget stort og fed skrift, skal du overveje at bruge dette på en accent hele bag din seng eller spisestue bordvæg og derefter bruge et mindre tryk eller endda maling på de tilstødende vægge. Dette vil hjælpe med at holde rummet afbalanceret og behageligt for øjet og sindet.

Freshome-læsere hvordan blander og matcher du mønstre i dit interiør?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar