10 Berømte bygninger, som du absolut skal se

Ligesom der er steder, der er så smukke og fantastiske, at alle skal komme til at se dem personligt, så er bygninger, som du helt sikkert bør se. Der er mange smukke bygninger over hele verden, men nogle skiller sig ud med deres fantastiske arkitektur, deres historie og deres design. Vi har lavet en liste med ti one-of-a-kind bygninger, som du absolut bør se.

Petronas Twin Towers.

Den første placering, du skal placere på din liste, er Kuala Lumpur, Malaysia. Her finder du Petronas Towers, også kendt som Petronas Twin Towers. Mellem 1998 og 2008 var de højeste bygninger i verden. De er også kendetegnende for Kuala Lumpur. Disse smukke tårne ​​blev designet af den argentinske arkitekt César Pelli, og den valgte stil var postmodern, enkel og fed.

Projektet startede i januar 1992. Først skulle der foretages flere test og simuleringer for at sikre bygningernes stabilitet og sikkerhed. Konstruktionen startede i 1993 og sluttede syv år senere. I løbet af denne tid oplevede Malaysia også den største enkeltbetonhældning i sin historie, der varede i alt 54 timer. Indretningen blev afsluttet i 1996, og et år senere flyttede personalet ind. Tårnene har i alt 88 etager og er lavet af armeret beton med stål- og glasfasade.

Hvide Hus.

En anden mindeværdig bygning er Det Hvide Hus. Beliggende på 1600 Pennsylvania Avenue Northwest, Washington, D.C., har Det Hvide Hus været hver uafhængig præsident siden 1800. Bygningen blev tegnet af den irske arkitekt James Hoban og blev bygget mellem 1792 og 1800. Det har en neoklassisk stil. Det Hvide Hus blev udvidet i 1801, da Thomas Jefferson flyttede ind. To colonnades blev derefter oprettet, og de var meningen at skjule stalde og opbevaring.

Bygningen blev næsten fuldstændig ødelagt i 1814 under krigen. Den britiske hær ødelagde indretningen og charred ydre. Jeg blev derefter restaureret og ekspansion fortsatte gennem årene. I 1901 blev vestfløjen bygget af præsident Theodore Roosevelt, som havde alle arbejdesofficerer flyttet derhen. I 1948 blev de indvendige værelser demonteret og en ny bærende stålramme blev konstrueret. Efter alle disse ændringer, omfatter det nuværende White House Executive Residence, West Wing, East Wing, Eisenhower Executive Office Building og Blair House.

Saint Basil's Cathedral.

Dette er Saint Basil's Cathedral. Dets officielle navne er katedralen for beskyttelse af mest hellige Theotokos på Moat eller Pokrovsky Cathedral. Det er en russisk-ortodokse kirke, og den kan findes på Røde Plads i Moskva. Også kendt som katedralen i St. Vasily den Salige, blev kirken bygget i perioden mellem 1555 og 1561 på ordrer fra Ivan the Terrible. Det blev bygget for at fejre fangsten af ​​Kazan og Astrakhan.

Katedralen ligger i centrum af Moskva, og det var byens højeste bygning, indtil Ivan den store klokketårn blev afsluttet i 1600. Den oprindelige bygning blev kendt som Trinity Church og senere blev Trinity Cathedral. Det har 8 sidekirker arrangeret omkring en 9. Derefter blev der i 1588 bygget en 10. kirke over graven af ​​den lokale saint Vasily. Bygningen er formet som en båls flamme, og det er den eneste der har dette design. I 1928 blev det konfiskeret fra det russisk-ortodokse samfund som en del af Sovjetunionens anti-theist-kampagner og blev Statens historiske museum. Det har været en UNESCO World Heritage Site siden 1990.

Empire State Building.

Næste på vores liste er Empire State Building. Beliggende i Midtown Manhattan, New York City, har denne 102-etages skyskraber en taghøjde på 1.250 fod og står i alt 1.454 meter høj. Navnet på bygningen var faktisk inspireret af New York City (Empire State) kaldenavn. Det har været verdens højeste bygning i 40 år, lige siden den blev bygget i 1931 og indtil World Trade Center blev afsluttet i 1972.

Nu er det den tredje højeste færdige skyskraber i USA og den 22. højeste i verden. Bygningen har en særpræg kunstindretning og et smukt design. Det er blevet opkaldt som en af ​​de syv vidundere i den moderne verden. Udpeget et nationalt historisk vartegn i 1986 ejes Empire State Building af de 2800 investorer i Empire State Building Associates L.L.C. Efter at have modtaget guldledelse inden for energi og miljødesign (LEED) blev det den højeste LEED-certificerede bygning i USA.

Burj Khalifa.

MoreINSPIRATION
  • 5 af de største verdensbygninger
  • Opadstående bygninger
  • 8 fantastiske bygninger på grund af færdiggørelse i 2012

Og siden vi talte om høje bygninger og verdensrekord, lad os nu fokusere vores opmærksomhed på Burj Khalifa, også kendt som Burj Dubai, som for tiden er den højeste menneskeskabte struktur i verden, der måler 829,8 meter. Tårnet ligger i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater.

Dens konstruktion begyndte i 2004, og skyskraberens ydre blev afsluttet i 2009. Officielt blev bygningen åbnet i 2010. Det er en del af en 2 kvadratkilometer udvikling, der hedder Downtown Dubai. Dette fantastiske tårn blev designet af Skidmore, Owings og Merrill of Chicago, med Adrian Smith som chefarkitekt og Bill Baker som chefsteknisk ingeniør.Navnet Burj Khalifa blev givet til tårnet for at ære UAE-præsidenten Khalifa bin Zayed Al Nahyan for hans støtte, der var nødvendig efter projektets afslutning, som faldt sammen med den globale finanskrise i 2007-2012, og det tvang regeringen til at søge økonomisk hjælp fra Abu Dhabi .

Colosseum.

Lad os nu flytte til Italien, hjemsted for en af ​​de mest berømte og smukke bygninger i verden: Colosseum. Oprindelig navngivet Amphitheatrum Flavium er Colosseum eller Colosseum det største amfiteater i verden. Det kan findes i centrum af Rom, i Italien.

Det har en elliptisk form, og den blev bygget af det romerske imperium ved hjælp af beton og sten. Opførelsen af ​​Colosseum startede i 72 e.Kr. under kejseren Vespasian. Det blev afsluttet i 80 e.Kr. under Titus. Et par ændringer er blevet foretaget senere af domitianen. Det oprindelige navn Amphitheatrum Flavium blev afledt af både Vaspasian og Titu's familienavn, der var fra gens Flavia. Dette fantastiske arkitekturarbejde kan rumme 50.000 tilskuere. Det blev oprindeligt brugt til gladiatoriske konkurrencer og offentlige begivenheder som henrettelser, dyrejæg eller gentagelser af kampe såvel som til dramaer baseret på klassisk mytologi.

Taj Mahal.

En anden smuk bygning med stor historie er Taj Mahal også kendt som Taj. Det er beliggende i Agra, Indien, og det er et mausoleum bygget af hvid marmor. Historien om denne smukke bygning begyndte under regeringen af ​​Mughal kejser Shah Jahan. Han byggede mausoleet til minde om sin tredje kone, hvis navn var Mumtaz Mahal.

Den stil, der vælges til denne bygning, kombinerer elementer fra den islamiske, persiske, osmanniske tyrkiske og indiske arkitektur. Taj Mahal blev UNESCOs verdensarvssted i 1983. Det, der ofte udelades af mange, er, at selv om det hvide marmormausoleum er det mest berømte element, er Taj Mahal faktisk et kompleks af strukturer. Bygningen begyndte i 1632 og blev afsluttet 20 år senere. Graven er fokus for hele komplekset. Den står på en firkantet sokkel og har en symmetrisk form.

Sydney Opera Hus.

Men der er også mange moderne bygninger, der kan betragtes som et fantastisk kunstværk. En af dem er Sydney Opera House. Beliggende i centrum af Sydney, Australien, er dette faktisk et kunstcenter. Den blev opfattet af dansk arkitekt Jørn Utzon. Det åbnede først i 1973, og det huser flere præstationssteder.

Bygningen er vært for over 1.500 forestillinger hvert år, og det er også en af ​​de mest populære turistattraktioner i Australien. Det tiltrækker mere end syv millioner mennesker hvert år. Sydney Opera House administreres af Sydney Opera House Trust og blev UNESCOs verdensarvssted i 2007. Det har et moderne ekspressionistisk design sammensat af en række præfabrikerede betonpaneler, der danner taget, og som er dækket af blank hvide og mat-flødefarvede svenske fliser. Bygningen er 183 m lang og 120 m bred.

Buckingham Palace.

Og selvfølgelig er der Buckingham Palace, en af ​​de bygninger, der absolut bør være på denne liste. Buckingham Palace er den britiske monarks officielle bopæl og hovedværksted. Det er beliggende i City of Westminster og det er et symbol på den britiske nation.

Bygningen var oprindeligt kendt som Buckingham House, og det er kernen i slottet. Det var oprindeligt et stort byhus, der blev bygget til hertugen af ​​Buckingham, hvorfra det også fik sit navn. Bygget i 1705 blev huset erhvervet af George III i 1761. Det blev Dronning Charlottes private bolig og blev senere kendt som The Queen's House. Bygningen blev udvidet i løbet af 1800-tallet, og der blev skabt tre vinger rundt om gården. Derefter blev det kendt som Buckingham Palace og det officielle kongelige palads i den britiske monark i 1837.

Flatiron Building.

Den sidste fantastiske bygning på vores liste er Flatiron-bygningen også kendt som Fuller Building. Det kan findes på Manhattan, New York, og det er en spektakulær skyskraber. Bygningen på bygningen blev afsluttet i 1902 og dengang var den en af ​​de højeste bygninger i byen. Navnet på bygningen henviser til dets lighed med et støbejernstøj.

I 1966 blev bygningen udpeget som et New York City landemærke og blev i 1979 tilføjet til National Register of Historic Places. Stedet, hvor skyskraberen er placeret, blev købt af Amos Eno i 1857. Efter hans død købte en af ​​hans sønner den side, der solgte den til Samuel og Mort Newhouse, som derefter solgte den til Cumberland Realty Company oprettet af CEO of the Fuller Selskab. Dette firma udviklede planerne for bygningen. Det var beregnet som et hovedkvarter bygning og blev opkaldt Fuller bygningen.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar