10 ikoniske stole, der revolutionerede møbler

At dekorere et rum er ikke let. Der er mange og mange muligheder i tilfælde af hver lille detalje. Tag for eksempel stolen. Det er så simpelt og grundlæggende møbel, men der er så mange muligheder at vælge imellem. Et godt udgangspunkt i denne sag ville være række ikoniske stole, der har ændret møbeldesign som vi kender det. Når du ser det, bliver det indlysende, hvorfor de stadig er så populære.

Eames lounge stol og osmanniske.

Eames lounge stol og ottoman sæt er ikonisk og ekstremt populær. Det blev designet af Charles og Ray Eames, og de har været genstand for dokumentarfilm og bøger. De er så populære på grund af deres elegante design og store komfortniveau. {Image from Aidlin}.

Ludwig Mies van der Rohe Barcelona Stol.

Barcelona-stolen blev tegnet af Ludwig Mies van der Rohe og Lilly Reich og blev først skabt til det tyske pavillon til den internationale udstilling 1929. Rammen blev omdesignet i 1950 ved brug af rustfrit stål. Stolen blev fremstillet i USA og Europa i begrænset produktion fra 1930'erne til 1950'erne. {Billedkilde Rossingto og Feldman}.

Eames støbt krydsfiner stol.

Også kendt som Eames Lounge Chair Wood (LCW) eller Low Chair Wood, blev dette stykke oprindeligt oprettet af Charles og Ray Eames. Det er en lavsædet lænestol, der blev designet ved hjælp af teknologi til støbning af krydsfiner, som Eames udviklede før og under Anden Verdenskrig. {Billede fra side}.

Risom lounge stol.

MoreINSPIRATION
  • Ikoniske møbeldesigner, der aldrig går ud af stil
  • Decennier af ikoniske stole fremhævet ved IDS 2016
  • 30 søde katte, der elsker Eames stole

Designet af Jens Risom i 1941, er denne lænestol fremstillet af ahorn og valnød med bomuld og nylonbøjle. Det har et simpelt og naturligt udseende, der er karakteristisk for skandinavisk design. Stykket fremstilles i øjeblikket af Knoll og findes i en række farver og stoffer. {Billede 1 og 2}.

Butterfly stol.

Butterflystolen blev oprindeligt designet af Austral-gruppen i Buenos Aires i Argentina i 1938. Senere er blevet en stil, en form for stol, også kendt som en BKF stol, opkaldt efter gruppens partnere, som var Antonio Bonet, JuanKurchan og Jorge Ferrari Hardoy. Men den oprindelige BKF-stol var faktisk en moderne opdatering af Paragon-stolen, som først blev lavet i 1870'erne.

Marcel Breuer Wassily Chair.

Wassily-stolen er også kendt som Model B3-stolen. Det blev designet af Marcel Breuer i 1925-1926, mens han var leder af kabinetteringsværket på Bauhaus i Dessau, Tyskland. Årtier senere blev stolen genudgivet af en italiensk producent ved navn Gavina og blev kendt som simpelthen "Wassily".

Adelta Ball Chair.

Ballstolen er også et ikonisk møbel og blev designet af Eero Aarnio i 1963. Det har en glasfiberskal og behagelig polstring, og det er i øjeblikket lavet i Finland af Adelta. Ballstolen var et ukonventionelt møbel, da det blev designet først, og det er stadig et iøjnefaldende stykke og et sætningselement.

Le Corbusier chaiselong.

Dette slanke stykke blev designet i 1928 af Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand. Dengang var det brug af rørformet stål i møbeldesign en nyskabelse, og denne detalje sammen med det elegante design gjorde stolen meget populær. Stykket har er meget behageligt og har forblevet et ikon takket være sin elegance og tidløse skønhed. {Billede fra side}.

Svanestolen.

Svanestolen blev designet af Arne Jacobsen tilbage i 1958 til Radisson SAS Royal Hotel i København. Det fremstilles nu af den danske fastlandsrepublik Fritz Hansen. Den fås i flere typer læder og stofbetræk, men basen er altid i satinpoleret aluminium. {Billede fra Forma}.

Le Corbusier LC2 Petit Modele Lænestol.

Designet af Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand var denne lænestol et tidligt udtryk for moderne møbeldesign. Det produceres af Cassina og kan stadig ses i indretningsdesign, grunden til det er enkelheden i designet, de rene linjer og den komfort, det giver. {Image from Portal}.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar