10 Små Space Design Secrets From Interior Decorators

Små rum kan være en udfordring at dekorere. Den forkerte farve kan føle klaustrofobisk, for mange møbler kan føle sig kaotiske, og de forkerte mønstre føles bare for optaget. Professionelle indretningsarkitekter er master illusionister, når det kommer til at imødegå disse udfordringer. Ved at bruge ti af deres foretrukne tricks kan du også få et lille rum til at se større ud end det er.

1. Brug ikke mørke farver

Har du nogensinde gået ind i et værelse malet en mørk farve med mørk indretning og et mørkt tæppe? Det føles som værelset lukker ind på dig. Det er problemet med mørke farver, og det er specielt begrænset i et lille rum. Et lille rum skal vises større end det er at føle sig godt tilpas. Ved hjælp af lyse farver vil væggene virke tilbagegående, hvilket skaber en lys og luftig følelse. Farver at overveje er lys blues, greener, lys grå og neutrale.

2. Vær ikke bange for at blive fed

Nogle mennesker modstår ideen om at gå modigt i et lille rum, men mindre rum er store lærredere til at eksperimentere med dristige ideer. Start med at holde farveskemaet til et par gratis farver. Overvej at bruge, store blomster og grafiske udskrifter, lodrette eller vandrette striber. De vandrette striber vil visuelt udvide et lille smalt rum. Lodrette striber gør et lavt loft til at virke højere. Et lille værelse åbner op med brugen af ​​store udskrifter. Undgå små udskrifter; de bliver for travle og kaotiske i et lille rum.

3. Ikke ignorere skala og proportionalitet

Ligesom Goldie Locks på udkig efter den rigtige seng, var man for stor, en for lille, og til sidst var det bare rigtigt, møblerne skulle bare være lige i et lille rum. En stor sofa i et lille område kan overvinde rummet, mens en lille sofa vil virke dværgede. Du vil bruge en blanding af store stykker sammen med mindre stykker for balance. Overvej at bruge en stor bogreol eller skænk langs en væg. Slipper stole er også gode muligheder; de har en lav profil og kan afbalancere en seks fods sofa.

4. Brug ikke kontrasterende farver på gulvene

Dit øje følger gulvet op til væggen og derefter til loftet. Når de er de samme farver eller toner, vil du se det som en kontinuerlig linje. Ved at holde de tre overflader i samme farvefamilie bliver rummet visuelt åbent, da de falder op for at skabe illusionen af ​​mere plads. Et værelse med en gulvfarve, en anden vægfarve, og endnu en loftsfarve fremstår uhæmmet og kan gøre pladsen lille.

5. Rør ikke rummet

Clutter er ikke meget forskellig fra mørke vægge, når det kommer til et lille rum. Hvis du går ind i et værelse, der er stuvet med møbler, overskredet med knick-knacks og samleobjekter, vil det føle, at det lukker ind på dig. For at holde den åbne føler du vil have, skal du vælge et par elskede genstande og vise dem på kreative måder. Tilslut en bogreol eller hæng en flydende hylde til dine familiebilleder, men lad det ikke røre en bordplade. Mindre er mere, når der indrettes et lille rum.

6. Undlad at ignorere trafikmønstre

Så har du den rigtige skala møbler, men du vil let flytte rundt i rummet. Et fedtet trick er at flyde dine møbler i rummet. Flyt din sofa og stole væk fra væggen. Dette vil skabe dybde i rummet. Du vil se en hel del af gulvet. Jo mere af gulvet der kan ses, desto større bliver rummet. Dernæst skal du mætte dine møbler med et områdestæppe i samme farvetoner som gulvet. Du vil visuelt åbne rummet.

7. Glem ikke belysningen

Et lille værelse med dårlig belysning vil føle hul og klaustrofobisk. Et korrekt oplyst rum burde have tre lyskilder, der hopper væk fra væggene og giver rummet en visuel bredde. I et rum med et lille gulvrum til bordlamper eller gulvlamper kan sporbelysning bidrage til at tænde et værelse. Et andet godt trick er at bruge spejle. Et godt spejl vil gøre to ting til et lille rum. Det vil afspejle naturligt lys og lyset fra lamperne og det vil skabe illusionen om et bredere, dybere rum.

8. Brug ikke udførlige vinduesbehandlinger

Små værelser kan blive overvældet med vinduer indrammet i fuld og billowy vinduesbehandlinger med en masse mønster. Brug af avancerede vinduesbehandlinger gør opmærksom på vinduerne i stedet for blot at accentere dem. Vælg vinduesbehandlinger, der lader lys ind og forsigtigt rammer vinduerne. En enklere stil vil forsigtigt blande harmonisk med en væg i stedet for at visuelt bryde op i væggen.

9. Ikke rabat arkitektoniske detaljer

Mure, der mangler interesse, er kedelige, men kan være spændende med tilføjelse af et par arkitektoniske detaljer. Wainscoting og støbning, ofte tænkt på, som udsmykkede detaljer bedst brugt i større værelser, er smukke muligheder. De definerer små rum godt og tilføjer visuel interesse for ellers dårlige vægge. Overvej at bruge stolen skinner, paneler støbning eller perle bord for at skabe nogle spænding.

10. Undgå at overse lodret rum

Når alt er på plads, kan du indse, at du ikke har plads til opbevaring og ingen gulvplads for at tilføje noget. Væggene er stadig der, og de er ikke kun til kunst. Udnyt det vertikale rum, væggene tilbyder, se det som ekstra kvadratmeter. De er en perfekt overflade til hængende hylder eller indbyggede insekter.

Når det kommer til at dekorere små rum, handler det om at narre øjet for at tro at rummet er meget større. Næste gang du står over for et lille uinspirerende rum, tag en side ud af dekoratørens playbook. Ved at anvende deres tips kan du også skabe en illusion af plads. Hvilket tip fandt du overraskende?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar