10 Indblik i Design Mind af Philippe Starck

Philippe Starck er en af ​​de mest produktive designere af vores tid. Han har vendt sin hånd til stort set alt, hvad der er, fra hoteller, restauranter, barer og klubber til møbler, service, bagage, køkkener og endda ernæring. Starck er ofte kendt for sin dårlige genfortolkning af dagligdags genstande, og enhver, der har haft fornøjelsen af ​​at være i samme rum som han, vil uden tvivl finde ham ekstremt engagerende og mest underholdende.

Freshome havde fornøjelsen af ​​at møde Monsieur Starck for nogle uger siden i Berlin på verdenspremiere af hans seneste badeværelseindsamling til Axor. Lanceret på E-Werk var lanceringen af ​​Axor Starck Organic en udførlig affære, der så Starck afslører sin nye skabelse og tillod alle, der deltog i at få et spændende indblik i arbejdet i hans utænkeligt strålende sind.

1. Kreativitet er hårdt arbejde

"Jeg går til mit hus i Formentera, som jeg har haft i 46 år. Når jeg er der arbejder jeg, arbejder, arbejder nat og dag sammen med min kone, det er meget kedeligt for hende [...] Jeg arbejder alene i 8-10 timer om dagen, især fra juni til midten af ​​september, og alt er gjort under dette tid. Dette er min periode med kreativitet. "

2. Kreativitet er ikke sjovt

"Det er ikke sjovt at oprette, spørg en mor. Det er den bedste tid i dit liv, men det er ikke sjovt. Det er som en narkotikamisbrug. Du skal vide, at i slutningen af ​​august bliver jeg ødelagt, og jeg skal gå til en klinik. Efter disse tre måneders arbejde går jeg til klinikken for at hvile, fordi jeg er ødelagt, og jeg har smerter overalt. Jeg kan ikke træffe nogen beslutninger. "

3. Tryk er ikke et problem

"Jeg er tryksikker. Det er umuligt at lægge pres på mig. Jeg er verdens frieste person. Men når du skrider frem, gør du bedre og bedre og bedre. Når du begynder at forbedre det, er det meget svært at fortsætte. "

4. Design skal være tidløst

"En designer har pligt til at skabe tidløst design. For at være tidløs har du tænker rigtig langt ind i fremtiden, ikke næste år, ikke om to år, men om mindst 20 år. "

5. Succes handler ikke om tal

"Jeg har arbejdet hele mit liv for at forblive den mindste mulige. For mig var det muligt at blive en forretningsmand med 400 designere, der lavede en forretning og blev meget rige. Men jeg ville ikke have det her. For to år siden da der var 60 eller 70 af os, lukkede jeg firmaet. Jeg betalte alle og ødelagde virksomheden, så jeg kunne starte igen fra bunden for at være sikker på, at jeg altid kunne være den mindste mulige. "

6. Kreativitet er en personlig ting

"Kreativitet er ikke industri, kreativitet er ikke inspiration, det er bare en fyr, nøgen foran siden. Det betyder alt, hvad du ser, det er godt, det var mig, alt det du ser er dårligt, det var mig. "

7. Design kan ikke løse alt

"Hver gang har sit eget værktøj eller sit eget våben, og hvert værktøj eller våben har sin egen tid. For den udfordring, vi har i dag, volden i udfordringen og udfordringens uopsættelighed, er design måske ikke det rigtige værktøj til de næste 20 år. "

8. Der er 2 typer af design

"Der er to typer af design: Nyttige, som sparer liv og ubrugeligt, som ikke redder liv. I dag redder design ikke liv. Design har aldrig reddet liv, men før dette var ikke så presserende. Design i bedste fald kan forsøge at forbedre livet. "

9. Hvad er lykke?

"Jeg ved ikke, hvad lykke er, men siden jeg blev gift med jasmin, begynder jeg at forstå."

10. Aldrig være tilfreds

"Jeg er altid skuffet. Nogle gange, fordi jeg er meget feminin, græder jeg, når jeg ser resultaterne. Jeg går aldrig til hoteller eller restauranter, som jeg har designet, fordi for mig er de som et spejl, der afspejler alle mine fejl, mine svagheder. Jeg er altid skuffet over mig selv. "

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar