10 Fejl i køkkenlayout, du ikke vil lave

En masse hjemmevirksomhed - madlavning, rengøring, spisning, drikking, socialisering - finder sted i køkkenet. Derfor skal det være både smukt og funktionelt. Uanset din køkkendesign stil er organisation og layout afgørende. Her er de 10 fejl at undgå for at opnå både praktisk og elegant køkkendesign.

Før du kommer i gang, hvis du leder efter et lån til at oprette dit drømmekøkken, skal du tjekke disse personlige lånoptioner uanset kredittype.

1. hindrer køkkenet trekant

Specialister henviser til vasken, komfur og køleskab som køkken trianglen, området af største aktivitet, der kræver omhyggelig planlægning og uhindret adgang. Af de tre ser vasken sædvanligvis mest ud; Det skal have nem adgang til komfuret og køleskabet samt din bordplade.

Det er klart, at din vask skal være i nærheden af ​​VVS. Men på grund af placeringen af ​​rørene er køkkenerne designet med drænene i en dårlig placering. Hvis dette er tilfældet i dit køkken, overvej at ansætte en blikkenslager til flytning af VVS for at imødekomme den bedste placering for vasken.

Uanset størrelsen eller layoutet på din køkken (L-formet, galley, U-formet eller ø) skal summen af ​​alle benene i en arbejdstrekant ikke være mindre end 10 fod eller over 25 fod. Hvis arbejdstrekanten er for lille, vil folk snuble over hinanden; hvis det er for stort, madlavning kunne være en trættende opgave.

2. Spild af lagerplads

Køkken indeholder typisk masser af ting. Ikke kun det, men emner ofte skjult bag køkkenskabe kan være mærkeligt formet og kræver meget plads, som f.eks. Fødevareprocessorer eller stativblandere. At finde et hjem til dine apparater, samtidig med at de bliver let tilgængelige, kan være vanskelige.

Fordi indbyggede er dyre, og områdets overordnede størrelse kan være begrænset, er en stor designfejl ikke tilstrækkelig med opbevaring. Næsten hvert køkken har spildt plads, men det kan minimeres med tilstrækkelig planlægning og fortanke.

Hvis dit køkken er lille, overvej at installere ekstra lange øvre frysere med støbning til ekstra lagerplads. Placer belysning eller grønt langs støbeformen for at trække øjnene op. Monter altid frysere over køleskabet; ikke at udnytte dette område er spild af lagerplads til store eller sæsonbetonede køkkenartikler. Endelig skal du installere hylder over bagsiden af ​​det nederste køkkenskabe; dette kunne tilføje op til 4 kvadratmeter lagerplads.

3. Utilstrækkelig Counter Space

En af de største klager over køkkendesign er manglen på diskplads. I betragtning af alle de køkkenaktiviteter, der kræver en bordplade, samt apparater, der er permanent placeret der, vil du passe så meget åbent vandret overflade i et køkken som muligt. Dette kan opnås ved at tilføje en ø- eller morgenbar til et L-formet køkken.

4. Dårlig belysning

Køkkenet er et værelse, hvor du ikke har råd til at have dårlig belysning. Det er ikke kun et spørgsmål om design og atmosfære, men også sikkerhed når det kommer til håndtering af skarpe knive og andre køkkenredskaber. Desuden jo mere lys du har i rummet, desto bedre kan du vise dine designelementer.

Værelserne har generelt brug for tre typer belysning: generel belysning til samlet belysning, opgavelys og accentbelysning. Til dit køkken vurderer arbejdsområderne og fokuserer på at give hvert sted det lys, det har brug for. Overvej at tilføje belysning direkte over alle de vigtigste arbejdsområder.

Brug vedhængslister eller en række mini-vedhæng til at forbedre køkkenets skønhed. Vedhæng ser godt ud over køkkenvasker, mens en række mini-vedhæng fungerer godt over morgenmadstænger og køkkenøer. Monter under-kabinetbelysning for at sikre, at tællerne har tilstrækkelig belysning til fælles køkkenopgaver.

5. Forsende en backsplash

Når man budgetterer eller designer et nyt køkken eller remodel, glider rygpladen nogle gange til slutningen af ​​listen. Lejlighedsvis er det helt ude af planen. Dette kan spare dig penge på kort sigt, men i det lange løb vil det koste dig meget tid og kræfter.

Tænk på al damp, vand og fedt i køkkenet, og du vil forstå, hvorfor det er en smart ide at installere en backsplash over kogepladen og tællerne. Det er meget nemmere at rengøre fedt ud af en backsplash lavet af fliser, metal eller plast end maling eller tapet.

6. Dårlig ventilation

Det bedste køkkendesign falder i nærvær af skadelige lugtstoffer. Hvis du nogensinde har gået ind i en andens hjem og lugtede i aftes fisk, der sidder i luften, forstår du vigtigheden af ​​god ventilation.

Billige spændingsbeholdere cirkulerer simpelthen snavset, uaktuel luft, mens et godt ventilationssystem forbedrer kvaliteten af ​​din indendørs luft og hjælper også med at holde din køkkenrenser. Det hjælper også med at forlænge dine apparaters levetid.

Selv om det kan være en betydelig investering, vil et godt ventilationssystem gøre livet nemmere og mere behageligt, især hvis dit køkken åbner til et opholdsstue eller alrum.

7. Valg af den forkerte køkkenø

Når det kommer til køkkenøer, tænker vi generelt på yderligere opbevaring, forberedelse og servering af plads i køkkenet. Men sagen er, at køkkenøer kan spilde meget plads. At vælge den forkerte ø eller placere den på det forkerte sted kan være en katastrofe, især i et arbejdsområde, der kan blive alt for rystet.

Øer, der forhindrer trafikstrømmen til og fra vasken, køleskabet, komfuret og de primære arbejdsstationer, vil skabe flaskehalse. En ø skal være mindst 4 meter lang og 2 meter dyb, men den skal også have plads til, at folk kan bevæge sig og arbejde rundt om det. Specialister siger, at medmindre dit køkken er mindst 8 meter dybt og 12 meter langt, bør du ikke engang overveje en ø.

8. Ignorerer din genbrug

Da genanvendelse er blevet mere udbredt, har håndtering af skraldespand i køkkendesign gået ud over at lægge en beholder under vasken. Vær forberedt på at håndtere dit affald effektivt - inkorporer sorteringsbakker til recylables i dit køkkendesign.

9. Går for trendy

Selv om det ikke nødvendigvis er en fejl, er de nyeste køkkentendenser og avanceret udstyr måske ikke de bedste valg. Trendy farver og design har en kort halveringstid, og du kan aldrig se et afkast på dine store investeringer i det seneste køkkenudstyr. Kig efter køkkeninnovationer og apparater, der er tidløse.

10. Brug ikke fagfolk

At tage på et køkken design projekt for at spare penge er en almindelig fejltagelse; det kan faktisk spilde flere penge, tid og energi. Professionelle designere har de seneste ideer og informationer, og de kan hjælpe dig med at identificere dine behov og oversætte dem til en effektiv plan, der passer til din smag og budget.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar