10 mest imponerende smarte byer på jorden

Det var ikke for længe siden, at udtrykket 'Smart City' ikke var på mange folks radarskærme, men i dag klager smarte byer overalt på pladsen, og folk bliver mere bekendt med hvad det indebærer. Hvis du ikke er bekendt med udtrykket, bruger en smart by information sammen med teknologi til forbedring af livskvaliteten, reducerer miljøbelastningen og reducerer energibehovet. Denne liste over de smarteste byer på planeten tager hensyn til disse faktorer, samt de "klare" planer, som byen måske har for fremtiden.

San Francisco

Byen San Francisco ligger konstant øverst i nordamerikanske byer som et af de bedste steder at bo. De har arbejdet for at gøre byen smart i de sidste par årtier, og smartnet beskæftigelsesområdet er vokset 130%. Byen har meget ambitiøse mål at reducere deres kulstoffodaftryk ved at øge kraften fra vedvarende energi, og nettet er i øjeblikket drevet med 41% vedvarende energi.

Der er en ny infrastruktur til opladning af elbiler med 110 offentlige ladestationer, den højeste per capita i enhver by. Byen har også forbedret det offentlige transportsystem, der omfatter flere busser og tog samt apps til at vise cyklister og fodgængere de bedste ruter gennem byen. De har også udviklet apps til synshandicappede borgere til at navigere i offentlig transport.

De har i øjeblikket et mål om at nå nulaffald inden år 2020. For at gøre dette har de udvidet deres genbrugssystem udvidet, hvilket gør genbrug næsten alt, hvad du vil opnå. Indtil videre har de gjort store fremskridt. Byens nuværende bortskaffelse af affald er 80%!

For at nå deres høje mål har byen åbnet bydata til softwareudviklere og opstartsselskaber for at hjælpe byen med at forny. Der har allerede været mere end 60 software apps i den offentlige transport alene. Hvor mange offentlige transportapplikationer har din by? Den nuværende borgmester Ed Lee, og tidligere borgmester Gavin Newsom, har vist stor lederskab i at bringe San Francisco til forkant med smarte byer.

Amsterdam

Amsterdam har samarbejdet med big-time virksomheder for at blive grøn og det virker. Virksomheder som Phillips, Cisco, IBM og dusinvis af mindre virksomheder arbejder alle sammen med byen for at hjælpe dem med at forny sig til en knudepunkt for smart byteknologi. Amsterdam er blevet en rollemodel for de øvrige europæiske byer, der stræber efter at blive smarte bykundige.

Nogle af de projekter, byen er lavet i de sidste par år, har bidraget til at gøre denne by meget grøn. Tag en tur ned 'Climate Street', og du vil se nogle af de anvendte teknologier. Affaldshåndsamlingen samles af ikke-forurenende elbiler. Bybusstoppe, billboards og lys er forsynet med solenergi. Tusindvis af husstande og virksomheder har fået deres tage tilpas med energieffektiv isolering, der reducerer energikostnaderne, og disse begreber spredes som et brand fra Climate Street til resten af ​​byen.

I andre dele af byen kan flodgående skibe tilslutte el-stikkontakterne til genopladning af deres batterier frem for at bruge høje forurenende dieselgeneratorer. Mange tusinde boliger er blevet opgraderet med automatisk dæmpning af lysafbrydere, automatisk slukning af apparater, intelligente målere forbundet med mobiltelefoner til realtidsanalyse, og ultra-low-energy LED-lamper bruges til tusindvis af applikationer. Milliarder euro er investeret i de seneste tre år i disse smarte teknologier, som vil spare byen mange flere milliarder euro i de kommende årtier.

Tokyo

Japans største virksomheder står bag den smarte byrevolution, der finder sted rundt om i verden, og bruger Tokyo som deres beviser. Panasonic, Sharp, Mitsubishi og mange andre store navne arbejder meget hårdt for at smitte smart teknologi ind i denne massive by. Efter flere måneder med rullende nedbrud på grund af mangel på atomkraft er behovet for japansk at indovere aldrig blevet større.

I 2006 begyndte Tokyo aggressivt at øge sin by. Kejserpaladset betragtes for øjeblikket som en grøn ø i Tokyo-byens jungle, men det kan ændre sig, når alle hjælpepoler kommer ned og udskiftes med træer inden 2015. Målet er 1 million træer i byen, hvilket kan gøre Tokyo selv til en grøn ø . De forsøger også aggressivt at drive solenergi, vedvarende vindkilder og elektriske / hybridbiler ved at give appetitlige incitamenter til lommebøger til virksomheder og husholdninger, der går grønt.

Et par miles uden for hoveddelen af ​​byen ligger og øko-landsby bygget af Panasonic. Nul kulstofudslagsby fokuserer på at bruge vedvarende energi og ultrahøjeffektive apparater. Hjemmeautomatiseringssystemet ser på vejrudsigterne og bestemmer den bedste tid til at udføre tøjvask. LED pærer installeres i hele hjemmet ved hjælp af 1/6 af hvad glødepærer bruger, og næste generation brændselsceller kombineret med solenergi generatorer faktisk skabe elektricitet autonomt. Telecommuting er stærkt opmuntret fra disse boliger, der sparer årligt millioner af CO2-udledninger. Andre virksomheder i Japan gør den samme type bæredygtig hjemlig innovation, der skaber prototyper for resten af ​​verden at følge.

Xinjiang

Denne fjerntliggende olieby i det nordvestlige Kina bliver hurtigt infunderet med verdens bedste smarte teknologi. Ledelsen i Xinjiang har en filosofi, som er, at informationsteknologien skal integreres med ethvert aspekt af byens beboers liv. At være en smart by i Kina er mindre om infrastruktur og mere om informationsintegration og -behandling. Her er nogle af de ting, de laver.

Hver busstation i byen er udstyret med en elektronisk skærm, der viser bus ankomst information. Mobil enheder er naturligvis forbundet til bussystemet, og skærme, der gør det muligt at kontrollere den nøjagtige ankomsttid fra mobilapps, er mulig. Byen er forbundet med et netværk af offentlige trafikkameraer, og alle er tilgængelige via mobiltelefoner. Dette gør real-time trafikovervågning en realitet, og dermed undgå overbelastning. Ifølge kinesiske rapporter er mobiltelefoninfrastrukturen i byen på 170%, hvilket gør byen meget forbundet med det smarte knudepunkt.

Hjemme er udstyret med panik knapper, som hvis skubbet af en ældre person automatisk vil advare nødpersonale. Der er også et socialsikringssystem, der fortæller byembedsmænd, hvis der er et stigende antal ledige. Regeringen kender i realtid borgernes beboelses- og arbejdsløshedsstatus. Igen er det kinesiske smarte tema, informationsteknologi integreret i livet. Disse systemer frigør statsarbejdere, så de ikke behøver at deltage i så mange møder og kan arbejde mere effektivt.

Seattle

Seattle står konstant meget højt for smarte byer over hele kloden. De gør et ekstraordinært arbejde, når det kommer til at kigge ud for miljøproblemer. En af de store grunde til dette er, at de tilbyder enorme skattelettelser for virksomheder og beboere, der køber og bruger grøn teknologi. Hvis du ikke har råd til at opgradere til grøn teknologi, så rolig. Ophold, der opfylder indkomstkvalifikationer, får gratis grønne vejrtrækningstjenester. Disse tjenester omfatter isolering i loftet, vægge, rør, vinduer og meget mere. En vidunderlig måde for beboere i byen, som ikke ellers ville have råd til disse opgraderinger, muligheden for at spare mange penge på nytteomkostninger. I sidste ende sparer byen penge på spildt elektricitet.

Grønne job er en overflod for denne by med mere end 300 virksomheder, der beskæftiger tusindvis af mennesker. Seattle er nationalt førende for innovative grønne byggepraksis. Efterspørgslen efter energieffektiv konstruktion har aldrig været højere. For alle deres bestræbelser har Seattle de laveste elpriser i enhver forholdsvis stor by i nationen. De har også nogle af de laveste kulstofemissioner pr. Indbygger i USA. Seattle har bygget en stærk køreplan for fremtiden og vil fortsat føre vejen med deres version af en smart by.

København

København er en af ​​de smarteste byer på planeten. Måske skyldes det det ambitiøse mål at være kulstofneutralt i år 2025, hvilket har accelereret den grønne teknologrevolution. Danmark har næsten hundrede års erfaring med byplanlægning. I 1925 holdt de deres første byplanlægningskommission, så de er bestemt ikke fremmede, når det kommer til at planlægge byrum for fremtiden.

København har tiltrukket mange innovative virksomheder til at bruge byens gader som testplads for grøn teknologi. For eksempel har de skabt et miljøvenligt smart kvarter, der huser 40.000 beboere, skabt en tilsvarende mængde job for dem, og er en model for grøn livsstil.

De har taget en praktisk tilgang til bæredygtig levevis. Når der ikke er trafik på gaden slukker gadebelysningen. Byen har integrerede luftkvalitetsmålere i lygteposter i hele byen for at overvåge forureningstendenser. De intelligente gadebelysning, solpanelstyrede offentlige områder og offentlige transportsystemer er revolutionerende i Europa.

Byen har åbnet det for data til innovatører, og de gør meget på vej til bæredygtig levevis. Ting som apps til at finde ledige parkeringspladser i hele byen, smartphone tilsluttede smart elmåler fire boliger og et utrolig netværk af fælles cykler gør alt for københavn meget spændende.

Stockholm

I 2010 hedde Europakommissionen Stockholm - "Europas grønne hovedstad i 2010". Denne smukke nordeuropæiske by har implementeret mange praktiske løsninger for at opnå deres bemærkede grønne succes. At give skattelettelser til virksomheder, der installerer bevægelsessensorer i deres virksomheder for at slukke lys, når bygningerne er ledige er blot et eksempel.

En del af, hvad der gør denne by så smart er det transportnetværk. Byen ligger strategisk på Sveriges sydlige kyst og har flere færger, der forbinder forskellige internationale destinationer. De har også højhastighedstog, der forbinder større byer, tæt på 2000 offentlige busser i byen og mere end 1000 lokale tog og vogne for at flytte folk rundt om effektivt.

Byen er også meget grøn, som i buske og træer grønt. Der er 1000 parker (30% af byrummet), syv naturreservater i byen, og beboere årligt genbruger næsten 100 kg affald pr. Person. 90% af byens beboere bor inden for 300m af noget grønt rum. Der er også to store spildevandsrensningsanlæg, hvor biodiesel produceres til offentlige busser, fra spildevand, der minder dig om. Selv overskydende varme fra spildevandet genanvendes i boligvarmeapplikationer. Hvis alle disse "grønne" factoids ikke er nok, har byen næsten 3000 rene tech virksomheder, der arbejder for at grønne op i byen endnu mere.

Wien

Wien er en voksende storby med over 1,7 millioner indbyggere. De er en af ​​de grønneste byer i verden og sigter mod at være den grønneste.De er for tiden ved 14% vedvarende energiforbrug til byen. Mercer-undersøgelsen har opkaldt Wien byen med den højeste livskvalitet, både for Europa og globalt. Livskvalitet er en af ​​de vigtigste faktorer, når det kommer til at rangere en by smart eller ej.

Wien har lagt mange ressourcer i grøn energi. Europas største biomasse-kraftproduktion leverer 75.000 boliger og offentlige bygninger med opvarmning. Byen er i øjeblikket på vej til at have 300.000 m² solpaneler installeret inden år 2020. Det er en masse solkraft, der vil blive forbundet til et smart net.

Transport omkring Wien har aldrig været lettere eller mere tilgængeligt. Mere end 90% af byens befolkning har nem adgang til offentlig transport. Byen har et smartcard system, der automatisk beregner brugsafgifter for enhver transportform automatisk, og det er også en god ting, fordi det offentlige transportsystem håndterer mere end 1,3 millioner passagerer hver dag.

New York

New York har skabt en meget klar vision om, hvad den fremtidige smarte by vil omfatte, og de arbejder hurtigt for at nå deres mål. På en måde sker Cisco, og city24 / 7 har samarbejdet og lanceret en interaktiv platform, der strategisk placerer smarte skærme i hele byen for at rapportere nyheder, begivenheder og kuponer. De gør dette ved at konvertere det gamle og underudnyttede offentlige telefonsystem. Dette er en del af byens plan om at overbygge den digitale kløft og give internetadgang for alle dens beboere. Disse smarte nav vil have NFC-teknologi samt Wi-Fi-kapacitet.

Byen har givet adgang til softwareudviklere med mere end 1300 åbne datasæt. Det er en masse data at arbejde med, hvis du er en smart by iværksætter. De har også oprettet en udfordring, der tilbyder $ 50.000 i kontanter og præmier til de bedste apps, der udnytter New York Citys åbne datasæt årligt. Gennemse gennem nycbigapps.com afslører dusinvis af meget innovative applikationer, der hjælper med at gøre New York City smart. Disse iværksættere, investorer og New York City skaber et centrum for smart teknologi.

Santiago

Afrunding af listen er den store chilenske by Santiago. Vi giver Santiago en plads på denne liste, fordi Latinamerika fortjener en vis anerkendelse for de bestræbelser, de fremsætter for at skabe smarte byer. Byens befolkning forventes at svulme i løbet af det næste årti, hvilket betyder, at hvis de ikke fornyer sig, kan hurtig vækst potentielt skabe en urban slum.

Santiago tager eksempler fra hele verden, samt råd fra store smarte virksomheder som IBM og skaber en smart miljøvenlig by. Elektrisk offentlig transport gennem elektriske busser, der kører på et lukket bykreds med flere ladestationer til private biler og taxier, bliver bygget. Byen fokuserer også meget på hjemmeautomatiseringssystemer. Systemer der sammenbringer solenergi og optimal energiforbrug. For at få det til at fungere, integrerer byen et nyt smartnet i infrastrukturen.

Smart by iværksættere bør se til Sydamerika for forretningsmuligheder. Byer som Santiago Chile søger aktivt langsigtede relationer med nye virksomheder til at forny og gennemføre smarte byprogrammer. Og med byer som Santiago vokser mere end 5% hvert år, er der mange muligheder for smart byinnovation. Sydamerika har mere end 380 millioner mennesker, hvoraf mange vil flytte til byer som Santiago i de kommende årtier.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar