10 mest populære miljøvenlige gulve løsninger

Der var en tid, hvor udtrykket miljøvenlige fremkaldte billeder af blid, kedeligt og bla materiale. Heldigvis er det ikke tilfældet i dag. Da flere og flere designere søger miljøvenlige materialer til deres miljømæssigt kloge kunder, har fabrikanterne styrket sig og givet designlandene mange smukke muligheder at vælge imellem. Jeg har samlet en guide til de mest populære økologiske gulvløsninger, nogle er nye, nogle er gamle og nogle få vil få dig til at tænke.

1. Kork

Cork er relativt ny til gulvverdenen. Det ses normalt på vægge eller i din yndlingsflaske vin, men det er godt materiale til gulve. Kork høstes af barket af korktræet, der almindeligvis findes i skovene i Middelhavet. Træerne skæres ikke ned for at høste barken, som vil vokse tilbage hvert tredje år, hvilket gør den til en ideel fornybar kilde. Det har antimikrobielle egenskaber, der reducerer allergener i hjemmet, er brandhæmmende, nem at vedligeholde og fungerer som en naturlig insektmiddel også. Kork, som træ kan færdiggøres i en række forskellige malinger og pletter, der passer til ethvert farveskema eller designstil. Dens holdbarhed tillader brug i nogen del af huset. Kork gulve, afhængig af kvaliteten, kan vare mellem 10-30 år.

2. Bambus

Bambusgulve er en anden træ som mulighed, der vinder i popularitet. Det er faktisk et græs, der har samme egenskaber som hårdttræ. Den er holdbar, nem at vedligeholde og er nem at installere. Bambus er bæredygtig og fremstillet af naturlig vegetation, der vokser til modenhed i tre til fem år, langt mindre end de tyve år træer kan tage. Bambus, mens den normalt er meget lys, er tilgængelig i mange nuancer, der vil fungere i enhver indretning eller indretning. Dens varierede korn og et bredt udvalg af farver giver det en kant over traditionelle gulve ved at tillade tilpasning, der ikke findes ofte andetsteds.

3. Linoleum

Når man tænker på linoleumgulve, har vinyl tendens til at komme i tankerne, og de to er dog ikke tæt på hinanden. Vinyl er en syntetisk fremstillet af chlorerede petrokemikalier, der er skadelige. Linoleum er lavet af en samling af linolie, korkstøv, træharpikser, træmel, pigmenter og malet kalksten. Som kork er det brandhæmmende og vandtæt. Linoleum er ikke nyt på markedet; det faldt ud af fordel med indførelsen af ​​vinyl i 1940'erne. Som arkitekter og designere begyndte at spørge om det igen, reemerged det med et stort udvalg af lyse levende farver og en ny sealer for at beskytte den mod pletter. Det har en lang holdbarhed og vil holde op for meget slid.

4. Glasfliser

Har du nogensinde spekuleret på, hvad der sker med vinflaskerne og ølflaskerne, der afsendes til genanvendelsen? De omdannes til smukke glasfliser. Denne vedvarende kilde bliver hurtigt en fantastisk mulighed for gulve såvel som badeværelse og køkkenvægge. Glas har lignende fordele ved andre miljøvenlige materialer. Det er ikke absorberende og vil ikke skæl eller skimmel i fugtige omgivelser. Det er let at vedligeholde og vil ikke plette. Glas kommer i et ubegrænset udvalg af farver, mønstre og finish, der passer til de fleste designordninger. I modsætning til keramiske fliser vil glas reflektere lys frem for at absorbere det og tilføjer, at yderligere lag af lys nogle værelser har brug for.

5. Beton

Poleret beton er et usandsynligt bæredygtigt materiale, der vinder i popularitet. Beton er typisk plade på lønklasse og anvendes som undergulve i nogle boliger. Hvis det er poleret og tonet til boligejere smag og stil, er der ikke behov for traditionelle gulve at blive sat over det. Fra at skabe en flisebelagt effekt med forskellige farver til indlægning af andre materialer som glas er designmulighederne uendelige. Beton er ekstremt holdbar, nem at rengøre og behøver aldrig at blive udskiftet.

6. Uld Tæppe

Tæppe har længe været et yndet go-to materiale til de fleste hjem. Det er blødt at gå på, behageligt at sidde på og kommer i en række farver og mønstre. Desværre er tæppe typisk lavet ved hjælp af flygtige organiske forbindelser eller toksiner, der er skadelige for miljøet og for vores helbred. Der er dog miljøvenlige muligheder. Overvej tæpper lavet af uld. Uld er en naturlig ressource, der er spundet ind i en tråd, der kan farves farvelagtigt, og derefter væves for at skabe et tæppe. Det er et af de første materialer, der skal bruges som gulvbelægning, er meget slidstærk og kan vare i århundreder. I nogle familier er uldtæpper blevet overført fra generation til generation, hvilket gør dem til familien arvestykker. Andre naturlige materialer til fremstilling af tæpper eller tæpper er sisal, jute og bomuld.

7. P.E.T Berber Tæppe

Polyester (P.E.T) Berber er et andet bæredygtigt tæppe at overveje. Den er lavet af genbrugspapirflasker og har en minimal indvirkning på miljøet. For hver plastflaske, der bruges til at lave dette tæppe, er det en mindre siddeplads i vores lossepladser. Der er flere fordele ved dette genbrugsmateriale. Den er holdbar, spildresistent og kommer i en række æstetisk tiltalende farver og mønstre. Det har typisk et flecked udseende, der gør det egnet til de fleste farveskemaer. Der er også ulemper. Berber kan let snagged forårsager det at unravel hvis ikke repareres straks. Det genbrugte materiale kan være lidt uslebent at gå på i dine bare fødder. Alt i alt er det et meget økonomisk materiale og fortjener et seriøst udseende.

8. Gummi

Gummi gulve lavet af genbrugsdæk findes normalt på det lokale gym eller på nabolaget legepladsen. Det er langsomt at finde vej ind i vores køkkener, solværelser og badeværelser som en alsidig, smuk og varig mulighed. Det er dejligt at gå videre og vandafvisende. Det kommer også i mange farver og mønster muligheder.

9. Læder

Læder er et overraskende materiale, der kan bruges som gulvbelægning. Den er afledt fra midten af ​​hovedet og er tykkere end læderstykkerne, der bruges til f.eks. Bælter, tegnebøger og håndtasker. Den bløde varme følelse til fods gør den perfekt til soveværelser, skabe og små områder med lille fodtrafik. Det er ikke et godt materiale til badeværelser, køkkener eller andre fugtige områder af et hjem. Det er meget holdbart og vil bære godt over tid. Slidte, ridsede og ældre læder udvikler en egen personlighed og kan være smuk at se på i de kommende år.

10. Genvundet løvtræ

Hvis du har dit hjerte indstillet på traditionelle trægulvegulve, mens det ikke normalt betragtes som miljøvenligt på grund af skovrydningsproblemer, kan det stadig være en mulighed. Der er to typer hårdt træ at overveje. Genanvendt træ er ideelt, da det genbruger eksisterende træ fra træer, der blev hugget ned for længe siden. Salvaged trægulve kan se smukke ud i ældre hjem eller i en strand sommerhus.

Den anden mulighed er at købe hårdttræ mærket FSC certificeret. Dette er en betegnelse fra Forest Stewardship Council, og de fremmer en ansvarlig forvaltning af skovene over hele verden med fokus på at overholde de høje sociale og miljømæssige standarder.

Heldigvis behøver ikke miljøvenlig gulvbelægning på bekostning af stil med dagens teknologi og lidt fantasi. Smarte forbrugere kan have begge. Så hvad synes du, har miljøvenlige materialer udviklet sig?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar