10 pool vedligeholdelse tips, som du skal prøve lige nu

Billede Via: Bravo Interior Design 

Idéen om at have en pool i din egen baghave vil altid være utrolig glamourøs. Det er nemt at give ind i dagdreamer af hosting weekend fester, vedtage en forfrisket fitness rutine, der omfatter omgange efter arbejde, og tilbringe lange eftermiddage lounging ved poolen, mens dyrkning af den perfekte brunbrun.

Men i disse dagdrømme bliver man ofte glemt et afgørende element i pool ejerskab: vedligeholdelsen. Uden en ordentlig vedligeholdelsesrutine kan din pool efterkomme for en række mindre end luksuriøse forhold - grønt vand, ødelagte filtre og alger opbygger, for blot at nævne nogle få. Og ingen ønsker at ligge ved en pool, der er set bedre dage.

Her er 10 poolvedligeholdelsestips, som du skal prøve lige nu. Uanset om du lige har åbnet din pool for første gang, eller du har været stolt ejer i årevis, så tjek disse tips for at få din sommersæson til den rigtige start.

Billede Via: Bonick Landskabspleje

1. Lav en skimming og skrubning en del af livet

Skimming af blade og snavs ud af vandets overflade er en no-brainer, men den bærer gentagelse. For en virkelig uberørt pool skal skimming udføres dagligt.

Hvis du har lidt penge at bruge, skal du overveje at købe et robotvakuum, der vil rense bunden af ​​puljen for dig. Denne Polaris Pool 360 rangerer i midten af ​​vejen med hensyn til prissætning og modtager konsekvent femstjernede anmeldelser

Udover at skumme, skal du skrubbe poolens sider for at forhindre algeropbygning. Heldigvis behøver det ikke at ske lige så ofte. Du kan komme væk med skrubbe en gang hver anden uge. Bare kig efter nogen vækst og gå på dem med en skrubbe børste for at holde din sidespor ser friske og rene.

For de særligt stædige pletter, der ikke vil gå væk med nogen mængde albuefedt? Gentag en gammel sok. Fyld det med klor og lad det sidde oven på stedet i et par timer, før du skrubber igen. Kloren vil spise væk ved algerne, og du vil endelig bruge dem til de sokker uden par. Det er en win-win.

Billede Via: Lewis Aquatech

2. Tænk på filtret som din pools nyrer

Ligesom dine nyrer konstant arbejder for at fjerne urenheder fra din krop, er din pools filter ansvarlig for at fjerne urenheder fra vandet - tænk snavs, blade og endda små legetøj.

For det meste kan poolen rengøres ved at slukke filteret, fjerne filterhætten på pooldækket, løfte filterkurven og fjerne snavs, inden alt udskiftes. Det er bedst at rense din filterkurv mindst en gang om ugen.

En gang om måneden vil du også gerne rense rørene udnyttet af dit filtersystem, hvilket du kan gøre ved tilbagespoling. For at gøre det, skal du blot indstille dit filter til "backwash", fjerne bladkurven og rense det ud. Tænd derefter din pumpe og lad den løbe, indtil affaldsrøret skubber rent vand ud.

En endelig bemærkning om at tænde og slukke for filteret: Hvis du gør det alt for ofte, kan filterets mekanik ødelægge. Indstil dit filter på en timer og lad det køre i mindst seks timer om dagen.

Billede Via: Conte & Conte, LLC

3. Pools har brug for sammenhængende kemiske niveauer

Kemiske niveauer er uden tvivl en af ​​de vigtigste aspekter ved poolvedligeholdelse. Ukorrekt afbalanceret vand ser grumset ud, irriterer hud og øjne, og kan få din pool til at blive en yngleplads for bakterier.

Ideelt set bør du teste vandet mindst en gang om ugen. Ifølge Center for Disease Control (CDC) er der seks kemiske niveauer, der skal overvejes:

  • Cyanursyre - Beskytter chlor fra sollys og bestemmer det krævede fri klorniveau. En ideel læsning til udendørs pools er 30-50.
  • Fri klor - En sanitizer, der holder din pool vand sikker og fri for bakterier.
  • Surhed / Alkalinitet - Også kendt som PH-niveauet, skal surhedsgraden holdes mellem 7,5 og 7,8 for at forhindre irritation og beskytte pooludstyret mod at erode.
  • Total Alkalinitet - Hjælper med at holde PH i balance. Niveauerne skal ligge inden for intervallet 60-120.
  • Kalkhårdhed - Passende niveauer bidrager til at forhindre gipsskader. Mål for 220-350, men lavere for pools med vinyl sidespor.

Det er nemt at teste vandet. Du skal blot købe et par testkits fra din lokale pool butik. Fyld det med en prøve af din pools vand. Tilsæt den leverede opløsning til testpakken og luk hætteglassene. Efter et par sekunder vil dit prøvevand ændre farve, og en sammenligning af prøvevandet til de farver, der vises på testkitet, skal give dig mulighed for at bestemme de nuværende kemiske niveauer. Du bør justere niveauerne efter behov for at opnå en ideel balance.

Når alle kemikalier er korrekt afbalancerede, skal vandet være krystalklar, ingen duft og efterlade meget lidt rest på huden.

Billede Via: Land & Vand Design

4. Kemikalier, der koster for meget? Giv Bagesoda en prøve

Der kan ikke benægtes, at poolkemikalier kan være dyre at købe, så hvorfor ikke få lidt hjælp lige fra købmanden?

De fleste pool butikker foreslår at bruge natriumbicarbonat til at kontrollere alkaliniteten af ​​en pool uden at reducere PH niveauerne drastisk. De vil forsøge at sælge overpris løsninger for at få arbejdet gjort.

Som det viser sig, gør almindelig sodavand det samme arbejde som natriumbicarbonat for kun en brøkdel af prisen. Alle bagepulverkasser har endda "natriumbicarbonat" angivet på deres ingredienslabel. Tag et kig!

Hvis du er bekymret for at bruge sodavand betyder at gøre mange komplicerede matematiske konverteringer, vær ikke. Bagepulver har den samme koncentration af natriumbicarbonat pr. Pund som opløsningerne, så mængden, du skal føje til dit vand, ville være identisk.

Billede Via: Væskeformationer

5. Vær ikke bange for at chokke en skyet pool

På emnet for kemikalier skal du ikke være bange for at chokere din pool, når det er nødvendigt. Selvom det kan virke som om en proces kun passer til offentlige pools. Men tænk på, hvordan dit poolvand ser ud efter at du kaster en stor fest. Odds er det mildere end det var dagen før den store bash. Den murkiness? Det er bakterier, som du vil slippe af med hurtigst muligt.

Stødende refererer til drastisk stigning af chlorniveauet i en kort periode for at dræbe bakterier. Det gøres ved at fortynde tre til fem gange den normale mængde klor eller anden kemisk sanitizer med vand, langsomt porer det ind i poolens returlinie, lad det filtrere hele puljen og derefter langsomt genpåfylde poolen med vand over tid.

Selvom chokerende for ofte risikerer skade på din pools sidespor, bør du tilstræbe at chokere puljen mindst to gange hver sæson.

Billede Via: Platinum Poolcare

6. Du skal holde øje med vandniveauet

Lige så vigtigt som vandets kemiske sammensætning er det fysiske vandniveau lige så vigtigt. Niveauerne vil naturligvis svinge efter en kraftig regnvejr eller en eftermiddag med børn, der laver kanonkugler.

Du vil bevare et niveau, der er halvvejs op til åbningen af ​​din skimmer. Hvis vandet er for lavt, skal du blot bruge en haveslange til at tilføje den nødvendige mængde vand tilbage. Hvis vandstanden er for høj, skal du leje en nedsænkelig pumpe fra en boligforbedringsbutik for at dræne overskuddet. Men hvis du er poolens liner er et vinyl eller glasfiber materiale, der let kan beskadiges af pumpens vægt, overveje at konsultere en professionel.

Når du har nået det passende vandniveau, skal du huske at tjekke kemikalierne igen. Vandsfluktuationerne vil have kastet dem ude af balance.

Billede Via: Mirror Lake Designs

7. Brug en tennisball til at absorbere olier

Det meste af tiden, når folk tænker på tennisbolde i en pool, tænker de på at spille fangst. Men disse legetøj kan gøre dobbelt told.

Når svømmerne forlader poolen, kan visse olier komme tilbage i vandet - solcreme, hårprodukt, de naturlige olier, der produceres af vores hud. Mens det er ubehageligt at tænke på, heldigvis er der en nem løsning.

Du skal bare kaste en tennisbold i vandet. Fibrene, der bruges til at lave tennisbolden, hjælper med at absorbere olierne og holder dem fra at efterlade en glat glans oven på vandet.

Image Via: Dumican Mosey Architects

8. Power Wash for at gøre pooldækket skinne

Området omkring din pool er lige så vigtigt som selve den fysiske struktur. Du kan hjælpe med at holde dit pooldæk skinnende ved magtvask.

Power vask, også kendt som trykvask, vil hjælpe med at slippe af med rust eller vejrfarve, der opstår over tid. Du kan leje en maskine vaskemaskine hos enhver bolig forbedring butik.

Start processen ved at fejre dækket fri for noget skævt snavs eller blade først, så du ikke ender med at sprede dem hele tiden under rengøringsprocessen. Derefter sættes strømforsyningen sammen ifølge anvisningerne. Sæt maskinen på en svag til medium strømspray, og fjern overfladeaffaldet i lag, og gentag processen indtil overfladen er ren.

Når du sprayer, skal du sørge for at overlappe de områder, du har rengjort for at forhindre streber. Du vil ønske at dysen på spændeskiven flere meter væk fra pooldækkets overflade og opretholde denne højde for at forhindre rydning.

Billede Via: Craig Reynolds Landskabsarkitektur

9. Planlæg en årlig serviceaftale - uanset om du mener, at du har brug for det eller ej

Nogle gange skal du stole på en ekspert. Især når det kommer til din pools mekaniske udstyr - pumper, filtre, varmesystemer - har du måske ikke den rette viden om pleje. Mindst en gang om året, har en pool service professionel komme ud for at kontrollere dine enheder.

Før din udnævnelse skal du tage et grundigt kig på din pool som helhed, og sørg for at bruge alle dine sanser. Kompilér en liste over eventuelle lækager, du ser i rørene, huller du bemærker i de lineære, høje lyde kommer fra mekanismerne, eller ulige dufte kommer fra vandet. Næv dem til din servicemand i oder for at give ham eller hende en ide om hvor man skal starte.

I tilfælde af at der er noget galt med din pool, kan den årlige serviceaftale virke som spild af penge, og det kan være fristende at annullere. Men husk: Opdagelse og fastsættelse af et lille problem kan nu spare dig for at løse en stor krise senere ned ad vejen.

Billede Via: Omslag i Play

10. Lær hvordan man korrekt vinterde for at forhindre skade

Lige så vigtigt som poolpleje er om sommeren, det er endnu vigtigere at sikre, at du ordentligt sikrer det til vinteren. Ikke desto mindre ønsker ingen at fjerne et pooldække i starten af ​​sommeren for at finde ud af, at deres pool har en lækage eller at deres vand er fyldt med farlige bakterier. Ved at tage de rigtige skridt til korrekt vintering af din pool kan du spare masser af tid og penge på reparationer til næste sæson.

Før du lukker butikken om efteråret, skal du købe et vandprøvesæt for at sikre, at dine kemikalier er korrekt afbalanceret. Derefter blæse overskydende vand ud af dine VVS-linjer, og invester i et dæksel for at holde puljen fri for affald.

At holde en pulje i god form medfører en vis mængde arbejde, men det behøver ikke at være en byrde.Ved at indarbejde disse poolvedligeholdelsestip i en regelmæssig rengøringsrutine, kan du sikre dig, at du vil bruge mere tid på at solbade end at lave pligter. Det er præcis, hvordan det skal være. Har du en god pool vedligeholdelse tip at dele? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.   

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar