2012 Pantone årets farve: Mandarin Tango

2012 Pantone årets farve: Mandarin Tango
2012 Pantone årets farve: Mandarin Tango

Video: 2012 Pantone årets farve: Mandarin Tango

Video: 2012 Pantone årets farve: Mandarin Tango
Video: Picking Paint Colors for High Gloss Ceiling #shorts #pantone #finepaintsofeurope #ncscolor #thetips 2023, September
Anonim

For et par uger siden, Pantone, den globale autoritet på farve og leverandør af professionelle farve standarder for design industrier, gjort sin årlige meddelelse beskriver, hvilken farve skulle udpeges Colour of the Year for 2012. Denne meddelelse signalerede afslutningen af regeringstid Den pulserende, energiske og fesitive skygge af pink, som Pantone call PANTONE 18-2120 Honeysuckle og en ny farve fik ansvaret for at bære kronen i 2012.

Ifølge farveeksperterne hos Pantone, 2012 handler alt om den livlige og lokkende nuance, der er kendt som PANTONE 17-1463 Tangerine Tango. Hjælp os til at genoprette vores energireserver og give os et tiltrængt løft i det nye år, Tangerine Tango er en spirituel rødlig appelsin, der både er provokerende og opmærksomme greb.

For at komme ned på denne livlige nye nuance talte Freshome til farveekspert og administrerende direktør for Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Pantone meddelte for nylig, at årets farve til 2012 er Tangerine Tango. Hvad er de vigtigste egenskaber ved denne farve?

LE. Tangerine Tango giver energiforøgelsen, vi skal genoplade og bevæge os fremad. Minder om de strålende nuancer i en solnedgang, Tangerine Tango gifter levende udtryk og adrenalin rush rød med venlighed og varme af gul den, for at danne en høj synlighed, magnetisk nuance, der udstråler varme og energi.

Hvilke faktorer førte dig til at vælge denne skygge af appelsin som årets farve til 2012?

LE. Årets udvælgelsesproces er meget tankevækkende og tidskrævende. For at komme frem til udvælgelsen hvert år, kæmper Pantone helt bogstaveligt for verden på udkig efter farvepåvirkninger. Dette kan omfatte underholdningsindustrien og film, der er i produktion, rejser kunstsamlinger, hot nye kunstnere, populære rejsemål og andre socioøkonomiske forhold. Påvirkninger kan også stamme fra teknologi, tilgængelighed af nye teksturer og effekter, der påvirker farve og endda kommende sportsbegivenheder, der fanger verdensomspændende opmærksomhed.

I de sidste par år har farverne valgt af Pantone for årets farve været ret lyse og levende. Hvad er årsagen til dette?

LE. Vi følte at folk har brug for opmuntring af opløftende farver i denne vanskelige tid. Vi har en stor grå elefant i rummet, så vi ønsker ikke at gøre grå som årets farve!

Har dine farveforudsigelser indflydelse på markedet eller påvirker markedet dine forudsigelser?

LE. Det virker begge veje. Når designere og producenter ser vores valg, vil de ofte inkorporere farven i deres designs eller linjer.

Hvordan kan Tangerine Tango bruges til den bedste effekt i boliginteriør?

LE. Energiser indvendige rum med Tangerine Tango mønstrede hjemmetilbehør. Puder, sengetæpper og bordplade tilbehør i denne højeffektfarve vil tilføje krydderier til ethvert rum. Brug den som en dramatisk baggrundsvæg, især bag en neutral farve i en sofa. Derefter kan du hente noget orange i dine puder, lampeskærm og området tæppe.

Tak Leatrice for dit input. Nå har orange vist sig at være i popularitet med modedesignere og i skønhedsbranchen, men 2012 vil se denne levende farve, der kommer ind i vores hjem og hjælper os med at skabe en følelse af energi i vores indvendige rum. Fra møbler, køkkenudstyr og belysning til gulve, køkkener og badeværelser, med denne højeffektfarve vil der tilføjes krydderier til ethvert rum. Og heldigvis for os er der ingen mangel på produkter til hjemmet i denne dynamiske farve.

Hvad synes du om denne levende, energiske farve? Vil du bruge det i dit hjem i år?

Anbefalede: