5 nyttige landskabspleje tips

Der er noget meget beroligende, tiltalende og endearing over anlagte haver. Udover at bidrage til en grøn planet, giver en anlagt have dig mulighed for at forbinde med naturen. En hjemmehave kan være af enhver størrelse eller form. Det er ikke nødvendigt for haven at have store træer og planter, så du effektivt kan landskabe området. Få potteplanter er også nok til at landskabe haven smukt.

ensartethed - Landskabselementerne, som du introducerer i din have såsom planter og træer, udskårne eller støbte sten, have tilbehør eller springvand skal være ensartede og komplementere hinanden. Selvom en enkelt komponent ikke er synkroniseret, vil haven virke underlig. Som følge heraf anbefales det altid at prefikse et tema til haven og dekorere hele haven ved at bruge den som fundamentet.

Jordtype og ph - Prøv at kende din jordtype og dens ph-niveau, så du kan vælge passende planter, der kan trives i den pågældende jord. At ansætte passende planter vil spare dig for meget af din dyrebare tid såvel som penge.

MoreINSPIRATION
  • 40 Front Yard Landskabspleje ideer til et godt indtryk
  • 10 Front Yard Landskabspleje ideer til dit hjem
  • 7 tips til et perfekt designet badeværelse

Forstå det rum, der kræves af planter - nogle planter er kendt for at kræve mere plads til deres rodsystem i sammenligninger med andre, mens mange planter er kendt for at vokse overalt. Hvis din have har begrænset plads, og du tilfældigvis vokser sådanne planter, så vil din have lande op iført et overfyldt udseende. Mange små træer og buske skal plantes mindst tre til fem meter fra hinanden, så der er tilstrækkelig plads til, at planterne kan vokse.

Indfødte planter - En af de mest effektive måder at sikre et godt landskabsdesign på er at vælge indfødte planter til din have. Find ud af de planter, der er kendt for at vokse let i din have. På denne måde behøver du ikke at kæmpe med de naturlige afgifter for at holde dit landskab fremstår smukt. Hvis du ønsker at bruge ikke-indfødte planter, skal du vælge dem fra et sted, der har et klima, der ligner din region.

Træflis - Træflis er en fremragende og overkommelig mulighed for at få landskabet til at være attraktivt. Spred chipsene omkring træer, buske og buske. De skal ikke kun dække snavset, men skal også afvise ukrudt og tilbyde naturlig fødekilde, når de bryder ned.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar