Et charmerende loghus i ørkenen i Lappland

Lappland er et charmerende og mystisk sted. Her i Finland, mere præcist i en region, der hedder Rovanniemi, kan du finde et meget interessant hus. Det hedder Villa Valtanen, og det vandt den respekterede pris "A Log House of the Year". Huset er designet af Arkkitehtitoimisto Louekari. Det har et areal på 55,5 kvadratmeter og blev bygget i 2012.

Villaen imponerer ikke med dets faktiske design, men med skønheden i kontrasterne mellem gammelt og nyt. Hus af træ er ikke længere bare hytter eller små tilbagetog. Takket være den moderne teknologi og nye behandlingsmetoder, der er blevet opdaget, kan de blive egentlige boliger og store projekter. Lappland er ikke paladset, hvor man forventer et træhus at være hyggeligt og varmt. Det er dog tilfældet her.

MoreINSPIRATION
  • Et meget charmerende og rustikt skandinavisk hjem med udsigt over søen
  • Usædvanligt Split-Level House i Philadelphia
  • Villa bygget i bjergene med fuld havudsigt fra næsten hvert værelse

Beliggende tæt på Polcirkel, blev dette hus bygget ved hjælp af gamle tømmerstrukturer og moderne arkitekturmetoder. Kombinationen er meget interessant. Men det er ikke kun denne detalje, der imponerer. Beliggende oven på en stenet struktur, huset har smukke og panoramaudsigt over det fjerntliggende landskab og den omkringliggende skov. Det omkringliggende landskab står i kontrast til villaen. De gamle træstamme og de isbjergeblokke er helt sikkert unikke og skaber en meget interessant baggrund.

Med hensyn til designet af denne villa er det simpelt, men iøjnefaldende. Interiøret er funktionelt struktureret. Det indeholder en stor stue og en sauna med en logramme med et dristigt design. Mellem disse rum er der også et loftområde. Det har store vinduer med udsigt over det udendørs. Logrammen er en interessant struktur, men det er ikke et understøttende element. Huset har en række bjælker med spærre og sidevæggene er dækket af træplanker. Husets yderside med sine mørke overflader gør det let at integrere sig i omgivelserne. Andre elementer skiller sig ud og giver karakter til hele designet.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar