En møbelsamling der tricks i øjet

Dette er en samling, der blev oprettet af den danske designer Rasmus B. Fex. Den består af en stol og et bord, så det er lille og simpelt. Individuelt ser hver af disse to stykker også meget enkelt ud hvad angår design og struktur. Men bag dette simple udseende er der faktisk en meget kompleks og meget lang proces. Designeren startede med en ikonisk stol. Det var standardmøbel med en simpel design og konstruktion og uden unødvendige detaljer indarbejdet i processen. Men designet er drastisk ændret undervejs.

Det som startede som en standard stol endte med at være et unikt og meget originalt møbel. Designeren eksperimenterede på stolen gentagne gange i et forsøg på at skabe et helt nyt design. Hovedmålet var at skabe noget, der ville være både funktionelt og kunstnerisk. Til Rasmus B. Fex. design er kunst. Derfor gav han ikke op, før han formåede at skabe noget skulpturelt og kunstnerisk og alligevel funktionelt og praktisk.

MoreINSPIRATION
  • Moderne møbler kollektion fra The Home Key
  • Skulpturelle Møbelsamling Slips Knot In Style
  • HEX Tennis Collection

Det endelige resultat af denne lange og vanskelige proces er denne fantastiske stol. Det er vippet til 9,5 grader, og det gør det muligt at se ud som om det er skævt, når det faktisk ikke er det. Forvrængningen i konstruktionen blev kompenseret ved at vippe stolen og derefter hæve den ene ende af sædet tilbage til en lige vinkel. Derefter blev der skabt en trekant, der gjorde konstruktionen stærkere og elimineret behovet for en tværstang. Bordet har et design baseret på samme princip.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar