En guide til arkitektoniske og interiørdesign stilarter

Når du kigger på et hus for første gang, er en af ​​de første ting, du gør, forsøger at placere den i en kategori. Med andre ord forsøger du at finde ud af om det er et landlig hus, en victorian, et moderne hus osv. Men hvordan klarer du det? Nå skal du kende de vigtigste egenskaber ved hver stil. Da ingen blev født alvidt, har vi oprettet en simpel vejledning til at hjælpe dig med det.

Victorianske huse.

Et viktoriansk hus kan identificeres gennem flere egenskaber. Typiske viktorianske huse har komplekse grundplaner, og de er designet til at omfatte moderne bekvemmeligheder. De har sædvanligvis asymmetriske, vertikale facader, de har to eller tre historier, de har et stejlt tag, der enten kan være en mansard eller blot et hældet tag, og de har tekstureret beklædning med helvedesild eller blandede materialer.

Tudor Houses.

Tudorhuse er meget charmerende, og de har også stejle tage. Ligesom de victorianske huse kan disse også identificeres ved deres asymmetriske udseende. Tudorhusets facade domineres sædvanligvis af en eller flere krydsgeværer. Disse huse har også store skorstene og lange og smalle vinduer organiseret i grupperinger. Du kan også skelne mellem et Tudor-hus ved den overhængende anden historie og ved indgangen, som normalt er en bue. {Billede fra raffineret}.

Trærammehuse.

Et tømmerrammehus er meget nemt at identificere. Det er en af ​​de ældste hjem stilarter og den har massive tømmer, der skaber rammen. Husets skelet er fyldt med sten eller mursten. Trærammehuse har også håndlavede led og de samles uden brug af søm eller skruer. De er selvbærende strukturer, der ikke har indvendige bærende vægge. De har også store vinduer og har normalt et rustikt udseende. {Fundet på metzler site}.

Amerikanske gårde.

Amerikanske gårde kan beskrives som en hybrid med hensyn til arkitektoniske stilarter. De har et meget simpelt og ligetil design, og de er ment at være funktionelle. Normalt vil du bemærke, at amerikanske gårde har en enkel og rektangulær grundplan, men nogle gange er T-formede grundplaner også populære. De har ikke mere end to historier, og de er ofte bygget ved hjælp af lokale materialer. En anden vigtig egenskab er deres lysfarvede udvendige. {Fundet på pinterest}.

Art Deco Houses.

At identificere et art deco-hus skal være ret let, da de har deres hovedkarakteristika. De har normalt rene linjer og geometriske former med det formål at have en dramatisk visuel effekt. De har glatte vægoverflader, der normalt er lavet af stucco, de har flade tage, og de har også stiliserede motiver, såsom zigzags eller chevrons, der anvendes med dekorative funktioner på facaden.

Cape Cod Houses.

Oprindelse fra koloniale New England blev Cape Cod-huse populære i 1930'erne og 1950'erne. De er hus, der har en historie og en halv med gavlender og symmetriske facader. De har stejle tage og de har næsten altid en central skorsten. De har også multi-paned vinduer med funktionelle skodder, og de har meget små eller ingen dekorative udvendige funktioner.

Colonial Revival Houses.

Denne stil blev populær efter Centennial Exhibition of 1876 i Philadelphia, og de havde dramatiske designs til den tid. De kan identificeres ved deres symmetriske facade og deres firkantede eller rektangulære center-halmplan. De har enten gavl, gambrel eller hippede tage, og de kan have to eller tre historier. Koloniale revivalhuse har træ- eller murbygningskonstruktioner og har indbyggede døre. De har også multi-panede vinduer med skodder, skorstene og flere pejse. {Billede fra websted}.

Moderne Huse.

MoreINSPIRATION
  • Et brigt indretning af arkitekt Marcos Samaniego
  • Design ideer til fladt tagede bygninger
  • Norge Grønne Tag

Moderne huse er meget lette at identificere, hovedsagelig på grund af deres popularitet i disse dage. De vigtigste egenskaber ved nutidige huse er en uregelmæssig eller asymmetrisk facade, en stærk geometrisk form, store vinduer, vinduer og klare vinduer, som enten kan være fladt eller svinget. De er bygget med naturlige materialer, og de er normalt bæredygtige og miljøvenlige. De er meget lyse indvendige og har åbne planer med fleksible layouter.

Håndværker Bungalows.

Denne stil stammer fra USA fra møbelproducent og designer Gustav Stickleys "The Craftsman" magazine. Disse huse har lavtliggende tagtag med synlige tagspærre, de har en og en halv historie og har en vandret form. De har ofte en veranda med kolonner og en udvendig sten skorsten. Stuen er normalt det centrale rum og der er en pejs, der dominerer indretningen. Indretningen er kendetegnet ved indbyggede møbler og belysning, et stort antal vinduer og bjælkelofter. {Fundet på webstedet}.

Franske stil huse.

Som navnet siger, kom inspirationen til denne stil fra Frankrig. Normalt omfatter franske stil huse følgende egenskaber: et højt hakket tag, en mursten, sten eller stucco udvendigt, multi-panede vinduer, en buet døråbning og ingen dominerende frontvendt krydsgabel. Designet blev inspireret af slotte, gårde og herregårde.

De toscanske villahuse

Den toscanske villa-stil er af italiensk inspiration og kan identificeres af nogle af følgende egenskaber: det lavtliggende fladt tag, de brede overhængende taggrunde, hjørnerne, kupler og tårne, den asymmetriske form og den høje facade. Disse huse har normalt to eller tre historier, og de har ofte en veranda eller en lukket balkon. Vinduerne og dørene har buer og nogle gange har farvet eller ætset glas.

Swiss Cottages.

Inspireret af 1800-tallets strukturer fra Schweiz og Tyskland blev disse huse populære i hele USA, takket være deres charmerende design. De har store vinduer, ruhårt tømmer, synlige bjælker, gaveltag med taggrunde og deres udvendige er normalt malet i lyse farver. De har også et hævet sten fundament og har ofte balkoner.

Ranch Houses.

Ranchhuse har en arkitektur, der er let at identificere. De blev populære i slutningen af ​​det 20. århundrede, og deres kendetegn omfatter en asymmetrisk grundplan, som enten kan være U-formet af L-formet, en gårdhave, glasdøre, store vinduer og store uformelle opholdsområder og legepladser. De har kun en historie og har normalt et lavt tag.

Spansk stil huse.

Huse i spansk stil blev inspireret af middelhavsarkitekturen fra områder som Portugal, Italien og Nordafrika. De har normalt en asymmetrisk facade og et udvendigt stuk. De har lavt tag med røde fliser. Deres døre og hovedvinduer er buede og de har ofte verandaer. Indretningen har formede detaljer og mørkfarvet træværk.

Prairie Style Houses.

Denne stil kunne også beskrives som særprægede amerikaner, og den startede som en reaktion på den victorianske stil og dens begrænsninger. Prairie stil huse har normalt lav, vandret form og har en eller to historier. De har også brede, lavtliggende tag med brede overhængende taggrunde. De har store verandaer og lyse vægge. Inde har de en åben grundplan med værelser adskilt af skillevægge. {Billede fra sitet}.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar