En lejlighed bliver rekonstrueret omkring dens oprindelige layout

Hvert renoveringsprojekt har sine udfordringer. Normalt har de at gøre med at vælge den rigtige stil, den rigtige farvepalet eller det rigtige layout for et mellemrum, men hvad kan du gøre, når du ikke kan ændre layoutet. I så fald skal du arbejde med det, du har. Dette var, hvad holdet på Xue Jin Architecture Network gjorde, da de ombyggede denne lejlighed i Chongqing, Kina.

Fordi stort set alle væggene inde i lejligheden var bærende elementer, blev arkitekterne tvunget til at holde dem på plads og fik ikke lov til at demontere nogen. De måtte stadig ændre layoutet af lejligheden dog, og det var vanskelig. Deres kunder ønskede, at lejligheden blev mere komfortabel, mere rummelig og lysere, og de ønskede at køkkenet og badeværelset skulle flyttes. De ønskede, at ventilationen skulle forbedres gennem hele lejligheden.

For at overvinde disse udfordringer fokuserede arkitekterne på at åbne rummene ved at fjerne eventuelle skillevægge, der ikke var bærende vægge, og ved at kombinere funktionerne for at opnå en større pladseffektivitet og en mere lys og rummelig følelse hele vejen igennem. Det nye design sikrer en problemfri overgang mellem indgang, stue, køkken og spiseplads. Væggen, der adskiller opholdsstuen fra balkonen, har nu også et stort cirkulært hul skåret ind i det, hvilket er en temmelig cool designfunktion.

MoreINSPIRATION
  • Smart Tel-Aviv-lejlighed forbedret med en ny layout
  • Rummelig 3 + 1 lejlighed med 7 kvm balkon
  • Beroligende Lejlighed I Italien Med En Usædvanlig Men Praktisk Layout

I stuen kombinerer en specialdesignet væg enhed flere forskellige elementer som en sofa, et skrivebord og et opbevaringsskab. Det er et hybrid stykke, der gør det muligt for dette rum at være fleksibelt og tjene flere formål. Også balkonen og spiseplads er quirky rum, der lader masser af naturlige ind i lejligheden gennem de store vinduer, men som også ser ud og føler sig virkelig hyggeligt.

Det sovende område er også lidt usædvanligt. I stedet for at skabe to separate, men meget små soveværelser, konstruerede arkitekterne denne store træplatform, der kunne indarbejde to senge og masser af opbevaring under. Hvad angår det nye badeværelse er det blevet flyttet til hvor køkkenet plejede at være og har et karbad indlejret i en platform med en hyggelig indbygget siddeplads.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar