Aqua Color - Dens forskellige ansigter og anvendelser i Home Decor

Aqua farve, kort for "aquamarine", er en lys blålig-grønlig farve. Dets navn betegner vand, og hvis du overvejer variationerne i naturlige vandfarver på tværs af vores kloden, vil det ikke komme som nogen overraskelse, at aqua eksisterer med mange variationer også. Farven varierer i farvetone og skygge (lysere og mørkere), samt tone (varmere og køligere).

Aqua kan føle grønlig-blå i sine varmere versioner og blågrøn i sine køligere. Uanset om det er farven aqua, er det sikkert at blive bekendt med til brug i indretning og indretning.

En lys, kølig aqua fungerer godt i et neutralt rum, som dette grå køkken. Aqua sænker giver noget frisk farve ind i rummet, men de matcher i tone og derfor forringer ikke Zen flow og fredelig energi i dette funktionelle rum.

I sin renere form er aqua en farve med et højt niveau af "tyngdekraftstræk." Det vil sige, at de fleste af os tiltrækkes af vandets varme energi, når farven bruges lidt sparsomt og strategisk. Aqua er selvsikker og struktureret, men det er også fleksibelt nok til at være legende, når det er nødvendigt, afhængigt af indstilling og situation.

Aqua fungerer godt i neutrale rum såvel som i indstillinger hvor der er mange andre farver; aqua har en iboende kvalitet af hold-player-ness, der kan virke underligt for en farve så levende selv. Den rige nuance gør kun andre rige, dybe farver skiller sig ud til deres bedste æstetik, hvilket er en all-round vinder.

Det tager ikke meget aqua farve at indsætte det niveau af energi, du ønsker i et rum; Faktisk er en dab her eller der virkelig alt, hvad du behøver for at holde øjet i bevægelse. Aqua eksemplificerer god smag, hvad enten det er i kunst, hjemmeindretning eller mode, og dens variationer hjælper med at holde farven i brug på en innovativ måde uden at være alt for matchende.

Nogle ord der er forbundet med aqua omfatter: pleje, legende, moden, skyldfri, selvsikker og frigivelse. Som en fri ånd i farvefornemmelsen ser aqua enestående ud, når den er parret med andre jordforbindelser eller jordcentrerede genstande og farver, såsom vandstole omkring et naturligt spisebord. Aqua kan klæbes op eller ned, med marmor eller træ, og se lige som hjemme i begge tilfælde.

Aqua, fordi den involverer sin blå forælders ro og den livgivende energi af sin grønne arv, er fanget mellem to verdener, af accept og skyld. Farven virker smukt med naturligt lys og / eller andre lyskilder, måske fordi lyset giver en klarhed til en farve, hvis æstetiske effekt er indadrettet forvirret.

Ligegyldigt hvor meget blåt er i tonen af ​​aqua du kigger på, faktum er, at der er helt klart blåt derinde (eller det ville ikke være aqua). Det betyder, at der med hver aqua stykke er en beroligende kraft og effekt. Favn denne ide, og brug aqua til at berolige angst og stimulere kreativiteten.

Denne kombination af grå, sort, smør gul og lys aqua viser, hvordan aqua er dygtig til at spille "flot" i flerfarvede paletter. Specielt i sine lysere, blødere farver kan aqua bringe en følelse af farverig energi til et rum uden at læse åbenlyst som en farve selv. Denne alsidighed gør aqua sådan en vidunderlig farve i mange designs og med forskellige stilarter.

Når du overvejer aqua i dit hjem indretning, overvej det også: burgundy / vin, som komplementær farve, gør en fremragende sammenkobling med aqua. Brug komplementære farver sammen til at hjælpe dem med at afbalancere hinanden og bringe de bedste kvaliteter af hver. (Læs mere om komplementære farver her.)

SPECIFIKKE SKADER AF AQUA

Cyan.

Cyan er en blå-baseret aqua farve, der anvendes som en af ​​de tre primære farver til udskrivning (sammen med magenta og gul). Der er en lille mængde grøn i cyan, men det er meget tættere på den kule side af spektret. Cyan er forbundet med opfattelse og intuition.

Aero Blue.

MoreINSPIRATION
  • Få dig selv en latterlig jul: Forfriskende Blå og Aqua Holiday Décor
  • Aqua & Red: En perfekt kombination for mange rum
  • Hvilken farve skal jeg male mit hjemmekontor

Aero Blue er en lys, næsten iset skygge af aqua, der inkorporerer så meget grå som blågrøn. Det er tæt på en neutral i sig selv, så aero blue er et godt valg af aqua at bruge i større doser end andre aquas. Sørg for at afbalancere den kølige effekt med nogle varme naturlige elementer også.

Aquamarine.

Det er her, hvor "aqua" får sit navn, selvom den specifikke akvamarinfarve er mindre fleksibel end kategorien "aqua farve." Aquamarine er levende, entusiastisk og munter. Som en vigtig aktør i maritime indstillinger fungerer akvamarin perfekt med masser af naturlige stykker.

Blågrøn.

Jeg ved, det kan føles som en cop-out at bruge "blågrøn" som et navn for en skygge af aqua, når det egentlig er definitionen af ​​aqua selv. Men det er et standardnavn, og det betyder en tone lidt dybere end almindelig aqua, så vi skal gå med det. Blågrøn er moden, følsom og indsigtsfuld. Det trives i moderne rum med masser af struktur og rene linjer.

Celeste.

Den fluffy pude i dette strøelse er en nuance kaldet "celeste", og det er ret endearing.Celeste er blød og bleg men også med tilstrækkelig dybde i farven til at stå op for sig selv. Det lette op i en kølig indstilling (bemærk dens pop mod det gråagtige træplade) uden at være slibende.

Cerulean.

En af de fineste nuancer af aqua i designverdenen i dag er cerulean en rig og smuk kombination af dybblå og grøn. Det udstråler luksus i sin mætning, men bevarer de selvsikkerlige, men alligevel fredelige træk af aqua generelt. Cerulean par lige så godt med andre neutrale nuancer eller levende.

Mørk Cyan.

Venture mere mod den grønnere side af spektret med mørk cyan, er denne aqua-skygge en lidt lysere, varmere version af cerulean. Det ser godt ud som et accent stykke og giver al den farve en neutral vignette måtte have brug for.

Keppel.

En helbredende terapeutisk version af aqua, grønlig konkurrel udstråler en balance mellem arbejde, leg og helbredelse (old-earth.com). Det ser fantastisk ud, når det er parret med bløde hvide, klare grå og neutrale kaki farver.

Lys Cyan.

Som en naturbaseret farve brænder aqua godt med jordiske, økologiske, teksturiske stykker og silhuetter ... og lys cyan er ingen undtagelse, især når det kommer til vejret, gråere udgaver af naturen. "Mens blå er også en farve af naturen, er den iboende kold, fordi det er isens og det nordlige lys.

Lys Hav Grøn.

Jeg elsker udseendet af lys havgrøn i en kunstnerisk form eller interessant silhuet, fordi der ligger en skønhed i denne naturreflekterende farve. Lyset springer ud af lyse havgrønne tilbehør og accentstykker på forskellige måder, hvilket giver dybden til genstande, der ligner den måde, sollys fremhæver dybden af ​​havet selv.

Midnight Green.

Woah, jeg ved hvad du tænker. Denne skygge af "aqua" ligner ikke nogen af ​​de andre, så kan vi også tro på, at det hører her? Svaret jeg giver dig kommer i form af et spørgsmål: Kan du se både blå og grøn i polstring af disse to smukke midnatgrønne stykker? Fordi jeg kan, og de er så blandede, at de virkelig ikke kunne tilhøre nogen anden familie end aqua. Aqua farvet fløjl, i enhver farvetone eller skygge, skal være et af de mere sofistikerede, luksuriøse tekstiler i verden.

Himmelblå.

Kig på den lyseblå monterede (faux) hjortehoved på denne væg, og du vil se en farve, der ligner Crayolas version af "himmelblå". Himmelsblå har en knivspids grøn i sin farvelinje, selv om det er mærkbart eller er ikke stort set afhængig af omgivelserne.

Teal.

Teal havde sin blomstrende tid i 1990'erne, og mens dens overabundance brændt ud som et populært interiør design valg, er det stadig et attraktivt farvevalg i dag. Måske skyldes det, at den bløde greeny-blå farve virker så godt med en række farver - det diffunderer surhedsgraden af ​​chartreuse og blødgør steriliteten af ​​cool grays.

Ir.

Verdigris er det fælles navn for den naturlige patina, der dannes, når metaller som kobber, messing eller bronze er forvitret og udsat for luft og / eller saltvand over tid. Farven er levende og slående og spiller en fremragende kontrapunktfarve sammen med (eller imod) andre metalliske eller rige, varme toner.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar