Arkitektur Essay On Asymmetry: Landsdowne House i Montreal

Affleck de la Riva Arkitekter afsluttet design og udvikling af Landsdowne House, en moderne bolig i Westmount, Montreal, Canada. Som et halvt hus på en bakke er projektet et essay om asymmetri. Westmounts fortid som en angelsaxisk enklave inden for fransk Canada så den lokale blomstring af sådanne historiske stilarter som kunst og håndværk og neo-gotisk. Begge disse stilarter brugte asymmetri og uformelhed til at skelne fra de mere stive former for fransk og italiensk classicisme.

Disse uformelle traditioner genfortolkes i Lansdowne House for at fejre kontrasten mellem dets frilagte og tilsluttede sider og dens unikke bakkeposition. Klædt i den samme sorte skifer, der findes i nabolaget historiske hjem, et hjørnebue-vindue på gaden og et to-etagers bugtrude på bagsiden af ​​huset adskiller uformelt arrangerede planer af rød mursten. De to etager rum bag bagbukken vinduet, et åbent spisestue, er centrum for familielivet, der skifter fokus for aktiviteter fra gaden til bagsiden af ​​huset og haven. [Oplysninger fremsendt via e-mail af Affleck de la Riva Arkitekter; Fotografi: Marc Cramer]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar