Retro Style of Art Deco Decor er et elegant valg til dit rum

Hvis du kan lide dit interiør sofistikeret med en smule prangende, kan Art Deco indretning være lige billet til dig. Dens kombination af verdslig luksus og udstrækning skaber en glamourøs stil, der åbner op for alle mulige muligheder for at skabe et smukt rum.

Hvad er Art Deco?

Det kunne have været en kortvarig periode, men Art Deco har haft en varig indflydelse på design og indretning. Stilen er lidt prangende og glitrende, men uden fussiness, og det fremkalder straks en vintagefødt. Virkningen af ​​Art Deco-æra - faktisk en kort 15 år mellem krigene fra 1925 til 1940 - findes i møbler såvel som kunst og arkitektur. Det tager navn fra Exposition Internationale des Arts Decoratifs, der blev afholdt i Paris for at præsentere alle mulige nye ideer.

Faktisk er Art Deco en budgetbevidst måde at lave en stilopstilling på. Stilen er forankret i praktisk, fordi dekorative motiver kan bruges til at jazz op i de lineære, grundlæggende former af strukturer. Dette er meget synligt i meget Art Deco-arkitektur, hvor simple, gentagende motiver bruges som udsmykning - bare se på Miamis historiske bygninger. Det samme gælder i Art Deco-indretning: De grundlæggende linjer er lige, og der mangler friløs og stødende udsmykning.

Når det er sagt, er der nogle grundlæggende elementer i Art Deco-stil, der er vigtige for at omdanne et værelse til et rum, der har den ældgamle glamour i denne æra.

Stærk geometri

Art Deco stil handler om geometrierne. Silhuetter er stærke og renforede, ornamentation fokuserer på dynamiske kurver og dristige vinkler. Du vil ikke finde kræsen blomster eller frou-frou i denne slags indretning. Selvfølgelig betyder det på ingen måde, at stykker er almindelige. Det overordnede udseende af møbler fra denne æra er selvsikker og energisk, der udviser en stærk personlighed. Det er ikke en stil til krympende violer. Det geometriske element kan reflekteres i den udsmykning, der adskiller stykket, eller i en grundlæggende form, der fremhæves af en fastholdt del af ornamentation.

En glamourøs luft

En af de endelige vilkår for denne stil er svimmel, og æraens indretning afspejler det. Polstring er generelt et glamourøst fløjl, silke eller satin med tekstur og glans. Der er ikke plads til utilitaristiske tekstiler i Art Deco-indretning! Alle anvendte mønstre har en stærk geometrisk fornemmelse, og glitz tilsættes med metalliske berører og lysende overflader. Hovedformålet er at skabe et rum, der har en stærk følelse af kosmopolitisk luksus. Rummet skal fremkalde billedet af en debonair crowd med martini i hånden.

Blade, grene og fjer

Uden for fed geometri bruger nogle Art Deco indretning udsmykninger, der består af blade, grene eller fjer. Selv da er ornamentationen fastholdt og meget forskellig fra rococo-indretningen, som også bruger blade og fjer. I denne stil er det mere tilbøjelig til at blive brugt som et mønster, mere monokrom accent end farvestrålende eller forgyldt blomstre. Ofte stiles disse motiver og ikke de livlige gengivelser af andre designarter. Mascheroni kabinettet ovenfor er et glimrende eksempel, da blomster og blade er stiliseret og perforeret ind i læderoverfladen, snarere end malet.

sunbursts

Solstråler er et meget almindeligt tema i Art Deco indretning - er et dramatisk blomstre for alle vinklerne i denne stil. De spidse ender af strålerne er en meget passende detalje. Elementet kan være en lille eller lille udsmykning, eller det kan være et dramatisk fokuspunkt som i et sengebord. Spille med finish, farve og stil vil temperere virkningen af ​​en solstråle, eller gøre det mere iøjnefaldende. Store møbler er typiske for Art Deco-indretning og fungerer ofte som brændpunkt og designopgave i et værelse.

MoreINSPIRATION
  • Chic og indbydende retro indretning
  • Sofistikeret lejlighed med art deco-stil og spektakulær udsigt
  • Art Deco lænestol fra Kare Design

High-Shine Finishes

En af de nemmeste måder at tilføje glamour på de enkle, vinklede silhuetter af Art Deco møbler er med højglans finish. Krom og glas blev meget populært i denne æra, hvilket bidrog til at skabe en skinnende stemning for et værelse. Hvis et større spejlet eller højbuffet stykke ikke er i budgettet, skal du prøve at tilføje mindre stykker i glansede overflader og eller inkludere spejle og glasgenstande.

Sort og hvid

Det er en tidløs combo, der varer gennem årtierne - og det er en ikonisk parring fra Art Deco-æraen. Sofistikeret og dramatisk, kontrasten af ​​de to modsatte farver er lige så klassisk som en smoking. Brug det som et overordnet tema eller som grundlag for geometriske mønstre på et accentmøbel giver en spænding til ethvert rum. Det er også den perfekte baggrund for de andre stykker af denne indretningsstil. Med en sort og hvid palette er det nemmere at blande forskellige grafiske mønstre til en avanceret følelse.

Eksotiske Woods

På trods af udbredelsen af ​​metal og glas populariserede art deco-æraen brugen af ​​eksotiske skove. Alternativer som violet træ, ambonia, ibenholt og mahogni var almindelige, ifølge sklar møbler. Fremtrædende burls og korn, sammen med kombinationer af trætyper, er attraktive tilføjelser til et værelse. Poleret til en høj glans, disse skove rivaliserer krom og glas til glans og raffinement.Også i denne æra blev den asiatiske laksteknik popularitet og blev brugt til at gøre mere overkommelige skove ser lige så overdådige ud som de eksotiske.

Sklar påpeger også, at der også var en genopblussen af ​​interesse for marquetry i denne designperiode, som var ideel til de geometriske former i denne design-æra. De almindeligt anvendte zigzags, kvadrater, chevrons og sunbursts var let at gengive med indlægsteknik.

Moody Lighting

Oprettelse af den svanefulde atmosfære i Art Deco-æraen afhænger i høj grad af den rigtige belysning. Enhver armatur kan gøres i denne stil, men sconces og torchieres er særligt effektive. De kaster lys op og ned, og når de placeres korrekt, hjælper du med at skabe det perfekte humør. De fleste er ret rent forede, men nogle kan have den samme slags dekorative elementer, der bruges på møbler og tekstiler: blade, grene og blomster. Valget afhænger af personlig stil, og om du favoriserer en edgier, grafisk version af Art Deco, en med lidt mere blødhed. På nogen måde er belysning et vigtigt element for Art Deco indretning.

Hvis swank er din ting, prøv nogle Art Deco indretning. Det er en alsidig stil og er temmelig kønsneutral, takket være de rene linjer og grafiske designs. Formålet med klassisk Art Deco er at opnå et monolitisk udseende, der accentueres med anvendte dekorative motiver. Dette gør det nemt at understrege den maskuline side, hvis du ønsker det. Så tag en cocktail, dim lysene, cue musikken ... og nyd dit snappy nye rum!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar