Gør dit værelse funky og fantasifulde med kunstneriske lysarmaturer

Uden tvivl er godt design en kunst - et ægteskab med smuk form med målrettet funktion. Og i mange lyse designers hænder tager den kunstige side af belysningsarmaturerne sig i centrum. Hvad er endnu bedre er, når disse lysarmaturer er lidt funky og endda fantastisk. Ikke alene lyser dit rum, men de afspejler din stil såvel som din lunefuld side. Her er nogle af de kunstige lysarmaturer Homedit fundet på ICFF 2016.

Arturo Alvarez Emotional Lighting

Eterisk lys fra uventede former - det er hvad vi fik øje på Arturo Alvarez Lighting. Uanset om det er lavet af plettet mesh, belagt wire eller sit eget innovative materiale, er den spanske designerens armaturer usædvanlige, men aldrig bras. Håndlavet i Spanien skaber belysningen Alvarez inspiration af de naturlige omgivelser i sit studie i det nordvestlige Spanien samt regionens traditionelle kunst og håndværk.

Ifølge firmaet er nysgerrighed deres vejledende princip, og at "Alvarez, kreativ direktør for firmaet, som gennem udforskning tager kvotmaterialer ud af deres naturlige kontekst, får nye og overraskende anvendelser." Faktisk udviklede designeren en nyt, stærkt formbart materiale kaldet SIMETECH®, der vandt 2014 BEST OF YEAR-prisen fra Interior Design til den bedste belysningsløsning.

Andrea Claire Studio

Andrea Claire er en veluddannet arkitekt ved træning, og har skræddersyet sin designkundskab og skulpturfærdigheder til en kvinde-ejet, bæredygtig designvirksomhed, der producerer smukke og kunstige lysarmaturer. Alle hendes stykker er håndlavede med social interaktion i tankerne. Armaturerne er mere som hængende kunstværker, der minder om mobiler, med sin særprægede koniske form.

Vi blev mest taget af Claires Diamond-serie. Det, der ligner en almindelig, massiv trækasse på væggen, er bogstaveligt talt omdannet med en lysafbryder. De faste stykker bliver disse varmtglødende diamanter. De kan monteres i alle retninger, kan stå alene på en væg, arrangeret i grupper. Der er også en rammeagtig version kaldet Diamond Illuminate, der kan omringe et spejl eller hænge uafhængigt.

James Dieter

Brooklyn-baserede James Dieter skabte lysarmaturer længe før han lancerede James Dieter lysstudio. Åbningsformularen i 2001 skabte Dieter belysning, som gennem en udforskning af flade arkmaterialer blev omdannet til teksturer og skulpturelle former. Nu udvikler han med JamesDieter mere innovative, kølige lysarmaturer.

Junior Fritz Jacquet

Fransk kunstner Junior Fritz Jacquet kom til berømmelse med hans menneskelige ansigter lavet af toiletpapirruller, men han har taget sit håndværk til endnu et niveau med sine lysende papirbelysningsarmaturer. Manipuleret, trukket, spids og ruflet, papir tager nye, spektakulære former i Jacquets hænder.

Larose Guyon

Audrée L. Larose og Félix Guyon grundlagde Larose Guyon til at manipulere luksuriøse materialer og skabe originale og avancerede genstande. De canadiske designere er baseret i Verchères, en lille malerisk landsby langs St. Lawrence-floden nær Montreal. Studieets første samling er fokuseret på stykker fremstillet af kobber og kaldes La Belle Époque.

Mens mange af studiet har en elegant, minimalistisk sensibilitet, var disse Otero-belysningsarmaturer vist på ICFF 2016 bestemt frodige og overdådige. Et væld af varme kobber kæder draperer elegant, reflekterende lys, der kommer fra hver enkelt af armaturet. Vist her i to størrelser, kan armaturet tilpasses, herunder som en multi-draper lysekrone.

Patrick Weder

Den schweiziske fødte, Brooklyn-baserede designer Patrick Weder er kendt for sine organisk formede belysningsarmaturer fremstillet af papir og kyllingetråd. Han nyder brug af almindelige industrielle materialer til at skabe uventede stykker, som f.eks. Hans lys. Weder siger at hans belysningskulturer tager omkring 200 timer at fuldføre.

Paul Suepat Designs

MoreINSPIRATION
  • Sådan transformeres simple køkkenredskaber i lysarmaturer
  • Dreje Mason krukker i lysarmaturer
  • 10 Statement Light Fixtures Du kan lave dig selv

Først og fremmest en kunstner, skaber Paul Suepat stykker "integrering af naturens rå tekstur til det moderne livs æstetik." Homedit blev charmeret af sine skulpturer, der omfatter et belysningselement.

Pelle

Vi er allerede fans af PELLE, en uafhængig kunst- og ingeniørdesignstudio med base i Brooklyn. Medstiftere af Jean og Oliver Pelle skaber belysning og møbler samt sæbe og husgenstande. Vi er særligt enamored med deres belysning - sidste år var det deres stav lys, dette år er det deres kunstige papir sconce. Stadig moderne er det en afvigelse fra stilen i studiets typiske stil.

Natalie Sanzache

Den brasilianske kunstner Natalie Sanzache, der nu arbejder i Frankrig, skaber unikke belysningsarmaturer af gips og beton. Fascineret af lys bruger hun gips "blonder" for at fremhæve de forskellige måder lys kan kastes på, mens hendes beton "æg" præsenterer materialet i en ny og original form. Vi har set armaturer lavet af beton, men intet som disse. I øjeblikket samarbejder Sanzache med graffiti kunstneren Adrien Rubens på hendes betonarmaturer.

Ali Siavoshi

At ringe til, hvad Ali Siavoshi gør "op cykling" ville være en dårligtjeneste. Den iranske født designer er uddannet i grafisk design og har en kandidatgrad i industrielt design. Hans belysning er skabt af almindelige genstande, der anvendes på ekstraordinære måder, og har inkluderet pendler, paraplyer, bestik og porcelæn.

Splyt Light

Homedit stødte først på Splyt Light og dets brugerdefinerede modulære grenlamper på ICFF det foregående år. Jason Krugman, lys skulptør og kunstner, og designer Scott Leinweber, samarbejdede for at skabe de overkommelige og enkle belysningssystemer. I år præsenterede Krugman denne nye form, en bølgeformet form, der "refererer til blomster, havdyr og blæstoffer."

Denne dramatiske belysning fra Zarate var en stor tegning for kabinen med designere fra Filippinerne! Skyer af rystet rustfrit stål oplyst indefra er mystiske og lokkende. Faktisk var dette den internationale debut for brandets designer, 22-årige Jim Torres.

45 er et multifunktionelt LED-lys ved T J O K E E F E, der er lavet af pulverlakeret aluminium. Den er designet til at læne sig igen på væggen og bruge den som reflektor. Den fås i tre størrelser. TJOKEEFE, er et amerikansk møbel- og objektdesignfirma, der stræber efter at "skabe magtfulde genstande gennem overbevisende minimalisme ... Vi nærmer os minimalisme i ordets mest fornuftige forstand - sigter mod at opnå den største effekt ved det enkleste middel - fordi vi tror det enkleste løsninger har potentialet til at være den mest magtfulde, "siger designerens hjemmeside.

Avram Rusu's Confetti glas kollektion blev inspireret af en eksplosion af konfetti. Den er tilgængelig som et vedhæng eller sconce. Den elsker det futuristiske udseende af den store armatur. Andreea Avram Rusu, grundlægger og arkitekt, har været på vej op i studiet siden 2004. Alle stykker er designet, prototyperet og bygget i Avram Rusu Brooklyn studio.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar