Grundlæggende tips til ugentlig rengøring

Uanset hvor svært du forsøger at holde huset rent hver dag, skal du stadig bruge en dag i slutningen af ​​ugen til at rense hele stedet. Hvis du ikke ønsker at spilde en hel dag med det, skal du være produktiv. Du skal vide hvad man skal gøre og hvordan man gør det, og for at undgå at spilde tid med opgaver, der ikke forbedrer noget. Men hvad skal vi fokusere på? Nå, disse tips skal hjælpe.

Organiser kabinetterne.

Før du begynder at rengøre tæpper og gulve, skal du passe på indersiden af ​​skabene. Sørg for, at tøjet er ordentligt anbragt, at retterne sidder smukt og at alt er, hvor det skal være. Gør det ugentligt, og du vil undgå rod.

Gør vinduerne rene.

Lad lyset ind og alt vil virke lysere og smukkere. Tag dig tid til at rense vinduerne helt og ikke begrænse dig selv til at få øje på rensning af fingeraftryk. Brug avis og en kombination af eddike og vand, og dine vinduer vil skinne på ingen tid.

Blinds skal også rengøres.

Du ved hvordan du nogle gange ser nærmere på dine persienner, og du kan se støvet dække dem helt? Undgå det ved at huske at rengøre dem hver uge. På denne måde støder støvet ikke op, og du bliver ikke nødt til at bruge timer til at rense persiennerne. Tag dem en efter en og brug eddike og vand til at tørre dem rent.

Tag et kig under møblerne.

Når du udskifter et møbel eller et apparat, og du tager den gamle ud, er der altid masser af støv og snavs under det. Prøv at undgå dette ubehagelige øjeblik ved at tage et par sekunder at rengøre under dine møbler. Hvis du gør det hver uge, vil dit hjem altid være rent. Husk også at vaske sig bag alle apparaterne.

Rengør madrasserne.

MoreINSPIRATION
  • 13 enkle rengøringstips og hackere, der gør huset mousserende
  • Nem og hurtig rengøringstips til køkkenet {del 1}
  • Rengøringstips, der vil hjælpe dig med at få pletfri lysarmaturer

Selv om sengen altid er beskyttet af strøelse, så stiller støv og andre ting deres aftryk på madrassen i tide. Sørg for at du støvsuger sengene og brug en blanding af eddike, peroxid og vand for at sprøjte madrassen og drys lidt sodavand på det. Vakuum og din seng skal være som ny.

Glem ikke kæledyrene.

Nu hvor du har renset din seng og møbler, er det tid til at rengøre kæledyrets seng også. Ikke ignorere det bare fordi du ikke er den der bruger det. Udskift dækslerne med rene, fjern alt uønsket hår og rengør madrassen, hvis der er en. Rens derefter alle legetøj. Dette vil hjælpe dig med at forhindre lopper, flåter og andre uønskede besøgende.

Rens afløbene.

Vi synes normalt at tænke, at hvis drænet ikke er tilstoppet, skal det være rent. Ideelt set bør du rengøre det regelmæssigt, så det aldrig bliver tilstoppet. Så tag dig tid til at tage sig af problemet. Det tager kun et øjeblik. Hæld en halv kop bagepulver ned i afløbet og derefter en kop kogende eddike. Skyl med vand, og du er færdig.

Rengør ventilationskanalerne.

Vi regner med ventilationskanalerne for at opretholde ren luft i vores hjem, men vi glemmer ofte, at de også skal rengøres. Så slippe af med alt det uønskede støv og rengør ventilatorerne grundigt. Vacuum eventuelle snavs ud af luftkanalerne og luften vil også blive renere. Det kan ikke være en ugentlig opgave, men du bør gøre det en gang om måneden.

Glem ikke opvaskemaskinen.

Vi regner med opvaskemaskinen for at rense vores retter, men vi glemmer normalt, at det også skal rengøres. Du kan ikke forvente, at dine retter bliver uplettede, når opvaskemaskinen ikke er ren. Så tør ned i interiøret med citronsaft og bagepulver. Så sæt 2 kopper eddike ind og brug den varmeste cyklus for at sikre, at alt bliver rent.

Detaljeorienteret.

Når du støvsuger gulvene, skal du også være opmærksom på bundpladerne. Støv ophobes i disse rum, og det bør ikke være synligt. Så rengør støbningen og få også i alle hjørner. Det er vigtigt ikke at ignorere disse små rum, fordi de vil reflektere dårligt på hele huset.

Rens børsterne.

Når du er færdig med dusting og rengøring, skal du huske at også rense alle børsterne. De akkumulerer støv og snavs, og de sætter det igen i omløb, hver gang du bruger dem. Husk også at rengøre dine kamme og hårbørster regelmæssigt. Nogle sæbe og varmt vand bør være tilstrækkelige.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar