De bedste alarmer

Som bosiddende New Yorker er der to ting, jeg kan ikke synes at få nok af: plads og søvn. Så når det kommer til de 375 kvadratmeter, som jeg ringer hjem, tager jeg mig meget om, at det føles som et pusterum fra det kaos, der er Manhattan. Men jeg indrømmer, at jeg i min ubarmhjertige udøvelse af små rum, utilitaristisk design overset et vigtigt soveværelse tilbehør: et vækkeur.

Et eller andet sted langs linjen mellem graduating college og bliver en fuldvoksen voksen, jeg afhentet den ubehagelige vane med at bruge min smartphone som min vækkeur. Jeg rationaliserede min vej ud af at købe en ordentlig en i årevis. "Hvorfor bruge pengene eller dyrebare natbordet ejendom?" Jeg ville spørge mig selv. Til at begynde med har standardrøret på min iPhone konsekvent vågnet mig i et panikanfald. (Jeg er klar over, at jeg kunne ændre den til noget lidt mindre støtende, men har Apple virkelig designet sine ringetoner med en kvalitetsvågne oplevelse i tankerne?)

Alle vittigheder til side, smartphones er berygtede for at svække kvaliteten af ​​din søvn. Bortset fra fristelsen til tekst og tjekke sociale medier sent på natten, har det blå lys på din smartphone vist sig at undertrykke søvnhormonet, melatonin. Så det er nok det bedste, at du behandler din telefon som en første date - det betyder, at du ikke inviterer det til dit soveværelse.

Jeg besluttede at bryde op med min smartphone alarm og blive hyggelig med en rigtig ur, der både er funktionel og let på øjnene. Jeg vidste om et par mærker, som jeg kunne lancere min søgning, som Newgate og Philips. Engang arbejdede jeg som indretningskonsulent på et galleri på Beverly Boulevard i Los Angeles, der var hjemsted for nogle af verdens førende navne i design, herunder det ikoniske Pacific Design Center.

Men jeg stoppede ikke der. Jeg scoured Pinterest boards, Amazon ønskeliste, og design blogs for de mest ikoniske ure jeg kunne finde. Jeg ledte efter ur mærker med en signatur stil - du ved, nogle chutzpah. Og jeg ønskede ikke et kunststykke. I modsætning til min skoindsamling måtte disse ure være så praktiske, som de var smukke, men jeg forsøgte at undvære reproduktion og imitatorer. Ingen Canal Street knockoffs her.

Denne Tivoli vækkeur er den ende jeg ender med - hvad en skønhed.

Jeg var nødt til at kysse nogle få frøer for at komme derhen, men jeg sluttede endelig til 12 af de mest støtteberettigede, design-fremad vækkeure, der med succes giftede sig med form og funktion - fra de 12 jeg valgte den ene til mig. Selvfølgelig måtte jeg gøre min due diligence: Jeg havde næsten 20 vækkeure leveret til min studio lejlighed. Scenen var surrealistisk, og jeg slog helt sikkert over nogle kasser for at komme til badeværelset midt om natten. I sidste ende var det det værd: Jeg sover bedre om natten og ved at vide, at jeg har sparet dig, at det er værd at falde nøgt i en bunke pakkematerialer i din egen søgen efter det bedste vækkeur.

Jeg startede med ure, der var designet til små rum - som min lejlighed.

Hvem vidste et vækkeur kunne være så smarte? Afhængigt af hvilken farve du har lyst, er [tirstylink linkid = "249194" linktext = "Tumbler Alarm Clock af Norm Architects" class = "thirstylink" title = "Tumbler Alarm Clock af Norm Architects"] til Menu et malet rustfrit stål eller messing krop med et glasbeskyttet ansigt. Det er bedragerisk voldsomt på grund af sin vægtede bund, som giver mulighed for et skæve tårn af Pisa-esque design. Det har også en tendens til at spinde, og ligesom QLOCKTWO TOUCH uret jeg også spillede med, er det ikke noget, du gerne vil slå off din sengebord. (Det er ikke noget, du gerne vil falde på din fod heller - ouch!)

Ikke at jeg giver point til emballage, men det er værd at nævne dette ur kommer i en dejlig cylindrisk boks, der kunne gøre det til en ganske imponerende gave.

Uret er enklere at indstille end det er at læse. Ingen tal på ansigtet plus det skæve design gør det bare lidt sværere at fortælle tiden - især midt om natten. For at slukke for alarmen skal du faktisk vende uret (forsigtigt) på ansigtet, men kun hvis det faktisk vækker dig. Det er den reelle ulempe for Tumbler: Dens ringevolumen er meget, meget svag. Denne kritiske fejl gør dette stykke bedst til kontoret og tidsbestemte opgaver i stedet for at slumre. Lad mig sige det til dig på denne måde: Den omgivende støj fra restaurantens gårdhave under min lejlighed er mere end nok til at drukne den ud, og jeg kan sove ganske lydløst gennem bundløs mimosabrunch.

På [thirstylink linkid = "249190" linktext = "Natalie Sun Cube Clock" class = "thirstylink" title = "Natalie Sun Cube Clock"], hvor minimalistisk design leverede overraskende maksimalistisk funktion. Jeg købte den hos MoMA Design Store, og på trods af sit lavteknologiske udseende er det ret sofistikeret: uret reagerer på berøring og lyd. Du kan enten trykke på den eller stik dine fingre for at afsløre skærmen; Ellers forsvinder den på samme måde som en inaktiv computerskærm. Klapning eller tapping på bordet hviler på værker lige så godt. Først indså jeg ikke, at det var en funktion. Jeg troede, at uret var en dud, og jeg blev ved med at whacking det som om min far plejede at smække vores gamle box-tv. Forestil dig min ydmygelse, da jeg konsulterede brugervejledningen.Under alle omstændigheder vil en blid tap eller hørbar snap bringe Natalie tilbage til livet.

Ud over at fortælle tid, fortæller dette ur dig datoen (MM / DD eller DD / MM) og temperaturen (Fahrenheit eller Celsius). Det tilbyder også weekend og ugedag alarmer, med 3 forskellige wakeup gange til rådighed for begge, ud over en 5 minutters snooze funktion.

Men på trods af sin æstetiske enkelhed er det ikke det mest intuitive ur til at sætte. Det har kun fire knapper, men jeg fandt det svært at navigere blandt de forskellige alarmtider. (Du må bestemt ikke smide brugervejledningen ud.) Ringetonen var også en skuffelse; den tilbyder kun en indstilling og lydstyrke, og det er en irriterende dobbeltbip. Og sandheden bliver fortalt, jeg kunne faktisk ikke lide lyd / touch aktiveringsfunktionaliteten. Når urets display ikke er tændt, ligner det bare en almindelig træblok. Hipstere i Williamsburg kan sætte pris på ironien i æstetiket, men jeg bor i Manhattan. Jeg har ikke tid til ironi.

Jeg flyttede til ure, der er bedst kendt for deres "ting".

Den store, koniske orb var større end forventet - om størrelsen af ​​en fodbold - hvilket gør det unideal for mit teeny Manhattan studio.

Den [thirstylink linkid = "249186" linktext = "Philips Morning Wake-Up Light" class = "thirstylink" title = "Philips Morning Wake-Up Light"] har den venlige æstetiske appel fra Apple-produkter fra begyndelsen af ​​2000'erne og meget som Apples produkter, den har en kult følgende. Internettet er overflod af testimonials, der tales til de livsforandrende virkninger af dette vækkeur, så jeg regnede med at jeg ville være remiss for ikke at give det en hvirvle mig selv.

Størrelsen vedrører til side, jeg var imponeret over dens visuelle udsagn. Det overordnede udseende er kønsneutralt, moderne og legende, mens det stadig vises voksne. Plus, jeg blev helt solgt på markedsføringen af ​​dette ur som et redskab til "renere" søvn. (The American Sleep Association definerer søvnhygiejne som de adfærd og rutiner, der fremmer bedre søvnkvalitet, og lyseksponering kan være en kraftig regulator af din krops indre ur.)

Touch-Wake Face Light er designet til at efterligne en naturlig solopgang, der letter dig til bevidsthed med en glød, som styrker støt, indtil alarmlyden udløses. Desværre var lyset alene ikke nok til at vække mig, men jeg bebrejder det på det faktum, at jeg er vant til at sove gennem lyset, som mine svigagtigt annoncerede "blackout" persienner slipper ind hver morgen. Til lysfølsomme sleepers på udkig efter en vågne op lidt senere end daggry, ville dette ur passe regningen.

Wake-Up Light leveres også med en FM-radio, så du kan vågne op til musik eller en af ​​fem naturlige lyde. Disse var lidt af en letdown. Der var chirping fugle og strand lyde, hverken som jeg fandt særligt velsmagende (skylden på min fortrolighed med New York City sirener og street noise). Der var også nogle få instrumentelle lyde, som jeg ikke kvalificerede som "naturlige".

Dette ur's 11 (!) Knapper syntes som alt for mange. (Som min erfaring med Natalie Sun Cube viste, er jeg ikke bedst med knapper.) De fire berøringsaktiverede knapper bruges til at indstille uret, alarmtiderne, ringetonen og lysstyrken, og de syv andre bruges til at aktivere hver af alarmerne, snooze-funktionen, radioen og justere lysstyrken. Alt det, der er sagt, er det dog nemt nok at indstille uret og begge alarmerne (så du kan rumme to brugere eller skelne mellem weekend og ugedag).

På trods af deres legende design - de er de mest gimmicky af bunken - disse velfungerende vækkeure er ikke ment at være legetøj.

For noget fokuseret måde mere på sjov mere end ren søvn, prøvede jeg Nandas [thirstylink linkid = "249195" linktext = "Clocky" class = "thirstylink" title = "Clocky") og [thirstylink linkid = "249196" linktext = "Tocky "Class =" thirstylink "title =" Tocky "] vækkeure. Disse fyre er hyperaktive småbørn, så søde som de er udmattende. Begge modeller er designet til at køre, springe eller rulle væk fra dig, så du har ikke andet valg end at komme ud af sengen og jagte dem ned for at slukke dem.

Nandas designmetode er fusionsfunktion med interaktivitet og humor. Både Clocky og Tocky blev født ud af grundlæggeren Gauri Nandas påståede oversleeping, som gjorde hende regelmæssigt sent til klassen, da hun var kandidatstuderende på MIT Media Lab. Mens de sikkert ikke er for alle, leverer disse modeller på Nanda Home design filosofien.

Clocky og Tocky har signatur lyde, der blander søde med quirky: Forestil dig, om R2-D2 havde babyer med en Furby. Begge er meget intuitive at programmere, især Tocky, som du sætter ved at skubbe fingeren langs ansigtets rand. Hvis jeg skulle vælge mellem de to, ville jeg gå til Tocky, som tilbyder mere avancerede muligheder, som at indstille din alarm til at afspille din yndlingsmusik eller det forudindspillede talememo. Med Clocky sidder du fast med producentens indstillinger.

Lidt for meget? Den [thirstylink linkid = "249189" linktext = "Lexon Flip Alarm" class = "thirstylink" title = "Lexon Flip Alarm"] tager det ned i et hak: Det forbliver på plads, men kræver at du vælter det, når alarmen ringer . Ordet "på" er skrevet øverst på klokken, og "off" er skrevet på bunden.Hvis "on" er op, aktiveres alarmen; for at tavle den lydende alarmen, var jeg faktisk nødt til at vende uret til "off". Lækkert, sikkert, men i sidste ende ret funktionelt: Ved at få dig til at lave en lille opgave føles alarmen mere imperativ end tydelig, men det gør det ikke kræver, at du også forlader din seng.

Lexon kommer i sort, hvid og en række primære farver. Jeg bestilte rødt og beklagede det: Hvis hele købet af et vækkeur skulle være mere voksen, følte denne skygge sammen med den store "on / off" barnlig.

Når det er sagt, tror jeg, at dette ur kunne være en fremragende rejse følgesvend til globetrotter, der ikke stoler på en hotel concierge at vække dem på tid. Det er batteridrevet og om størrelsen af ​​to kortstik, plus den tilbyder både 12-timers og 24-timers visning.

Så prøvede jeg nogle stilarter, der har eksisteret i lang tid.

Newgate skal klokke, hvad KitchenAid er til stående mixere. Det er et trykt og sandt 25-årigt britisk mærke, der tilbyder tidløse designs med relativt få dikkedarer. (Og i 2012 flyttede virksomheden sin produktion til Storbritannien fra Kina, hvilket gør Newgate-ure autentisk engelsk.)

Den [thirstylink linkid = "249192" linktext = "Små London Vækkeur" class = "thirstylink" title = "Små London Vækkeur"] er et behageligt tilbagespring til bell-stil vækkeure om morgenen forbi, men desværre er ringen en uforgivelig, batteridrevet bip. Jeg håbede på en gammeldags bellopkald og blev meget skuffet.

For noget lidt mere moderne men lige klassisk, prøvede jeg [linkstroppen linkid = "249193" linktext = "Cubic Table Alarm Clock" class = "thirstylink" title = "Cubic Table Alarm Clock"]: den glatte, hvide T-shirt af vækkeure. Det går bogstaveligt med noget. Ligesom London giver denne urens alarm en pipende lyd, selvom dens mere moderne æstetik gør denne detaljer mere tilgivelig. Det diskrete kubikhus og vagt deco-udseende tal, der pryder ansigtet, er en dejlig melange af gammel og ny, hvilket gør denne model velegnet til næsten enhver stil eller indretning. Ja, okay, det er slags vanille. Men hvem kan ikke lide vanille?

Den [thirstylink linkid = "249191" linktext = "L.L. Bean Moon Beam Alarm Clock "class =" thirstylink "title =" L.L. Bean Moon Beam Alarm Clock "] er på den anden side fuld af personlighed med et ringevolumen, der passer til hinanden. Designet går tilbage til slutningen af ​​1940'erne og blev først introduceret af den Illinois-baserede urproducent, Westclox. På mange måder kunne dette ur tjene som forrige århundredes forgænger til Philips Morning Wake-Up Light: Moon Beam Clock var oprindeligt designet til at vække brugeren med et blinkende lys, der voksede mere og mere intens i fire minutter indtil alarmen blev signaleret. (Den oprindelige model, der var kendt som "Considerate Alarm", var populær blandt de hørehæmmede.)

På trods af det gammeldags udseende er dette ur funktionelt opdateret, komplet med en snooze-knap og en valgfri baggrundsbelysning. Alarmen kan også indstilles, så lampen på venstre side blinker, når det er tid til at vågne op.

Denne alarm er høj. For højt for min smag. Hvis du finder ringetonen til din iPhone alarmkrydsning, vil L. L. Bean Moon Beam føles mere som en foghorn på kort afstand end et vågneopkald. Selv den nederste af de to indstillinger er nok til at hoppe starte den sundeste af sleepers (læs: mig). Retro-æstetikken afspejles endda i ringetonen i sig selv, som efterligner den gamle skoleklokke, jeg forventede fra Newgate.

Månebjælken er også ret stor - om størrelsen af ​​en fodbold - som ikke er ideel til min mindre plads, og jeg bemærkede, at lysene ikke virker, når det kun kører på batteristrøm. (Har jeg nævnt det har batteri?) Alt i alt ikke for mig, hvilket er da jeg vendte mig om til [thirstylink linkid = "249197" linktext = "Sentry Retro Design Analog Flip Clock" class = "thirstylink" title = " Sentry Retro Design Analog Flip Clock "].

Du vil sandsynligvis snuble over lignende ur design på din Pinterest jagt, men som jeg opdagede, tilbyder meget få en alarmfunktion.

Hvis du betragter dig selv som en nuværende Don Draper eller Peggy Olson, er denne stil lige op i dit moderne århundrede fra midten af ​​århundredet. Denne er meget let at indstille og har den sjove tilføjede funktion af en flip-date-udlæsning. På bagsiden er plasten let på en måde, der føles billig - ikke overraskende, da det er mindre end $ 10, men som jeg sagde, ville jeg ikke have nogen knockoffs.

Også snoozers som mig pas på: Du er ude af held med denne fyr.

Alt dette førte mig til et par ægte skønheder.

Den [thirstylink linkid = "249188" linktext = "Tivoli AM / FM Clock Radio" class = "thirstylink" title = "Tivoli AM / FM Clock Radio"] er et tilbageslag til overnatninger i min bedsteforældres hus på Long Island. Min bedstefar faldt faktisk i søvn til radio talk nyheder fra hans urradio så længe jeg kan huske. Hans var ikke en Tivoli. Det var nogle 1950'ers eller 60'ers relikvie, at jeg skulle plage min 90-årige bedstemor for at få navnet, men jeg ville vove at gætte Tivoli modelleret sin urradio efter dem som hans.

Dette ur får ekstra point for at kunne streame musik via Bluetooth - og med temmelig god lydkvalitet.

Mellem århundredestil stykket er tungt og optager meget plads - på samme måde ville en Cadillac fra det samme årti tage meget plads i din garage - hvilket ville have været et problem, hvis det ikke var så dejligt at se på. Jeg prøvede den hvide finish, men den kommer også i et par ægte håndlavede træfinisher.

Tivoli gav den bedste lydoplevelse af alle de ure, jeg prøvede, sandsynligvis fordi Tivoli først er et lydfirma. Det er arv fra lyd og video innovatør Henry Kloss, der kom ud af pensionering for at finde selskabet med partner Tom DeVesto. (Kloss er en stor del: han og en af ​​hans tidligere lærere grundlagde Akustisk Research Corporation i 1954, og sammen skabte de den første kommercielle akustiske højttaler til højttalere. Han opfandt også high-confidence kassettedækket, hvilket er hvad de af os født før 1990 plejede at lave og spille vores mixtapes.)

Uret og alarmen er forholdsvis let at indstille, men i forhold til nogle af de andre med digitale skærme er det mere udfordrende at læse - ligesom Sentry, ansigtet og dets tal er små. Hvis du ikke har det godt med analog inden din første kop kaffe, kan udlæsningen lade dig klare dig i hovedet og sene til arbejde.

Endelig er linket til [thirstylink linkid = "249187" linktext = "QLOCKTWO TOUCH bordet af Biegert & Funk" class = "thirstylink" title = "QLOCKTWO TOUCH Bordvækkeur af Biegert & Funk"]. Alt jeg kunne tænke, da jeg så denne baby var "Hej, sexet." Hvad der virkelig sætter denne ur fra hinanden er dens skærm: Der er ingen tal, bare ord. For eksempel "Det er fem over fire." (Fortalte, det er sexet.)

Den kan læse tiden på 19 forskellige sprog (selvom visse sprog vil kræve yderligere glasflader til at rumme forskellige alfabeter), og du kan justere lysstyrken til en af ​​fire indstillinger.

QLOCKTWO TOUCH består af tre elementer: en primær komponent, uret ansigt og en stativ, som alle er magnetiserede og hurtige at samle. Mindre hurtig lærer at læse uret: Det skriver tiden i fem minutters intervaller med prikker i hver af de fire hjørner for at betegne minutterne imellem. Det er alt forklaret i brugervejledningen, men for en houseguest, der har brug for at kende tiden ned til minuttet, kan det vise sig forvirrende.

Dommen

Så hvilken vækkeur valgte jeg at vågne op til hver morgen?

Den [thirstylink linkid = "249188" linktext = "Tivoli" class = "thirstylink" title = "Tivoli"]. Skyld det på nostalgi for de varme sommernætter på Long Island, da jeg plejede at snige sig ind i min bedsteforældres soveværelse for at sove i min bedstefars læserestol og dublere til de monotone stemmer af AM nyhedsbureauer. Eller måske er designets modne enkelhed. Tivoli ramte bare den rigtige notat af gammelt og nyt for at passe til min eklektiske endnu dæmpede æstetik. Plus, jeg hader virkelig at lytte til musik fra noget andet end et kvalitets stereo.

Sikker på, det er lidt af en investering, men hvis jeg kan betale for min egen sygesikring og Netflix-abonnement, kan et rigtigt vækkeur sikkert finde sit retmæssige sted i mit budget. Jeg tror jeg er lidt mere af en voksen end jeg troede.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar