Broken Furniture: Functionality Kills the Fun af Lennart Van Uffelen

Funktionalitet dræber sjovt ved Lennart Van Uffelen er en serie af ødelagte møbler, der går efter et princip: Funktionalitet er overvurderet! Produkter bliver mere interessante, når de udfører deres opgave delvist eller endda dårligt. Det meste af tiden er det billede eller den følelsesmæssige værdi, objektet genererer, der gør det så fascinerende. I tilfælde hvor funktionaliteten er underlagt billedet, ser du, at stykkerne er mere åbne for mere værdi fra den enkelte bruger. At spille med grænserne for funktionalitet fører til at stille spørgsmålstegn ved dig selv som designer og som ejer. Det er vigtigt at skabe et stærkt forhold mellem forbruger og objekt, hvor humor og billede er lige så vigtige som funktionen. Meget vigtigere så siger, holder dine bøger oprejst.

# Stoel.01 2007

Et første forsøg på at finde funktionsgrænserne er, at denne stol er blevet fjernet fra sin funktion. Ikke af brute kraft som det meste af samlingen, men ved omhyggelig beregning. Det har fået et nyt formål, og det er at præsentere et spændende billede: illusionen at synke i overfladen bagved eller stige fra den. Stolen, lavet af redwood, er udstyret til at hænge fra din væg eller loft. Indsæt i at adskille værelser kan det forbinde disse værelser sammen.

# Kast.01 2008

Starten af ​​FKF-samlingen var denne oplyste bogreol sammensat af brute force. Kast.01 blev udviklet til Les Petits Riens en organisation, der bekæmper fattigdom og udstødelse i Belgien ved at sælge brugte tøj og genstande. Ved siden af ​​berømte belgiske designere blev mit arbejde valgt til at hjælpe med at rejse penge for sin årsag. Dette første unikke stykke belyser FKF-filosofien fuldstændigt og holdt sin egen blandt andre store stykker fremstillet af brugte møbler. Bogreolgen er lavet af metal, mens lysekronen er massiv træ-eget malet sort for at forbedre silhuetten af ​​dens ødelæggelse. Begge objekter lykkes lidt mindre i udførelsen af ​​den originale opgave, men hver af dem får en ny opgave. En yderligere merværdi er selvfølgelig billedet, der gør det humoristisk og bemærkelsesværdigt.

# Spiegel.01 2010

Spiegel.01 kan være en af ​​de mere funktionelle stykker af FKF-samlingen. Det består af en række spejle, der synes at være hængt med magt. Spiken, hvorfra den er monteret på væggen, skaber revner i glasset. Billedet er næsten ikke forvrænget med en lineær visning, mens man ser på den fra en anden vinkel, bliver det mere end blot et dagligdags objekt. Ingen spejl er det samme, som de alle er smadret for hånden. Spejlet er let monteret med de medfølgende søm og stik.

# Tafel.01 2011

Denne tabel fortsætter på samme vej som Spiegel.01, den bruger to elementer, der har et bestemt link til at skabe et humoristisk billede. I dette tilfælde involverer det træ og en økse. Bordet er lavet af samme asketræ, som man ofte finder i et økshåndtag. For at skabe et rent billede er der ikke mere end to materialer asketræet og bladets rustfrie stål. Hele bordet laves først efter træbearbejdningstradition, hvorefter en økse knuser en af ​​benene og erstatter den. Fuldt funktionsdygtig, bare vær opmærksom på de skarpe kanter.

 

# Kast.02 2013

Kast.02 er et mere skulpturelt stykke. En gammel, lille kommode blev brugt som startplads. Inspirationen kommer frem fra det brugte møbel. Ved at splitte den i to i første omgang bliver den ikke funktionsdygtig, men ved at tilføje en gevindstang og bolte bliver brystet lavet i 2 funktionelle kister. Skufferne virker ikke, men hvorfor skal de? [Billeder og oplysninger leveret via e-mail af Lennart Van Uffelen]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar