Katedral Ceiling Highlights - Hvad de er og hvordan man får mest ud af dem

Når der beskrives et loft, der ikke er fladt, ses et begreb blandt alle andre, nemlig katedralloftet. For at forstå, hvad dette begreb angår, skal vi gå til dets rødder. Det er alt i navnet virkelig. Dette er det design, der var mest populært hos katedraler, så sansen udviklede sig bare til at beskrive en stil bestemt til en bestemt type bygning. Katedrallofter bruges nu i vid udstrækning i arkitektur og ikke kun når man bygger katedraler, men også alle andre strukturer, herunder boliger. Vi er klar til at vise dig nogle fantastiske projekter, der drejer sig om dette særlige element.

Det første projekt er en fantastisk bolig fra Tahoe Donner, i Californien. Det er et to-etagers moderne hus udviklet af WA Design. Naturligvis er det mest interesserede i loftet. Designet har alle karakteristika ved et typisk katedraltak plus nogle få kølige brugerdefinerede detaljer. Som du kan se, er symmetri blandt de vigtigste detaljer. Loftet har to lige stejle skrånende sider, der mødes i midten.

Traditionelt ville et katedralloft have to skrånende sider, som ville danne en højderyg i midten. Desuden kan designet omfatte en række andre funktioner, såsom ekstra understøtningsbjælker eller synlig hardware, der er fokuseret på at skabe en behagelig kontrast i kombination med bjælkerne. Dette bringer os til et andet eksempel: et to-etagers sommerhus designet af Hammer Architects i Truro, Massachusetts, hvor katedralloftet er et vigtigt kontaktpunkt i hele interiøret.

Bortset fra at være meget høj i forhold til den sædvanlige konge, er et katedralloft også specielt, fordi det afspejler en takkonstruktion og det skaber en vidunderlig følelse af komfort og fortrolighed, hvilket mindsker den dramatiske påvirkning, som et højt loft ellers ville have på en plads. I tilfælde af denne moderne bolig designet af Bates Masi Architects i East Hampton, New York, er tingene lidt mere komplekse. På den ene side har katedralloftet de skrånende sider og tonehøjde, der hjælper det til at se lidt retro og hyggeligt ud, men på den anden side er hele designet minimalistisk, og det tilføjer drama til rummet, især i betragtning af de visuelle kontraster.

Klarer dette katedralloft dig om noget? Måske i en bilværksted? Måske ikke, men vi finder dens historie charmerende alligevel. Strukturen er nu et hyggeligt hjem, men det var ikke altid tilfældet. Det blev faktisk konverteret af arkitekt Richard Smith, der så sit vidunderlige potentiale og udnyttede alle sine smukke egenskaber. Katedralets lofter blev naturligvis bevaret, og tømmerbjælkerne blev udsat, det samme som betonggulvet.

MoreINSPIRATION
  • 10 grunde til at elske dit hvælvede loft
  • Smukke hvælvede loftsdesigner, der hæver baren i stil
  • 20 Trendy Ceiling Design Ideas

Nu skal du allerede have en ret klar ide om hvordan et katedralloft ser ud. Det er klart, at ingen to er de samme, men de deler alle til fælles nogle få nøgleegenskaber som de skrånende sides symmetri og det faktum, at de får rum til at føle sig mere rummelige og dramatiske uden at forstyrre deres hyggelige og indbydende stemning.

Nogle vil hævde, at hvælvede lofter er stort set de samme som katedrallofter. På nogle måder er det sandt, men der er nogle store forskelle mellem disse to stilarter. Et hvælvet loft er ikke nødvendigvis symmetrisk, da det faktisk kan have en enkelt skrånende side. Det kan også have en buet eller buet form, mens et katedralloft ikke kan.

Der er mange forskellige tilfælde, når et katedralloft bare giver mening i forbindelse med en bygnings design. Som nævnt før har hvert enkelt design eller struktur sit eget sæt af særlige forhold. For eksempel er loftets højde, de materialer, hvor den er dækket, finishen og farven alle forskellige fra sag til sag.

Nogle gange er der ret vanskeligt at skelne mellem et hvælvet loft og et katedralloft i lyset af, hvordan de er ens. Ofte reduceres det alle til den nøjagtige længde af de skrånende sider eller vinklen eller den præcise form af banen og ved udvidelsen af ​​hele loftet. Tag f.eks. Denne sag til? Kan du finde ud af, hvilken type loft denne bolig har?

Både hvælvede og katedrallofter er gode til ovenlys. Det giver faktisk mening at installere ovenlysvinduer på et skrånende loft. De lod masser af sollys og de giver også en drømmende udsigt over nattehimmelen (så længe de rent er i det mindste).

Der er mange flotte måder, hvor du kan drage fordel af et katedralloft. Først og fremmest kan du lægge vægt på dens dramatiske natur ved hjælp af bjælker eller ved at hænge visse typer lysarmaturer, som denne fantastiske spisestue lysekrone.

I mange tilfælde er mindre mere og det gælder også for katedrallofter. Den enkleste dens design er, jo større vægt på højden og de strukturelle elementer er, hvilket betyder, at det ikke er de detaljer, der skiller sig ud, men de grundlæggende elementer, den der definerer denne stil.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar