Center i en beskyttet skov og naturreservat

Denne skjulte skønhed er beliggende i en beskyttet skov og naturreservat i Chittagong-distriktet i det sydlige Bangladesh. Den bruges hovedsagelig som et uddannelses- og fortolkningsværktøj, og det forsøger at skabe opmærksomhed og fremme biodiversitet, bevarelse og økoturisme. Arkitekterne, der designede og bygget centret, var Vitti Sthapati Brindo Ltd og Ehsan Khan.

På grund af beliggenheden og de ideer, der fremmes, måtte centret beskytte miljøet så meget som muligt, så ingen træer kunne nedbrydes i processen, og bygningen skulle have et naturvenligt design og struktur. Det har forstærket betonplatforme, og betonpladerne er gennemboret af træstammer, hvor det er nødvendigt.

MoreINSPIRATION
  • Hvis du ikke kan gå ind i naturen, bringe naturen inde i dit hjem
  • Moderne husarkitektur for at få omgivelser i naturen
  • Moderne skovbolig i Guatemala

Platformen er designet i lag, og der er et forhøjet niveau, hvor de besøgende kan gå for at observere og analysere omgivelserne. Inde er der også et udstillingsområde, der er specielt skabt til de besøgende. Desuden er der også et specielt designet rum, hvor de kan se film. Det har udsatte, brændte lersten mure.

Det udvendige design af dette center synes naturligvis at forsvinde ind i omgivelserne, da det deler skovenes farve og tekstur. Det er mere synligt om natten, når lysene kommer på. At opbygge dette uddannelsescenter i en faktisk beskyttet skov var en meget smart idé, fordi det er en ting at undervise noget i teorien, og det er en helt anden ting at kunne se, hvad du taler om. {Fundet på samtidige}

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar