Sådan rengøres trægulve

Trægulve er en investering. De tilføjer varme og naturlig skønhed til ethvert rum. Som det er tilfældet med alle etager kan hårdttræsgulve dog tage et stort slag med hverdagen generelt. Mens trægulve er smukke på egen hånd, ren trægulve er ekstraordinære. Her er en super enkel, budgetvenlig vejledning om, hvordan man rengør trægulve, der tager kun et par minutter, men det vil gøre dine trægulve skinnende.

Trin 1: Fjern alle flytbare genstande fra dine trægulve: tæpper, stole, bord, andre møbler. (Hvis du ikke har møbeldækser til fødderne på dine møbler, anbefales det stærkt, at du får nogle, så dine møbler ikke ridder dine trægulve.) Vask disse efter behov, så når dine gulve er rene, er du ikke at trække beskidte ting lige tilbage på dem.

Hvis du har gulvlængde gardiner overalt i dine trægulve, er det en god ide at drappe dem op over gardinestangen, så de ikke trækker eller bliver mudrede eller misfarvede selv som du renser.

Trin 2: Fej gulvet. Nogle mennesker hopper lige ind i støvdampning eller støvsugning af gulvet her, men jeg kan godt lide at give det et godt feje og samle alle de større partikler, før de gør noget andet.

Trin 3: Tør moppe gulvet. Arbejder med kornet så meget som det er praktisk, tør mop (eller støvsuger) for at samle resterende støv, snavs og andre partikler, som fejer kan have savnet. Dette vil gøre rengøring dine gulve har optimal renlighed påvirkning, når du er færdig.

Trin 4: Fyld din køkkenvask omkring en tredjedel eller halvvejs med varmt vand og tilsæt et par dråber opvaskemiddel. Mest opvaskemiddel er et blidt pH-neutralt rengøringsmiddel, hvilket gør det ideelt til rengøring af trægulve, der ellers kunne blive skadet af hårde rengøringsprodukter. (Bemærk: Denne metode anbefales kun til trægulve med polyuretanforsegler; Trægulve, der er lakeret eller shellacked, bør ikke følge denne metode, da brugen af ​​vand i rengøring af disse gulve kan plette træet og forårsage buckling i skoven.)

Efter støv, der smutter de mindre partikler, vil du sandsynligvis se flere pletter og pletter på trægulvet, som du oprindeligt bemærkede. F.eks. Blev disse pletter i dette billede tydelige efter at have flyttet møblerne, fejende og tørre mopping.

MoreINSPIRATION
  • Sådan rengøres trægulve
  • Sådan Rengør Laminat Trægulve Uden At Gøre Skader
  • Hvordan man opretholder en hårdttræsgulv

Trin 5: Sug eventuelle hærde pletter. Du kan bruge lang tid og risikerer at beskadige dit hårdttræsovertræk ved at skrubbe nogle pletter på dit trægulv, afhængigt af selve pletets hårdhed. Jeg vil dog ikke anbefale det.

Sug en blød klud (et gammelt håndklæde fungerer godt) i dit sæbevand, vri det ud indtil det er fugtigt, og tryk derefter den våde klud på det hærde sted. Lad lommen være der, mens du går videre til trin 6.

Trin 6: Mop hårdttræsgulvet. Sug dit moppedæksel i sæbevandet, og vri det ud, indtil det kun er fugtigt.

Begynd i det fjerneste hjørne af din hårdttræsgulv, mop går med kornet. Skyl, blød og vride din mopdæksel hver 10-15 kvadratfod, eller hvad der virker rigtigt for dit gulv, så du rent faktisk renser hårdttræsgulvet og ikke blot smider snavs rundt.

Når din mopping kommer tæt på blødgøringsstedet, skal du fjerne den våde klud og tørre resterende rester væk med kludet, inden du tørrer der. Det hærde sted vil være så nemt at fjerne, eller være helt væk, efter at have været gennemblødt i bare et par minutter.

Lad trægulvet tørre. Det tørrer meget mere mat end det ser ud, når det er vådt.

Når gulvet er tørt eller for det meste tørt, følges op ved at bøje gulvet i cirkulære bevægelser med en ren, blød klud eller frottéhåndklæde. Klud bleer virker også godt for buffing trægulve, fordi de er absorberende og afhenter eventuelle resterende fugt samt være blid på træet selv.

Når alt er færdigt, vil dit gulv se ud og føle sig rent, selv om det sandsynligvis ikke bogstaveligt talt gnister. Slutresultatet af denne rengøring af en hårdttræsgulv-metode er et rent, matt trægulv, fordi det ikke involverer voks eller olieovertræk. Nyd dit smukke trækorn, nu hvor du ved, hvordan man rengør trægulve!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar