Farveforvirring - Sådan laver du det bedste valg

Uanset om du selv maler det indre af dit hjem, eller du overlader det til en professionel, vælger du en af ​​de vigtigste trin. Retten kan have en vidunderlig positiv effekt på hele rummet, men hvis du vælger den forkerte, der vil påvirke indretningen og stemningen på mange måder.

Når du vælger malingfarven, er placeringen vigtig. Så tag det i betragtning, og hvis du f.eks. Vil male soveværelsesmure, skal du vælge en afslappende og beroligende farve for at skabe en behagelig stemning, og hvis du maler stuen, skal du vælge varme farver for at skabe en hyggelig atmosfære.

Lysforholdene skal også tages i betragtning ved valg af malfarve for et rum. Hvis rummet er mørkt og ikke får meget naturligt lys i løbet af dagen, så vil måske lyse nuancer fungere godt der. Og hvis du vælger en rigtig fed farve, skal du sørge for at bruge den i et lyst rum eller det vil ændre sin tone.

Malingfarven kan, udover at påvirke rummets overordnede indretning, også gøre mange andre ting. For eksempel kan det definere rummene i en åben grundplan. Du kan have en accentvæg, der gør spisestuen skiller sig ud, eller du kan male den del af loftet over køkkenet en anden farve.

Farve kan også forbedre funktionen af ​​et mellemrum. For eksempel kan en stue eller et opholdsområde føle sig meget hyggeligt og mere indbydende, hvis en varm og behagelig farve bruges til vægge og loft. Ligeledes kan soveværelset være mere afslappende og roligt, hvis du vælger den rigtige farve.

Så er der også et andet element at tage i betragtning. Farve kan gøre en lille plads føler større og et stort rum føler sig hyggeligt. Det er nemt faktisk. Den sædvanlige praksis er at bruge lyse farver til små værelser eller at male væggene og loftet i samme farve for at gøre værelset til at virke større.

MoreINSPIRATION
  • Sådan vælges den rigtige mal Farve til dit hjem
  • Hvilken farve skal jeg male mit opholdsstue?
  • Sådan vælger du den rigtige farve til dit medierum

Men for at du skal vælge den rigtige farve til det rigtige rum, skal du vide, hvordan farve fungerer. Med andre ord skal du udforske begrebet farvepsykologi lidt. Sikkert, næsten alle ved, at rødt er en energisk farve og lyseblå er afslappende. Men der er mere at farve end det, og forskellige specifikke nuancer har en anden betydning.

Vibrerende orange, for eksempel, er en sjov og glad farve, som du kan bruge i rum som f.eks. Stue eller køkken.

Deep Purple er en rig farve med en royal allure, og det ser godt ud i sofistikerede decors. Den har en alsidig karakter, og du kan bruge den stort set hvor som helst i huset.

Gul er glædeligt og venligt, og du kan bruge det til at lyse op i et lille rum eller for at få en plads til at føle sig frisk og levende.

Lime er også en meget forfriskende skygge. Du kan bruge det i køkkenet og badeværelset, men det kan lige så godt ligne godt som en accentfarve i opholdsstuen eller spisestuen.

Elfenben er en klassiker, og den passer til traditionelle decors og formelle rum. Men det er også en varm og trøstende farve, som du kan bruge til at skabe en indbydende og varm atmosfære i de sociale rum. {Found on stephaniewiley}.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar