Kompakt og stilfuld lejlighed tager plads til et tandpleje kontor

Det rum, der nu er besat af en smuk lejlighed, plejede at være et tandkontor. Beliggende i Milano, Italien, måler dette område 60 kvadratmeter og blev omdannet til et smukt og moderne hjem med navnet CPR ved + R. Piurre.

Lejligheden er lille størrelse og stramt layout udgjorde nogle udfordringer undervejs. Høje loftet var imidlertid en rigtig god funktion, der gjorde det muligt for arkitekten at skabe et mezzaninniveau, hvor et kontor og et soveværelse nu er beliggende.

Den overordnede tilgang var at finde en måde at blande nordisk design med økologisk karakter med opmærksomhed på detaljer og elegance karakteristisk for Milanese modernisme, forklarede R. Piurre, der var ansvarlig for projektet.

For at opnå det ønskede udseende og for at få det lille interiør til at blive større, blev en række visuelle tricks og kloge opbevaringsløsninger udnyttet og anvendt. Dette maksimerede det eksisterende rum og holdt også et moderne og simpelt udseende.

Den nedenunder hallway har birket træ tapet på væggen og et sæt vandrette spejle, der afspejler lys og skabe illusion af mere plads. Derudover har lejligheden vinduer på tre sider, og dette bringer i meget naturligt lys samtidig med at man lægger vægt på rummets rummelighed.

Layoutet sikrer, at alle hovedrum kommunikerer med hinanden. Den eneste lukkede plads er mellem stuen og køkkenet, og denne huser serviceområderne. Køkkenet er specialdesignet. Det har hvide skabe og en gul bordplade, der giver den en solrig og munter stemning.

MoreINSPIRATION
  • Stilfuld svensk lejlighed til salg
  • Klassisk med et strejf af industrielt inde i en nyligt renoveret lejlighed
  • Stilfuld 3-værelses lejlighed i Stockholm

Den gule bordplade strækker sig ind i en bænk med kabinetter nedenunder. Når den når hjørnet, skifter bordet farve og bliver gråt. Forskellige farver definerer forskellige funktioner. Køkkenet har også et bord, der kan flyttes rundt for at opfylde forskellige funktioner. Det er lavet af et træpanel og to bevægelige savheste, som tillader forskellige konfigurationer, der skal oprettes, afhængigt af brugerens behov. Gul stole supplerer bordet og matcher tælleren.

En hvid trappe lavet af hvidlakeret foldet stål forbinder de sociale områder med mellemgulvniveauet. Det ligner et hvidt foldet ark og dets design gør det muligt at optage lidt plads. Trappens rolle er at give adgang til det øverste niveau, men også at opdele kontoret fra soveværelset.

Mezzaninen er et tidligere loftrum og dets tilstedeværelse hjælper faktisk med at understrege eksistensen af ​​dobbelthøjde mellemrum, der gør det muligt for lejligheden at virke lysere. Skylights belyser denne del og lader samtidig lyset filtrere ind i de nedre områder.

Den kunstige belysning er alle indirekte i lejligheden, en undtagelse er vedhænget over spisebordet. Den besidder specielt skabte fordybninger og spiller en sekundær rolle. Også lyset til køkkenlys kan tændes og slukkes fra soveværelset og omvendt, denne strategi gør det muligt for hvert rum at give diffust lys til det andet.

Soveværelset har en mur af polykarbonatpaneler, der lader lys fra ovenlysene gå ned i køkkenet. Dens indretning er enkel, med vægt på neutrale farver og varierende teksturer.

Kontorrummet er ret lille. Den bruger trappelænderne til sin fordel og omdanner den til en sikkerhedsskinne og reolstøtte. Det har et minimalistisk skrivebord og to stole med klassiske designs og forskellige farver.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar