Hvorfor Beton er 2018s næste store ting i indretningsdesign (og hvordan man kan prøve tendensen)

Beton formlægger op til 2018s næste store designtrin. Billede: Walter Barda Design

Indtil videre har 2018 bragt os et par polariserende designtendenser. Vi har allerede talt om, hvordan man kan udnytte kraften i fedte farver, men nu er det tid til at tale om en tendens i den anden ende af det æstetiske spektrum. Det konkrete udseende er her, og det er klar til at bringe en subtil, men sofistikeret kant til dit interiør.

Hvis du har brug for noget overbevisende, er dette indlæg for dig. Vi har brudt op, hvorfor beton virker så godt, og hvorfor det er ved at blive en fixtur i designlandskabet. Læs videre, og før du ved det, vil du være klar til at give et konkret skud.

Beton er den perfekte pasform til dem, der ønsker en industriel æstetik. Billede: SHED Arkitektur & Design

Beton skaber en industriel kant

Det siger næsten helt klart, at beton og industrielt design går hånd i hånd. Du behøver ikke at arbejde hårdt for at fremkalde billeder af tidligere industrielle lagre, der er solbeskinnede lofts eller genvundne bits af maskiner, der er blevet forvandlet til chic accent stykker.

Hvis du vil gå denne rute, foreslår vi at gå stort for virkelig at køre hjem dit design inspiration. Betongulve er et naturligt valg. De arbejder særligt godt i åbne konceptapplikationer, og i sammenligning med mange af de rustikke træer, der også passer til denne æstetik, er de et overkommeligt alternativ.

Hvis konkrete gulve ikke er dine ting, er betonvægge også en fantastisk måde at lave stil på. Du vil dog sandsynligvis holde fast i en enestående accentvæg. I dette tilfælde vil en væg sandsynligvis tilføje en fed klud af tekstur og visuel interesse, flere vægge risikerer at føle for stærk og overvældende.

Når den er korrekt installeret, beton let at vedligeholde. Billede: Audrey Matlock Architects

Det er nemt at vedligeholde

Flere og flere mennesker vælger at indarbejde beton i deres interiør, fordi det er et særdeles let materiale at vedligeholde. Faktisk sker størstedelen af ​​dit arbejde, når du først køber varen. Uanset hvilken applikation du vælger til din beton - uanset om det er en pejs, bordplade eller sofabord - det skal være korrekt farvet, forseglet og poleret.

Sørg for at spørge fabrikanten, hvordan du opretholder dine specifikke varer. Generelt er det simpelthen at fjerne almindeligt affald og vaske det med en ikke-slibende rengøringsmiddel.

Beton giver rummet øjeblikkelig tekstur. Billede: Træ Melbourne

Det tilføjer tekstur

Vi har talt før om, hvordan tekstur kan hjælpe med at bringe utallige mængder visuel interesse for dit rum. Husk, at tekstur i en indretningskontekst henviser til, hvordan et element ser ud som det føles. Alle kender følelsen af ​​at kaste hænderne over beton, så inklusiv en af ​​disse ting i dit design fremmer en øjeblikkelig forbindelse med seeren.

Når du ønsker at fremhæve tekstur, er nøglen at skabe kontrast. Især beton gør det bedst, når det sidder sammen imod noget naturligt, såsom træ. Du bør også være opmærksom på farverne i din beton og sørg for at vælge kontrasterende nuancer til resten af ​​rummet.

Leder du efter et brændpunkt. Problem løst? Billede: Glancey Rockwell & Associates

Det er et øjeblikkeligt kontaktpunkt

Hvert værelse i dit hjem har brug for et kontaktpunkt. Da beton er så tungt materiale at arbejde med, når det bruges i design, giver det et ton visuel vægt til rummet. Det betyder, at det straks trækker øjet og formater rummet. Alt sagt, disse faktorer gør konkret et glimrende valg til at blive et fokuspunkt i dit hjem.

Tag ovenstående billede som et eksempel. Pejsen har sådan en kommende tilstedeværelse, at dit øje er trukket til det. Hvis du er villig til at gå med denne modige, passer et arkitektonisk element helt til regningen. Det er også muligt at gå mere subtilt. En konkret ø bliver øjeblikkeligt et samtalestykke i dit køkken og et sofabord let begrunde et opholdsområde.

Overvej at gøre konkret en trendy armatur i dit interiør. Billede: Sea Island Builders LLC

Beton er lidt anderledes end nogle af dette års øvrige designtendenser. Mens andre er fokuseret på modige mønstre og lyse farver i dine ansigter, er beton subtilere. Når det er sagt, forstår vi, at nogle mennesker måske har brug for overbevisende. Til dette formål er dette indlæg dedikeret til, hvordan beton i sidste ende kan være til gavn for et værelse. Læs det over, og vi er sikre på, at du vil være klar til at give dette ene-kommercielle materiale et ærested i dit hjem.

Hvad synes du om den konkrete indretningsdesign? Vil du prøve det i dit eget hjem når som helst snart? Lad os kende dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar