Sådan trækker du af Hyggelig Minimalisme: En perfekt blanding af to modsatte stilarter

Hyggelig minimalisme er overalt i disse dage. Vi viser dig hvorfor. Billede: Studio Morton

Synes "hyggelig minimalisme" som en oxymoron? Hvis du tror det gør, er du ikke alene. Men denne spændende boligindretningsstil er en situation, hvor modsætninger helt sikkert tiltrækker. Udseendet bliver stadigt en af ​​de mest populære æstetik i dagens landskab - og det er ikke svært at se, hvorfor folk bliver forelskede.

Hvis du søger efter en design stil, der nemt kombinerer komfort med funktionalitet, søg ikke mere. Vi har præciseret, hvorfor dette udseende virker så godt som det gør, herunder et par tips om, hvordan du kan trække blikket sammen.

Hyggelig minimalisme virker, fordi det er et godt medium. Billede: Intro

Hvorfor hyggelige minimalisme virker

Simpelthen er hyggelig minimalisme en reaktion på ekstremer. For et par årtier siden fulgte interiørdesign mottoet om "mere er mere." Vi så værelser stuvet til galdene med store, tunge møbler stykker, lag på lag af stoffer og mere tilbehør end vi kunne tælle. Værelser følte ofte trange, selvom de var store - det var bare lidt for meget.

Derefter gik tendenser i modsat retning, da ultim minimalisme blev stilen du jour. Folk begyndte at favorisere store, næsten tomme rum, der udelukkende var baseret på funktionalitet. Møbelstile blev slanke og lette, og der var næppe et tilbehør i syne, hvilket gav interiører, der ofte følte sig stærke og alt for kliniske.

Hyggelig minimalisme virker, fordi det er et godt medium. Dette udseende udnytter de bedste dele af et funktion fremadrettet design og kombinerer dem med lige nok æstetiske detaljer for at gøre dit interiør behageligt og indbydende.

Start med at bygge omkring en funktionel base. Billede: Papac media AB

Opret en funktionel base

Når du opbygger et hyggeligt minimalistisk udseende, er det absolut nøglen til at gøre funktionaliteten til stjernen. Gør dette ved at opbygge rummet omkring dine møbler. Hvis du designer et soveværelse, lad sengen være fokuspunktet uden meget andet at distrahere øjet. Hvis det er et opholdsområde, fokuserer du på et enkelt opholdsområde. Nøglen er at lade resten af ​​dine designelementer spille en støttende rolle for møblerne, i stedet for at stjæle opmærksomheden væk.

Med hensyn til hvilke møbler du skal bruge: Lån fra en minimalistisk æstetik. Fokus på at vælge stykker, der er slankere, uden for meget visuel vægt for dem. Hold det nemt - du får tid nok til at fokusere på æstetiske tilføjelser senere.

Infuse 'hygge' ved at tilføje i masser af tekstur. Billede: Naor Suzumori Architecture D.P.C.

Lag i nogle tekstur

Når du har bunden af ​​rummet på plads, skift dit fokus til den "hyggelige" del af ligningen. For det skal du fokusere på layering designelementer sammen. Især vil du lagdele stykker, der skaber en kontrast med hinanden teksturelt. Hvis du gør det, hjælper rummet sig meget mere interessant, og hjælper også det med at føle sig målrettet sammen.

Ovenstående billede er et glimrende eksempel på lagdeling på den rigtige måde. Husk: tekstur henviser til måden et emne påudseendesom det føles. På billedet blandes et vævet tæppe, et hårdt træbord, overdådigt sengetøj og et blødt og blødt tæppe, der skaber spændende visuel interesse.

Du behøver ikke at følge disse lag præcist, men målet er at skabe en følelse af kontrast mellem hver enkelt. Et ord med forsigtighed: Når du vælger de elementer, du har til hensigt at lagre, skal du sørge for at de har nok til fælles, at de på en eller anden måde binder dem sammen. I dette tilfælde fastholder designeren en neutral farvepalet, men du kan også lag ved at bruge en tilbagevendende farve eller et mønster.

Tilbehør giver hyggelig minimalisme sin personlighed. Billede: Issie-Mae indretningsdesign

Skim ikke på tilbehør

Andre end tekstur er tilbehør den bedste måde at føje interesse til et hyggeligt minimalistisk værelse. Et "tilbehør" betragtes som noget, der tilføjer æstetisk værdi til et rum. I nogle tilfælde kan det også tjene en slags funktionelt formål, men det er ikke altid nødvendigt.

Hvis du sidder fast på hvilke slags tilbehør der skal tilføjes til værelset, er der nogle få almindelige eksempler:

  • Område tæpper
  • Kast puder og tæpper
  • Væg kunst og spejle
  • Dekorative skåle og bakker
  • Sofabordbøger
  • Stearinlys
  • Billedrammer
  • Planter, blomster og vaser
  • Indretningsprodukter

Tilføjelse i tilbehør handler om at levere sort samtidig med at du bevarer balancen. Du vil gerne tilføje nok af disse elementer, så rummet føler sig bevidst designet, snarere end hurtigst muligt at sammensætte. Men på samme tid bør dit rum ikke føle rod. Brug din bedste dømmekraft til at finde det lykkelige mellemrum mellem de to, og vær ikke bange for at finjustere dit design, som du følger med.

Hvorfor ikke give hyggelige minimalisme et forsøg i dit interiør. Billede: Skandinaviske Hjem

Hyggelig minimalisme fungerer godt, fordi det giver dit rum med det bedste fra begge verdener: praktisk funktionalitet og minimalisme, med ingen af ​​styrken. Hvis du er klar til at deltage i trenden, skal du holde denne post praktisk, og skabe den perfekte balance for dit hjem.

Hvad synes du om hyggeligt minimalistisk design? Vil du prøve dette udseende i dit eget hjem? Del dine tanker med os i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar