Rum og afgrænsning i design: Gør det mere end hvad det er

Vi ved alle, hvor vigtig udnyttelsen af ​​rummet er i godt design - rummet påvirker rummets funktionalitet, visuel appel og designkapacitet. Faktisk for at definere rum er det: et kontinuerligt område eller udvidelse, som er ledig, ledig eller ledig; dimensionerne af højde, dybde og bredde, inden for hvilken alle ting eksisterer og bevæger sig. Til gengæld for at definere afgrænsning er det: at beskrive eller skildre (noget) præcist.

Som du kan gætte, er disse to begreber - begrebet afgrænsning og rum - integreret i succesen af ​​interiørdesign. Dette gælder især med den moderne tendens til åbent konceptdesign, åbne grundplaner, åbne layouter osv. Hvor vægge, som er den traditionelle metode til afgrænsning i design, ikke eksisterer, hvilke metoder kan vi bruge til at afgrænse vores rum effektivt? Det er det, vi vil udforske i denne artikel.

Lad gulve være din guide.

Dette store, rummelige badeværelse kunne meget nemt læses som en stor amoeb af et rum, men for den strategiske gulvbelægning. Det sorte græske nøgle mønster opretholder den minimale æstetik, men betegner ikke kun en hallway af sorter, men også de to separate funktionelle rum - fritstående badekar og forfængelighed / vask.

Positionsmøbler til flow og intuitiv afgrænsning.

Noget så enkelt som bagsiden af ​​en sofa, selv om det er relativt tæt på jorden, kan det nemt definere et rum så specifikt som en væg. Hold øje-seværdigheder fri og klare med pladsen over de indrettede møbler, men betegner det åbne rum, så dets funktionalitet kommunikeres visuelt. Sæt sofaen væk fra spisestuen, for eksempel at adskille mellemrummet, selvom de kun er få meter fra hinanden.

Forbind prikkerne med området tæpper.

Dette kan bare være en af ​​de mest oplagte rumdefinitionsdekorationer, men det er fordi det er meget effektivt. Forestil dig disse to stole uden tæppet for at forbinde dem - de ville flyde i deres individuelle kugler. Men tæppet definerer et samlet konversationsområde og indpakker rummet op i en ryddelig æstetisk enhed.

Udnyt kolonner.

Denne ide kan være svært at eftermontere i et rum uden kolonner eller indlæg, men det er ikke umuligt. På grund af deres gulv til loft gravitas, kolonner eller arkitektoniske stillinger giver en umiddelbar følelse af rumdefinition ... selv uden vægge. Tildel de specifikke områder omkring et kolonneposition, uanset hvilket design eller funktion du vil have (f.eks. Denne daglejet mellem to kolonner), og det vil virke så indlysende som et væggerum (men se meget mere åbent ud).

Lad dine lys skinne.

MoreINSPIRATION
  • Sådan adskilles zoner Deling af samme gulvplads ved hjælp af maling
  • Sådan dekorerer du et værelse i hvidt uden at det ser let ud
  • Hvordan kan du indarbejde vinstativ i dit design uden at spilde plads

Forestil dig denne stol i hjørnet uden disse hængende farvede glas vedhæng lys. Sad og ensom, right? Men belysningsarmaturet - et rigtigt kunstværk i sig selv - skaber en samlet destination i det større rum. Det er meget mere end bare en stol, et sted at sidde. Uanset om du leder efter et sted at læse, slappe af eller bare eksistere, passer dette godt oplyste område intuitivt til regningen.

Respekter styrken af ​​lodrethed.

Noget så simpelt som en bogreol (eller en anden lodret funktion) langs en væg har den visuelle kraft til at udvide sin indflydelse i rummet, selv om dens fysiske indbrud måske kun er inches. Forestil dig denne store bogreol, for eksempel langs væggen i en åben grundplan. Et funktionelt område kunne arrangeres direkte foran hyldeenheden, og enheden ville tjene til at identificere dette område; Omvendt kunne to separate funktionelle områder arrangeres på begge sider af hyldeenheden, og enheden ville tjene til at adskille dem æstetisk, selv uden noget fysisk i rummet mellem de forskellige områder.

Bryd flyet.

Når som helst et plan, såsom loftet, væggen eller endda gulvet, er brudt, er rummet umiddelbart defineret af det objekt, der har gjort bruddet af flyet. Så hvis dit rum involverer hvælvede lofter, er en god måde at definere rum ovenfra at bruge hængende armaturer som vedhængslister til at definere rummet. Generelt kan "belysning oprette et rum inden for et rum", og det sted, hvor en belysningsarmatur belyses, har tendens til at være dens afgrænsende rum.

Overvej slatted "vægge."

De kan føle sig lidt retro (hvilket er ikke en dårlig ting!), Men træplader er en glimrende måde at definere plads i et indre uden at have en solid væg i spil. Den visuelle linje mellem funktionelle rum (eller rum) opretholdes, selvom detaljerne er lidt dækket. Men vigtigst af alt er muligheden for naturligt lys at trænge igennem de slatte rum.

Brug vægplads kreativt.

For at definere dit rum må du ikke glemme mulighederne for væggene for at hjælpe med dette. Lagringsenheder er ikke kun æstetisk fordelagtige, men de er også funktionelle og praktiske. Fold-out og / eller murphy muligheder, såsom dette bord / skrivebord, giver en glimrende udnyttelse af midlertidig afgrænsning af rummet uden at tage væk fra den faktiske firkantede optagelse.

Hold åbenhed for kontinuitet.

I det tilfælde at en større, åben plads kunne segmenteres, men du ikke vil have det, kan brugen bruge disse strategier på en lidt omvendt måde. Fjern for eksempel område tæpper, når du vil have et mellemrum at læse som en sammenhængende kant. Denne indbyggede enhed, på væggen overfor et sæt køjesenge i et soveværelse, synes at være opdelt, hvis der skulle bruges et områdestøv i midten af ​​dette rum, eller hvis specifik belysning blev brugt på den ene side af rummet mod den anden osv.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar