5 tørke-tolerante landskabspleje ideer til en moderne lavvandet have

OK, så Californien er ikke den eneste stat, der går gennem en vandmangel. Mindst 30 stater i USA har for tiden en vis tørkegrad, der spænder fra "unormalt tørre" forhold i Florida og Massachusetts til den "usædvanlige tørke", der for øjeblikket sker i Californien og Nevada. (Hvordan er din tilstand faring? Du kan tjekke ved hjælp afNOAAs amerikanske tørkeovervågning.)

Hvis du bor i mere end halvdelen af ​​staterne på listen, er vandforsyningen sandsynligvis en høj prioritet for dig, men ærligt, at bevare vand betyder ikke, at du skal leve med en tør og forsømt have. Og det er ikke den eneste grund til at bytte dit vandbevidste græsplæne til et mere tørke-tolerant landskab. Dagens lavvandshaver er ikke bare kloge og modne; de er helt smukke.

Disse 5 tørke-tolerante landskabspleje ideer ser så frisk og moderne ud, at de er en inspiration - selvom vandbevarelse ikke er dit første mål.

1. Udskift dit græs med kunstgræs.

Billede: Cato Creative

Græs er den største vandklud i gården, og det er den mest høje vedligeholdelsesartikel. På toppen af ​​vandingen er der klippning, mulching, luftning, befrugtning og genudsåning eller genopblussning. Kunstgræs må heller ikke ligne en neon grøn professionel fodboldbane. Der er mange realistiske kunstgræsoptioner med varierende mængder flerfarvet luge.

2. Udskift dit græs med grus og sten.

Billede: Deborah Carl Landskabsdesign

Kunstgræs ser mere ud som den ægte vare end nogensinde før, men en grus-, sten- og paverhave giver haven et moderne, minimalistisk udseende. Det er stadig lav vedligeholdelse (og kræver nul vand) og er et godt modvægt til succulenter og en brandkasse.

3. Brug sukkulenter i dine ideer til design af haver.

Billede: Petite Potter

Vi kan ikke få nok af dem, og den måde at kombinere mange forskellige typer i samme have tilføjer fantastisk tekstur og farve. Vi er især besat med aloe, burros haler og høns og kyllinger.

4. Plante ornamental græs.

Billede: Huettl Landskabsarkitektur

Mange typer græs, der ikke er dine gennemsnitlige grønne tæppe græsplæner er tørke-tolerant og perfekt til en lavvandet have. Nogle af de smukkeste og lavvandede prydplanter er værd at tilføje:

 • Little Bluestem (grå-grønne blade, der går til nuancer af purpur og rød)
 • Fountain Grass
 • Blå Oatgrass
 • Lilla Fountaingrass
 • Blå Fescue
 • Pampas Grass

Ved plantning af græs blandes det op: Brug både lange og korte græs sammen med et par af de mere farverige græs indkastet til pop.

5. Hvis du ikke kan leve uden blomster, gå med stauder.

Billede: Mary-Liz Campbell Landskabsdesign

Det er muligt at skabe et farverigt tørke-tolerant landskab ved blot at vælge det rigtige sortiment af succulenter og farverige græs. Men hvis du elsker at se blomster i dit landskab, gå til stauder, der er mere robuste og kræver mindre vand:

 • Blanket blomst (rød, gul og orange daisy-lignende blomster)
 • Russisk salvie (duftende, delikat sølv blade med fine lavendel-farve blomster)
 • Yarrow (normalt gule blomster, men der findes andre farve sorter)
 • Salvia (fed crimson-rød blomst)
 • Lavendel (duftende og farverige)
 • Kangaroo Paw (eksotisk plante med smukke, lyse røde, orange eller gule fløjlsagtige blomster)

Hvor heldig for os, at tørketolerant landskabspleje kan være moderne og inspirerende? Hvilket vil du prøve i din baggård eller landskabsdesign?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar