Spændende nyt udseende til Englands Dover Esplanade af Tonkin Liu

Siden Dover Esplanade i Kent havde England behov for et re-design, der ville opdatere den eksisterende havfront og forbinde den til byen. London-baserede designstudio Tonkin Liu tog stand og kom med et spændende projekt. Her er en beskrivelse fra arkitekterne: "Dover Esplanade udnytter det arkitektoniske sprog i Dover's identitet; den blide natur af bølger på den beskyttede strand, det rytmiske feje af det georgiske strandpromenade og den bølgende topografi af de hvide klipper i Dover. Oprettelsen af ​​tre nye bølger bringer en ny interaktiv dynamik til esplanade: Lifting Wave, Resting Wave og Lighting Wave. De tre bølger hver gør kontekstuel reference til sted, svarende til miljøforholdene ved strandpromenaden hver opfylder sociale opgaver i form af fysisk formidling og gennem psykologisk forening; hver udforsker temaer på byens skala og i den fine skala af byggedetaljer. Ved at kigge efter inspiration i forbindelse med Dover såvel som bredere kontekst af havet og ved at spørge folk og stedet "hvad det ville være?" Har Tonkin Liu tilføjet noget særligt til det offentlige område. "Øget tiltrækningskraft hos havfronten, flere offentlige rum til afslapning og yderligere muligheder for udvikling af lokal forretning er blot nogle af de umiddelbare fordele, som dette projekt bringer.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar