Indstil væg ideer til at vise din stil

Du har sikkert hørt ordet "feature wall", og din definition af fornuft er nok ikke for langt væk. Men hvad er denne væg, og hvorfor skal du have det? I en nøddeskal er det en væg, der er fremvist i en anden farve eller finish end de andre vægge i rummet - og vi har dusinvis af træk på væggen til dig.

I 1990'erne og begyndelsen af ​​2000'erne har du måske set et hvidt rum med en vægmalet orange eller turkis. Det ville blive betragtet som en old-school-funktion væg - en simpel, men overudnyttet stil, som designere til sidst skyggede væk fra som for indlysende og trendy.

I dag er funktionsvæggen opdateret og oplever et comeback. Med mere fantasifulde valg til farver, overflader og teksturer, tilføjer den moderne funktionsvæg ikke kun interesse for et ellers rent rum, men det er også et funktionelt og gavnligt designelement.

Hvorfor funktion en mur?

Den indlysende grund til at fremvise en væg i et rum er at tilføje et kreativt element - med andre ord at jazz op i et kedeligt rum. Men fremhævning af en væg har også mere subtile og omdannende designfordele.

Afhængigt af den finish eller farve du bruger, kan en funktionsvæg tilsyneladende forstørre et lille rum. For eksempel maler en væg en mørkere farve overraskende dybde og drama til et hyggeligt rum. Eller ved at tilføje en spejlvendt vægdetalje i et lille badeværelse gør rummet føles større.

At skelne en væg kan også hjælpe med at definere det rum for en bestemt funktion. En af de mest almindelige anvendelser til en væg er at skære et spiseplads i et boligareal. Gør dette ved at placere spisebordet ved siden af ​​funktionen væg og koordinere elementer, såsom tilbehør til spisebordet, med væggen.

Brug af harmoniserende elementer på en væg, der findes andre steder i et rum, kan forbedre det specifikke designelement. For eksempel, hvis dit værelse har loft bjælker lavet af genvundet træ, så prøv at tilføje en genanvendt træ design komponent til din væg.

Ligeledes, hvis dit rum har højt til loftet, accentuere denne vidunderlige funktion ved at tilføje en lodret detalje til din fremvist væg.

At blive kreativ på en væg hjælper også med at forringe opmærksomhed fra noget, du ikke vil have folk til at fokusere på. Hvis din mørke udsigt fra vinduet er af en murvæg, skal du skabe noget glædeligt og interessant på en anden væg for øjet at fokusere på.

Endelig er det kun omkostningseffektivt at fremhæve kun én væg og omfavner det innerste engagement-phobe; trods alt er det kun en væg. I de fleste tilfælde kan du nemt ændre eller udskifte designdetaljerne, når du er træt af det.

Dos and Don'ts

gøre Gennemfør funktionen væggen sparsomt i hele dit hjem eller rum. Funktionsvæg betyder bare det - det er et specielt element. Vær selektiv, og din egen væg vil være et glimrende showcase i dit hjem. Må ikke har mere end en væg i et rum (eller flere i et hjem).

gøre koordiner din egen væg med resten af ​​rummet, men sørg for at blive kreativ nok til at designe et standout-element. Må ikke være for dissonant og uforenelig med dine detaljer ære den eksisterende design ordning og funktion af rummet.

gøre vælg en væg, der skal udstilles eller bifalder at være et kontaktpunkt. Må ikke fremhæve vægge med åbenlyse fejl eller mange vinduer eller døre, da de forringer funktionen.

Vægge, der har et karakteristisk og tiltalende arkitektonisk element, såsom en skorsten eller udskåret støbning, er typisk perfekte valg til en væg. På samme måde er vægge, der udviser iøjnefaldende møbler, såsom et dramatisk hovedbord eller en unik sofa, velegnede som hovedattraktion.

Feature Wall Ideas

Tapet er et glimrende valg for at tilføje drama og kreativitet til ethvert rum. Dagens tapetvalg giver dig en bred vifte af teksturer og nuancer. Fra græsset til metalliske sengetøj til retro geometriske mønstre er dine muligheder for at omdanne en væg uendelige. Bange for at gøre en forpligtelse? Fjernbar tapet er en god mulighed.

Paneler er et andet populært standout design valg. Moderne træpaneler er langt fra den daterede 1960'ers paneler du sandsynligvis forestiller. Elegant og moderne, findes dagens træfinisher ofte i store paneler eller placeres vandret for at tilføje tekstureret skønhed til ethvert rum.

Vægmalerier er ikke kun for børns værelser. Når det rigtige billede er valgt (under tema, farvepalette og skala i betragtning), kan resultatet være dramatisk, fed og passende sjovt.

En tufted væg er en kreativ måde at skabe et hyggeligt og dekadent udseende på. Uanset om det er i stuen, spisestuen eller soveværelset, tilføjer en tuftet væg bevægelse, dybde og tekstur på én gang.

Maling er latterligt simpelt, men det gør også tricket. Fremhævning af et kunstværk på en væg med en karakteristisk malingfarve skaber det perfekte brændpunkt i et rum. Vær ikke bange for mørke eller dramatiske farver.

Uanset hvad du vælger, tænk uden for boksen og lad din lidenskab vise. Vær selektiv med dine finish og farver, og din egen vægvæg vil genoplive dit rum og fremvise din personlighed og stil.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar