The Flat Roof House - en gammel stil slået moderne

Den flade tagtendens er meget populær blandt moderne og nutidige bygninger, men er faktisk gammel, idet den er karakteristisk for de egyptiske, persiske og arabiske arkitektoniske stilarter. Et fladt tag er næsten niveau, i modsætning til de mange typer skrånende tage. Hældningen eller hældningen af ​​et fladt tag går op til 10 grader, hvilket gør det muligt for overfladen at blive anvendt som terrasse, et taghus eller som en have. Levende tage er næsten altid fladt, og der er mange fordele, der følger med denne stil. Et fladt taghus er dog ikke en god idé i områder, hvor det regner meget, da taget kan blive mættet med vand og lækage eller hvor vandet kan fryse og udvide, hvilket forårsager, at tagets opbygning bliver beskadiget. I dag tager vi et kig på 15 smukke huse med flade tage og kølige designs.

Det første flade taghus på vores liste er designet af Johan Sundberg og er beliggende i Trelleborg, Sverige. Det er en dejlig sommerferie med potentiale til en dag at blive en permanent bopæl. Den ene side af bygningen er lidt cantilevering over en skrå hældning, og det enkle og ensartede design, indvendigt og udvendigt, giver strukturen et jævnt og grundigt udseende. Det flade tag lægger vægt på lineariteten og enkelheden af ​​designet.

Beliggende i Höllviken, Sverige, er dette flade taghus et andet stort projekt gennemført af arkitekt Johan Sundberg. Huset har ifølge kundens ønske en moderne og naturorienteret struktur, og dets rum er organiseret på et enkelt niveau. De ydre vægge er klædt med lersten og dette gør det muligt for huset at forbinde til haven og til omgivelserne generelt.

Ikke alle flade taghuse er enkeltniveauer. Faktisk er mange af dem ikke. Dette er The Concrete Box House, en bolig beliggende i Houston, Texas og designet og bygget af Robertson Design. Tre hovedmål var frem for alt andet: en veldefineret og planlagt indgang, brugen af ​​enkle og rene materialer og et skulpturelt design og struktur. Arkitekterne organiserede bygningen i tre bokslignende mængder, hver med sin egen funktion og alle tre med flade tage, der understreger deres rene geometri.

Når de designede RoadRunner Residence i Austin, Texas, ønskede North Arrow Studio at gøre dette flade taghus til at ligne det flydende, så de byggede en betydelig del af huset på stilter, der blandede sig med landskabet. Den side af huset, der vender mod den smukke bevare, er for det meste lavet af glas og tilbyder nogle virkelig fantastiske udsigt. Dette er et hus, der tæmmer ørkenen på en meget stilfuld måde.

Guaiume House er en anden smuk fladtækket struktur, der synes at gøre mest muligt ud af denne antikke arkitektoniske stil. Huset er beliggende i Campinas, i Brasilien og blev planlagt og bygget af 24,7 Arquitetura Design. To af projektets hovedmål var at forbinde huset med naturen og det terræn, som det står på, og optimere ventilationen i hele rummene. For at gøre begge disse ting organiserede arkitekterne rummene lodret, hvilket gav huset fire niveauer og et fladt, rent tag.

Da ONG & ONG Pte Ltd var ansvarlig for at designe denne skræddersyede bolig i Singapore, besluttede de at justere strukturen til den ene side af webstedet og optimere rumforbruget ved at oprette et layout, der omfatter haven og skødet. De gav også huset et fladt tag, der lægger vægt på sin rene og moderne geometri og samtidig kontrasterer med nogle af de indvendige designfunktioner.

Dette er Ramos House, en bolig beliggende i Ciudad de Mexico og designet af JJRR / Arquitectura. Det sted, hvor det blev bygget, har en trekantet form, er også en smule ujævn. Det betød, at der skulle oprettes et brugerdefineret design, som kunne håndtere disse udfordringer og få mest muligt ud af, hvad webstedet måtte tilbyde. Der blev truffet beslutning om at opbygge et fladt taghus med tre niveauer, herunder et kældergulv, der udnytter ujævnhederne på stedet på en kreativ måde.

MoreINSPIRATION
  • Smukt strandhus med et usædvanligt tag
  • Huset, der har en hel have på dens tag
  • Moderne tilpasninger af Classic Gable Roof Style

Fladt tag er temmelig alsidigt og de ser godt ud på alle slags strukturer. Et interessant eksempel er Wooden Box House, som blev designet af Moloney Architects i Ballarat, Australien. Huset har en eklektisk stil, der blander moderne arkitektur med viktoriansk designpåvirkninger. Gamle og nye funktioner og detaljer kommer sammen i en struktur, der er så smuk som den er indbydende og familievenlig.

ZIM arquitextura talte om indbydende rum og designet et rigtig flot taghus i Tigre, Argentina, og fokuset på projektet var at skabe et rum, der byder velkommen og krammer gæsterne på en hyggelig og venlig måde. Det endelige design har to typer rum. De offentlige, sociale områder udgør en mængde klædt i beton, mens de private arealer er indeholdt i et trævolumen. De er stablet på to etager toppet med et fladt tag.

Et enkelt niveau og et enkelt volumen men med to særskilte ansigter, sådan beskrive vi dette minimalistiske fladt taghus, som Frederico Valsassina Arquitectos bygget i Colares, Portugal. Dette er et hus, der kommunikerer med naturen og omgivelserne på en meget speciel måde. Ideen om designet er, at det giver indtryk af at være indendørs og udendørs på samme tid.Alle indvendige rum har individuel adgang til udendørs, og terrassen fungerer som en forbindelse mellem disse to miljøer.

Afhængigt af hvor du står, når du ser en det, har dette hus fra Jundiaí Mirim, Brasilien enten et eller to etager. Det blev designet af Aresto Arquitetura og det tager fuld fordel af den stejle hældning, som den står på. Det flade tag er et element, der står i kontrast til topografien, hvilket giver huset stabilitet og gør det muligt at skille sig ud.

Teknisk set er dette et fladt taghus, men ikke i den mest fornuftige forstand, da der er de usædvanlige fremspring, der giver det et smukt imponerende og quirky look. Huset er designet af Live Incorporadora og er beliggende i Vila da Serra, Brasilien. Ejeren har en passion for ølproduktion, og dette afspejles i designet af huset, der omfatter et bryggeri på første sal.

Beliggende i Ichihara, Japan, var dette moderne hus et projekt udført af arkitekterne på kurosawa kawara-ten, der står over for en ret stor udfordring, da de indså, at de ikke rigtig kunne bygge på den ene side af partiet, så i stedet for en L-formet struktur de besluttede at oprette et to-etagers hjem, der splitter i midten af ​​stueetagen og giver topniveauet mulighed for at cantilever.

Arkitekt Luciano Kruk blev også udsat for en udfordring ved udformningen af ​​Ecuestre House i Buenos Aires. Udfordringen drejede sig om den usædvanlige trapezformede del af partiet og den kendsgerning, at den skråner lidt mod centrum. Løsningen var at sætte huset på en platform. Et fladt tag blev valgt som en måde at opbygge strukturen på. Den ekstreme og forenklede karakter af ydersiden er også karakteristisk for rummets indretning.

Det sidste flade taghus, som vi gerne vil vise dig i dag, er designet af b l a nd i d o o og ligger i Chiang Mai, Thailand. Det er omgivet af en smuk blomstergård og har denne åbne multidirektionelle struktur, som gør det muligt at forbinde godt med naturen og dets umiddelbare omgivelser. Det flade tag gør det muligt at holde en lav profil og at blande sig ganske pænt. Også denne longe terrasse og stenmur giver huset en stærk arkitektonisk vibe, som på en måde står i kontrast til alt, hvad vi har beskrevet hidtil.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar