Havearbejde Tip Pt III: Companion Planting

Har du nogensinde bemærket, at alt i dette liv kommer ind eller bliver gjort bedre ved par? Kaffe har brug for fløde. Mørket har brug for lys. Hr. Kanin har brug for fru kanin. Den kan ikke gøre uden den anden. Princippet er ikke anderledes, når det gælder havearbejde.

Der er visse planter, der komplimenterer vores grøntsager og andre planter, der er deres værste fjender. Ved at lære, hvilke planter der er til gavn for vores haver, kan du reducere truslen om skadedyr samt hjælpe dine grøntsager med at trives. Er det ikke det, vi stræber efter som gartnere? Tag et kig på disse 10 ledsager planter som hjælper vores grundlæggende grøntsager samt bringe skønhed til vores haver.

1. Tomater og Basil

Man kunne sige, at basilikum og tomater er BFF'er. Ved at plante urtet nær dine tomatplanter, vil det forbedre din veggie smag og holde fluer og myg væk. Marigolds er også en god følgesvend for tomater. Men du vil beholde de røde veggies væk fra majs og kartoffelplanter, da nogle af de samme skadedyr af disse grøntsager også elsker vores tomater.

2. Løg og kamille

Er kamille overraskende for dig som ledsager? Det overraskede mig. Men det viser sig at plantning nogle af dine løg vil hjælpe med at forbedre deres vækst og smag. Plus du har kamille til at tørre og gøre ind i kamille te. Ikke plant dine løg nær dine bønner, selvom de vil stunt bønnernes vækst. Selv tak.

3. Broccoli og Dill

Nogle mennesker elsker dild og nogle mennesker kan ikke lide den stærke smag. Uanset hvilken lejr du kommer ind i, vil den stærke duft af urt holde uønskede skadedyr væk fra din dyrebare broccoli, når du planter den i nærheden. For at holde din broccoli fuld smag, skal du sørge for at plante den væk fra dine tomater, peberfrugter eller andre planter, der kraftigt tager næringsstoffer ud af jorden. Broccoli reagerer ikke godt på konkurrencen.

4. Squash og Borage

Du tænker sandsynligvis på "Hvad er der i borger?" Borage er en urt, der producerer en smuk lilla blomst. Når den er plantet af squash (og næsten enhver anden veggie), forbedrer den vækst og smag. Husk at nogle planter ikke er nyttige som ledsagere? Godt med squash får du heldig. Det har ingen fjender. Yay!

5. Agurker og Oregano

MoreINSPIRATION
  • Havearbejde Pt II: Plantning af grunde
  • Havearbejde Tip Pt IV: DIY Plant Markers
  • Havearbejde Tip Pt I: DIY hævede senge

Oregano er en anden stærkt duftende urt, der er lækker frisk eller tørret. Det er bonus? Oregano er generelt en naturlig skadedyrsbekæmpelse. Ja, den stærke lugt er en fantastisk gave til din have, dine agurker og til sidst dig når du har en stor agurkhøst! Selvom dette kan få dig til at tro, at enhver stærk ildelugtende urt vil fungere i din have, er salvie et nej til agurker. Bare husk, oregano, ja ... salvie, nej.

6. Sukkermajs og Marigolds

Er ikke marigolds bare smukke overalt? Vises, at de er en fantastisk plante til din have! De vil holde de irriterende japanske biller væk fra din søde korn samt at holde mange andre skadedyr væk fra andre grøntsager i nærheden. Plus de bringer lidt farve og pizzazz til din have. Så stort set kan du linjer dine hævede senge med det, og det er en sejr for alle. Hvis du husker ovenover, skal du holde dine majsplanter væk fra dine tomater, eller du kan få en ormfase på dine hænder.

7. Gulerødder og bøffer

Hvis du plantede løg i din have, så ser du sandsynligvis ikke også behovet for græs. Plantering af bøf i nærheden af ​​dine gulerødder er dog fantastisk til deres vækst og smag senere. Tro mig ikke? Plant nogle gulerødder med grise og nogle uden og så se, hvad der er bedre, når du høster. En anden gulerod voksende tip:lade være med plante dill nær dine gulerødder, da det vil stunt deres vækst. Vi ønsker gode hjemmelavede gulerødder, ikke små babyer.

8. Salat og hvidløg

Hvidløg er en god tilføjelse til enhver have, da du kan tilføje den til næsten enhver opskrift. Men du vil elske det endnu mere, når du hører, at det forhindrer bladlus fra dine salatblade. Salat er en anden stor grøntsag, der ikke vides at have nogen fjender udover kaniner. Så vær så velkommen til at plante den, hvor den passer til din have og høste fordelene, så længe der er hvidløg i nærheden.

9. Radiser og Nasturtium

Nasturtium, en anden plante, jeg aldrig havde hørt om. Viser sig, at de er en delikat vin-y-blomst, der kan spises i din salat. De hjælper med at afskrække mange fælles haven skadedyr, og de er gode til din radiser vækst og smag samt hjælpe mange andre garden veggies. Flere blomster i haven? Ja tak Hvad angår en anden note om radiser, kan de ikke lide hesteskop, så du kan glemme at sætte det i din have.

10. Bønner og sommeren Savory

Det er bare fantastisk, når du finder ud af, at så mange urter hjælper din grøntsagshave vokse. Det giver absolut en undskyldning for at plante flere af dem! Sommerfarvet holder ikke kun bjergene væk, men dine bønner vil blomstre og smag lækre under det vågne blade. Også, da sommeren salte er en stor krydderurter til at føje til enhver bønneret, gør de det perfekte havepar. Hold disse bønner væk fra din hvidløg og løg selvom, eller du kan ende med ingen bønner overhovedet.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar