Store verdenskonstruktioner med grønne facader og lodrette haver

Grønne mure og lodrette haver går langsomt op ad stigen og bliver mere populære på dagen. Arkitekter lærer hele tiden, hvordan man gør naturen til en del af deres design, og de kommer op med alle mulige ekstraordinære ideer og koncepter. Nogle af de projekter, vi viser dig, er allerede blevet opfyldt og nyder i øjeblikket, mens andre stadig er begreber, der venter på at blive virkelighed. De er alle storslåede og meget inspirerende og forhåbentlig vil de give dig nogle ideer om dit eget hjem eller fællesskab. Gør dig klar til at blive fascineret.

Atlas Hotel Hoian bevarer den magiske charme i den engang fredelige gamle bydel i Quang Nam, Vietnam. Området modtog titlen på verdensarvsstedet, og det startede en kædereaktion, der omdannede området til den gamle bydel til en turistattraktion, hvilket fik de fleste af de gamle huse til at blive omdannet til butikker og restauranter og nogle af bygningerne blev hoteller. Området er kendt for sine smukke taghave og gårdspladser, og Atlas Hotel fuldender billedet med sine fantastiske balkonhaver. Det var et projekt af Vo Trong Nghia Architects.

Der er et par planer for at opbygge fantastiske grønne bygninger med majestætiske haver. En af dem er projektet Sky Villa fra Penda. Det er anden fase i Magic Breeze-projektet. Planerne er for en række stablede villaer, der skal bygges i Hyderabad, Indien. Villaerne ville have terrassehaver på hvert niveau, og de ville tage de grønne haver over træbaldakiner.

Der er også en plan om at opbygge verdens højeste bolig vertikale have. Det er et projekt udviklet af Milroy Perera Associates i samarbejde med Maga Engineering for området Rajagiriya i Sri Lanka. Bygningen vil være et tårn på 164 lejligheder fordelt på 46 etager og det vil have et selvbærende vandingssystem.

SPARK kom også op på et koncept, der blander pension og boliger. Projektet blev opkaldt Home Farm, og det vil integrere vertikale haver og tagterrasse med henblik på at give beboerne friske urter og grøntsager. Ideen er usædvanlig og meget spændende. Grønne grøntsager på bygningsfacader og hustage er ikke lige så almindelige, og projektet kan tiltrække stor opmærksomhed.

The Mountain Hotel er et koncept, som forestilles af Stefano Boeri Architetti. Det vil rumme 250 værelser, og det vil blive dækket i grønt fra top til bund. Designet er inspireret af naturen, og ideen bag det er faktisk at bidrage til at forbedre luftkvaliteten omkring bygningen. Hotellet vil blive bygget i Guizhou, Kina.

Det ligner en kæmpe bunke af sten eller fra en afstand som en kaktus lavet af enkelte lag. Det er faktisk en bygning. Det er et koncept designet af UCX Architects, der skal bygges i Rotterdam. Arkitekterne kommer fra Texas, en region befolket af forskellige kaktusarter. Bygningen vil rumme 98 boligenheder og vil blive struktureret på 19 etager, hver med sine egne suspenderede haver på terrasser.

Den franske arkitekt Edouard Francois kom også med et interessant design til et tårn dækket af planter. Projektet er cammed Tour Vegetale de Nantes og det vil blive befolket med planter, der er tilpasset til at trives i stenrige sprækker. De vil vokse indenfor rustfrit stål rør, som vil være en del af balkoner. Planterne fremvist på denne måde kommer fra de lokale botaniske haver.

Planerne foreslået af landskabsstudiet Gustafson Porter for den nye udvikling i Singapores Marina Bay er ganske imponerende. Tanken er at skabe tierede haver og vandfald som en del af en serie af fire tårne ​​forbundet med en gård. Det vil være et blandet kompleks langs havnefronten i byens finansielle distrikt. Bygningsdesignerne blev udtænkt af Ingenhoven Architects og A61.

Så interessant og betagende som disse begreber er, blev de inspireret af allerede eksisterende strukturer som Bosco Vertical tårnene i Milano, Italien. Projektet blev gennemført i 2014 af Boeri Studio og består af to tårne, der måler 80 og henholdsvis 112 meter i højden. De er hjemme for 480 store og mellemstore træer og 300 små samt 11.000 flerårige planter og 5.000 buske. De dækker terrasserne og giver tårnene et grønt udseende.

Nogle resorts udnytter den friskhed og skønhed, som hængende planter tilbyder, og de bruger deres charme til deres fordel. Et eksempel er Pure Spa center i Da Nang City, Vietnam. Det var et projekt af MIA Design Studio, og det har facader dækket med vertikale haver, der skaber en meget rolig atmosfære, der gør byen til en oase. Behandlingsværelserne åbner mod frodige haver og yoga sessioner afholdes i den åbne have.

I nogle tilfælde tilbyder arkitekter også denne spa-lignende friske indretning til private boliger. Huset designet af Alpes Green Design & Build er et sådant tilfælde. Afsluttet i 2016 i Da Nang, Vietnam, tilbyder boligen et friskt og åbent opholdsmiljø med swimmingpools og gårde. Planter og træer er en del af huset og definerer også facaden.

Golden Holiday Hotel er beliggende i Niha Trang, Vietnam, et populært og overfyldt turistområde. Det blev designet af Trinhvieta Architects, og målet var at få det til at ligne et hotel fra et tropisk område, et beliggende ved havet og omgivet af frodig vegetation.For at skabe denne form for stemning indrettede arkitekterne hotellets facade med potte træer og planter.

MoreINSPIRATION
  • Fantastiske lodrette haver rundt om i verden
  • Tilbage til Green - fordelene ved Ivy Facades
  • En kombination af vintage og moderne indretning grundet af vertikale haver

Nogle gange er en grøn indretning næsten et must. Adelaide Zoo har et grønt tag, masser af levende vægge og endda en stor indgangsfunktion, der ligner en grøn kasse. Det nye indgangsdesign var et projekt af Hassell. Et grønt tag over indgangen støtter dyreliv, der er den første af sin art i Australien. Funktioner som disse gør det muligt for zoologisk have at bedre undersøge og observere visse dyrearter.

Palo Santo er et boutique-hotel beliggende i Buenos Aires og designet af Mario Cito. Det blev bygget på et sted, der tidligere var besat af et trykkeri, og det er den første struktur i sin art bygget her ved hjælp af LEED ratingsystemet. Den vigtigste del af projektet var energieffektivitet, og for at fremhæve denne funktion dækkede arkitekten bygningen med vertikale haver.

Placeret i San Francisco, var SafeHouse som hovedkontor for Cafe Gratitude, og i det seneste er det bedre kendt som en grøn milepæl takket være sine frodige, vertikale haver. Levende vægmaleri blev skabt af botanikeren Amanda Goldberg og Brandon Pruett. De valgte at bruge tørke-resistente planter givet placeringen og det seneste klima.

I Lissabon, Portugal, er der denne spændende bygning, der er dækket af grønne områder. Dens levende vægge giver det et fuzzy og venligt udseende, samtidig med at der opnås en vis isolering. Stueetagen blev efterladt synlig sammen med tagterrassen. På denne måde er der en smule kontrast, og de vertikale haver skiller sig ud endnu mere.

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan verdens største vertikale have ser ud? Hvis du er nysgerrig, så tjek Tree House, en bygning, der i 2014 satte Guiness verdensrekord for den største lodrette have. Bygningen er beliggende i Singapore og er designet af CDL og har en grøn mur, der måler 24.638.59 kvadratmeter, som er lidt under 2280 kvadratmeter. Disse funktioner gør det muligt for bygningen at være energieffektive såvel som visuelt imponerende.

Ved design af Athenaeum Hotel valgte Patrick Blanc at erstatte den kolde berøring og udseendet af beton med noget lidt mere munter og som følge heraf gav bygningen en grøn facade dækket med 12.000 planter. De er fastgjort til en plastbelagt aluminiumramme, der er dækket af syntetisk filt, og strukturen har også et brugerdefineret vandingssystem, der holder bukserne friske og sunde.

Facaden af ​​showroom designet af Sansiri arkitekter er en kombination af glas, træ og levende planter. To sider af bygningen er dækket af geometriske formede plantager, der indeholder de vertikale haver og i mellem dem er glaspladerne skygget af louvere. Bygningen hedder Lodret Living Gallery.

Selv om det udvendige af Espelho d'Agua-bygningen er meget lineært og simpelt, er denne Lissabon-skabelse af DC.AD langt fra at være uinteressant. Faktisk er dens indretning temmelig spektakulær med en vertikal have og åbne og lyse rum. Desuden flankerer en stor vandfunktion bygningen og skærer med floden.

Studio Jean Nouvel designet et rigtig interessant tårn i Nicosia, Cypern. Den usædvanlige ting ved tårnet er ikke dens størrelse eller form, men noget mindre. Det var perforerede facader og brede balkoner, hvorfra planter eksploderede og tilføjede farve til bygningen. Navngivet Tower 25, bygningen er en af ​​de højeste strukturer i byen nåede 67 meter i højden.

Babylon er et feriekompleks beliggende på kysten i Vietnam. Den blev tegnet af Vo Trong Nghia Architects, og den har grønne facader og ser ud som om naturen har overtaget hele strukturen. Udvej er en frisk oase, der giver besøgende et perfekt miljø til afslapning. Hotellet er kun den første del af projektet, som også skal omfatte en række bungalows og strandvillaer.

Kendt som One Central Park, er projektet udviklet af arkitekt Jean Nouvel og botanikeren Patrick Blanc ulig noget andet. Tårnene, de skabte, har store cantilevered spejlpaneler, der afspejler lyset og omgivelserne, og deres facader gennembores af vertikale haver. Et af tårnene har adgang til en eksklusiv 100 meter høj himmelhave.

Bosco Verticale, som oversættes som Lodret Skov, er konceptet designet af arkitekt Stefano Boeri, som ønskede at kombinere højdensitets boligudvikling med byhave. Den første del af projektet består af to tårne ​​bygget i Milanos Porta Nuova-distrikt, der rummer over 900 træer og planter.

I udkanten af ​​Bruxelles er der dette charmerende hus med front- og sidefacader og et tag dækket af planter. Projektet er resultatet af et samarbejde mellem arkitekter Samyn og Partners og botanikeren Patrick Blanc. Huset er moderne og har en glaseret bagfasade, der omslutter havenes udsigt.

Som disse eksempler viste, er grønne facader og vertikale haver en stadig mere populær tendens, som omtales af mennesker over hele verden. Paris har for eksempel endda vedtaget en lov, der tillader nogen at plante en byhave inden for byens grænser. Dette giver gartnere mulighed for at dyrke planter på vægge, på hustage, på hegn og stort set overalt. Det er mere af et projekt end en lov, en måde at tilskynde folk til at byde naturen velkommen i deres liv og være kreativ.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar