Gulvbelægning 101: En guide til bambusgulve

Lad os tale bambus gulve, skal vi? Det lyder måske eksotisk og ærligt, lidt skræmmende, hvis du ikke er sikker på, hvad der præcist er bambus, og hvordan det ville fungere som et gulv. Denne type gulvbelægning bliver mere og mere populær på grund af forskellige årsager, som vi diskuterer nedenfor. Læs denne artikel for at finde ud af hvad bambus gulve er det fordele og ulemper, og et par tips om styling af et rum med et bambus gulv. Du kan bestemme, at bambus gulve er din næste bedste ven!

HVAD ER BAMBOO FLOORING?

Ligesom navnet antyder, er bambusgulv en type gulv, der er fremstillet af bambusplanten. Den mest almindelige bambus sort anvendes til gulvbelægning hedder Moso bambus. De fleste bambusgulvprodukter kommer fra Kina og andre dele af Asien. Bambus er blevet et populært alternativ til trægulve på grund af dets fysiske ligheder med træ (diskuteret nedenfor).

Planten selv (bambus er et græs) vokser meget hurtigere - til løbetid på fem år - end træer, hvilket også gør det til en meget fornyelig gulvmulighed. (Bemærk: Det skal bemærkes, at dette er et kontroversielt emne, som nogle mennesker i branchen føler, at bambushøstning resulterer i skovrydning ... slags en Catch-22 til debatten om bambus / trægulve.)

ER ALLE BAMBOO GULV DET SAMME?

Nej. Forskellige metoder til fremstilling af bambus skaber forskellige resultater i slutresultatet, der hovedsageligt er baseret på økonomisk levedygtighed og lokale præferencer. I sydøstasien skæres bambus i meget tynde strimler og spidses til større stykker bambus, hvilket efterlader små mellemrum / mellemrum mellem hver bambusstreng, ofte for at lette cirkulationen. Flatness og tightness er ikke understreget.

Omvendt er bambusgulvene, der er mere almindeligt forekommende i Nordamerika, meget forarbejdede, herunder udskæring, fjernelse af de ydre skind og knuder, fjernelse af stivelser og sukkerarter, tørring og planlægning og derefter laminering. (Dette er et meget forenklet overblik.)

HVAD ER FORDELE TIL AT BRUGE BAMBOO FLOORING?

Miljøvenligt materiale.

I fokus på at være "grøn" over hele kloden i dag, er bambus et populært gulvvalg på grund af bambusplanternes evne til at vokse hurtigt. Således er bambusmaterialer til gulvbelægning ikke så mangelfulde, som mange ser hardwood til at være.

Lignende udseende til hårdttræ.

Bambusgulve ser meget ud som hårdttræ, hvilket giver en dejlig, varm og naturlig følelse. Bambus kan farves, ligesom løvtræ, for at være næsten enhver skygge eller farve man ønsker. Farvning og "graining" af bambusgulve, der er lagt i strimler, kan undertiden forveksles med hårdttræ.

Let at installere.

Låsning af bambusgulve er ret nem at installere (selvom ikke alle bambusgulve er af låsevarianten). Individuelle gulvplanker låser sammen og klikker på plads. Slutningen. Lyder ganske let, ikke?

Stærk og holdbar.

MoreINSPIRATION
  • En nærmere kig på bambus gulve: Fordele og ulemper
  • Bambusgulv glæder miljøforkæmperne
  • 10 grunde til at elske bambus gulve

Mens traditionelle bambusgulve har et hårdhedsniveau (som bestemt af Janka hardness testing) svarende til rød og hvid eg, øger nye fremstillingsmetoder som strandvævede bambusgulve Janka ratings (hårdhed) til langt ud over hickory og brasiliansk kirsebær, som er to af de hårdeste hårdttræer.

Modstandsdygtig overfor insekter og fugt.

Bambus er en god gulvmulighed for klimaer, hvor insekter og fugt skal overvejes. Gulvet, når det akklimatiseres og installeres korrekt, er mindre tilbøjelige til at kæde eller krympe, end hårdttræ kan være.

Hvad er de ulemper ved at bruge BAMBOO FLOORING?

Kræver vedligeholdelse.

Ligesom vedligeholdelse krævet af trægulve gulve, kræver bambus gulve omhu og opmærksomhed. Tørre eller knap fugtige mopper er bedst, overskydende vand bør undgås, og rengøringsmiddel skal kontaktes med forsigtighed, så de ikke beskadiger overfladen.

Kemikalier til behandling af bambusgulveflader.

Mens bambusgulve er fremstillet, bruger nogle producenter urea-formaldehyd som lim til at binde bambusstrimlerne sammen. Dette er et meget giftigt kemikalie, og meget debat har fundet sted om hensigtsmæssigheden af ​​dette kemiske valg.

Forsendelse bambus over hele verden efterlader et højt kulstoffodaftryk.

Bare fordi materialet selv er "miljøvenligt" betyder ikke, at der ikke er nogen miljøbelastning ved at bruge bambusgulve. Overvej forsendelsesressourcer og omkostninger i forbindelse med transport af bambus fra Kina; i det mindste en undersøgelse har vist, at for et Colorado hjem, ved hjælp af lokale beton til gulve er et mere miljøvenligt valg end bambus, på grund af kulstof krav til at få bambus på stedet.

HVORDAN KAN JEG STILLE MY BAMBOO FLOOR?

Brug farveblokerende andetsteds i rummet.

Fordi bambusgulve har tendens til at foregå mere, med masser af slanke striber i stedet for tykkere plader, der findes med hårdttræ, kan det være en fordel at bruge farveblokerende i resten af ​​rummet for at give en vis balance. Inkludering af klare plader af møbler, for eksempel eller gentagelse af farver i store mængder, er et par ideer til, hvordan man gør dette.

Hold væggene hvide.

Lad det smukke teksturelle udseende og striber på bambusbundet tage et centralt skridt ved at male vægge hvid eller en lysere skygge.

Indarbejde en asiatisk stil.

Det ville være fornuftigt, da bambus iboende er en asiatisk ressource, at den stil ville være en passende tilføjelse til et rum med bambusgulve. Den asiatiske indflydelse på dine indretningsvalg kan være indlysende, subtilt eller et sted i mellem - uanset hvad du er komfortabel med og kærlighed til. Fordi det handler om stil.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar