Half-Sunk i Dune House

Beliggende på øen Terschelling i Holland, Dune House af Marc Koehler Arkitekter stiger over det barske terræn og tilbyder udsigt over Nordsøen.

Dens form ligner en trædiamant, som varierer i vinkel og eksponering som det visuelle perspektiv skifter. Ifølge arkitekterne "bestemmer naturens kræfter i miljøet - havet, sollyset og de lokale vindmønstre - designet på en sådan måde, som om de selv havde skulptureret huset. Det er frem for alt et meget kontekstuelt design, og derfor blev hvert materiale valgt efter en tæt undersøgelse af farver og teksturer, der findes i miljøet. "

Trin ind og du vil opdage et overraskende udvalg af interiører, hvor nysgerrige former er godt understreget af en overflod af naturligt lys: Det loftlignende hus genskaber oplevelsen af ​​at gå en tur på klitterne i sit indre som en spiralpromenade arkitektonisk omkring dens kerne som en sammenhængende sti fra platform til platform, hver kun få trin højere end den næste.

Dette frembringer meget interessante rumlige og visuelle relationer mellem hvert værelse, men også mod landskabet, da hver åbning i huset er formet, dimensioneret og placeret på en bestemt måde ifølge dets funktion. Bæredygtige træk ved designet omfatter brugen af ​​præfabrikeret træ, solpaneler og en biomasse køre pejs. [Fotografi: Marc Koehler Architects]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar