Betydningen af ​​harmoni og enhed i indretningsdesign

Enhed og harmoni er backbones af ethvert godt design. Billede: Design Harmony

Trends kan komme og gå, men principperne for interiør design er for evigt. Derfor mener vi, uanset hvad dine indretningsindstillinger kan være, det er vigtigt, at du lærer om disse principper. Tidligere har vi vokset poetisk om betydningen af ​​balance og symmetri, og nu er vi ved at takle harmoni og enhed.

Læs videre for at lære, hvad disse begreber er, hvorfor de er vigtige, og hvordan man får dem til at fungere i dit eget interiør. Selvom de måske synes simple ved første øjekast, kan vi næsten garantere, at de spiller en meget større rolle, end du tror.

Enhed og harmoni giver rummet en følelse af samhørighed. Billede: Leslie Harris-Keane Interior Design

Hvad er harmoni og enhed?

Selvom enhed og harmoni kan lyde ens, spiller de hver især forskellige roller i den måde, vi oplever interiørdesign. De kan beskrives som følger:

Harmoni er den forstand at alle elementer i dit design passer sammen. De kan passe til samme tema, æstetisk stil eller humør. Den vigtige afhentning er, at hvert enkelt stykke synes at hænge sammen på en eller anden måde, selvom det ikke er identisk med noget andet.

Enhed henviser til gentagelse af bestemte elementer i hele dit design - hvad enten det er farver, former eller materialer - for at trække blikket sammen.

Disse principper bruges til at skabe en følelse af samhørighed i rummet. Tænk på, hvordan du kan indarbejde dem, ikke kun i hvert værelse, men i hele dit hus som helhed. I virkeligheden er det et af de værktøjer, som professionelle indretningsarkitekter bruger til at tage deres arbejde til næste niveau, ved at holde sig til en samlet æstetik i et hjem i stedet for at have særprægede temaer.

Samhørighed skaber en følelse af ro. Billede: Drew McGukin Interiors

Hvorfor samhørighed betyder noget

Simpelthen er samhørighed vigtig, fordi det gør værelser lettere at fordøje. Vi har nok alle haft den ubehagelige oplevelse at gå ind i et rum, der bare er for meget at håndtere. Mere end sandsynligt, uanset hvordan dette værelse så ud fra dit perspektiv, årsagen til at det gør ondt i øjnene og hjernen er, at det manglede samhørighed.

Ifølge Gestalt-psykologien, selv om vores øjne hele tiden tager i information, forsøger vores hjerner at koge alt ned til det enkleste, genkendelige mønster. Derfor erkender vi øjeblikkeligt, at det er et køkken eller et badeværelse i stedet for at fokusere på æstetiske detaljer, når vi går ind i et nyt rum. Først efter at have fået en stemning for rummet som helhed kan vi fokusere på de enkelte elementer.

Brug af harmoni og enhed til at skabe en følelse af samhørighed gør den indledende mønstergenkendelse let. Vores hjerner kategoriserer de gentagne detaljer og ligheder meget hurtigere, end de ville, hvis ingen af ​​designelementerne passer sammen, hvilket ubevidst giver os mulighed for at være roligere, når vi er i rummet.

Hvert værelse skal koordinere elementer. Billede: Chango & Co.

Sådan indarbejdes dem

Inddragelse af harmoni og enhed handler om at fremvise lighed. Det er derfor, vi fortæller dig at bruge de samme farver, mønstre, teksturer, former og materialer i en række applikationer i hele rummet. Tag ovenstående billede som et eksempel. Det monokromatiske farveskema ses i hele vægbeklædningen, gulvbelægning, møbler og tekstiler.

Hvis du har problemer med at få dit design til at føle sig harmonisk, anbefaler vi at fokusere på et enkelt element som din kilde til designinspiration. Vælg noget lille som et mønstret kaste pude og tag det rundt med dig, mens du handler for andre varer. Derefter bedøm de enkelte punkter på en enkelt måde om, hvorvidt de arbejder godt sammen eller ej.

Glem ikke visuel interesse. Billede: Space Harmony

En advarsel

Det er muligt at have for meget af en god ting. Mens harmoni og enhed er nøgleelementer i ethvert design, vil for meget af det få rummet til at se kedeligt og uinteressant. Du skal indføje et par særskilte elementer i dit design for at indgyde visuel interesse.

Tænk på det på denne måde: Harmoni og enhed skal være grundlaget for dit design. De bør komme først og tage størstedelen af ​​din overvejelse. Disse accent stykker af visuel interesse bør kun betragtes som afsluttende rører. De er beregnet til at afrunde rummet, snarere end at støtte størstedelen af ​​det.

Dette er et område, hvor dine opfattelsesbeføjelser kommer i spil. Hvis du er usikker på, om der ikke er nok lighed i lokalet, eller alternativt, for meget, tag bare et skridt tilbage. Et forsøg på at tage i rummet som helhed vil fortælle dig, hvad du skal gøre.

Brug disse tips til at bringe enhed og harmoni til dit interiør. Billede: i3 designgruppe

Harmoni og enhed er to fundamentale, men ofte overset, principper for indretning. I virkeligheden spiller de en nøglerolle i at give værelser i dit hjem en tiltrængt følelse af ro og stabilitet. De er også de elementer, der sætter ekstraordinære designs bortset fra mængden. Husk dem, mens du tackler dit næste store projekt. Stol på os, de vil gøre en mærkbar forskel.

Har du nogensinde gjort en bevidst indsats for at inkludere harmoni og enhed i dine designs? Vil du gøre det nu? Del din begrundelse med os i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar