Skal du ansætte en indretningsdesigner? Spørg dig selv disse spørgsmål, før du tager fatet

Vi håber du kan lide de produkter, vi anbefaler. Bare så du er klar over, Freshome kan indsamle en del af salget fra linkene på denne side.

Spørg dig selv disse spørgsmål, før du anbringer en indretningsarkitekt om bord. Billede: Martha's Vineyard Interior Design

Køb et lignende udseende: Cork Bowls | Kaste pude | sconces

Et af de spørgsmål, vi bliver bedt om hele tiden, er, om det er værd at ansætte en indretningsarkitekt og - lige så meget som vi gerne vil hjælpe - det er ikke noget, vi kan svare for dig. Leje en designer er en utrolig personlig oplevelse. Nogle mennesker ville ikke drømme om at starte et projekt uden professionel hjælp, og andre kan ikke retfærdiggøre udgiften. Hvor du falder i den debat er i sidste ende op til dig.

Men vi vil ikke forlade dig hængende. For at hjælpe dig med at beslutte, har vi samlet en liste over spørgsmål for at spørge dig selv, inden du forpligter dig til at arbejde med en proffs. Læs dem nedenfor og tænk på dem omhyggeligt. Efter at du har svaret på hver enkelt, ved du sikkert, om du vil ansætte en indretningsarkitekt, er det rigtige valg for dig.

Sørg for, at budgettet kommer først. Billede: Martha's Vineyard Interior Design

Køb et lignende udseende: Skærebræt | Servering Skål | taburetter

Hvad er din økonomiske plan for projektet?

Når vi taler om et renoveringsprojekt, beder vi os normalt om at overveje budgettet først og fremmest. Denne gang er det ikke kun vigtigt at overveje, hvor meget du vil bruge, men også når du er klar til at betale omkostningerne.

Hvis du vælger at designe rummet alene, kan du bestemme hvad du kan gøre vs. hvad du vil ansætte nogen til at gøre. Du kan endda sætte værelset sammen stykke for stykke, hvis du ikke har en stor, engangsbeløb i kontanter til rådighed.

På den anden side har indretningsarkitekter tendens til at samle deres gebyrer alle på én gang. Designere har deres egen unikke gebyrstruktur; nogle opkræver et fast gebyr for deres arbejde, andre arbejder på timebasis. Nogle opkræve gebyrer på hvert køb, de laver, mens andre tager en procentdel af prisen for rummet som helhed. Hvis du overvejer en designer, skal du sørge for, at du er fortrolig med, hvordan du bliver opkrævet, inden du underskriver noget papirarbejde.

Tænk hårdt på hvilke tjenester du gerne vil leje ud. Billede: Martha's Vineyard Interior Design

Køb et lignende udseende: Sconces | Lændepude | Quilt

Hvilke tjenester søger du?

Derefter skal du overveje, hvad du vil have for selve projektet. Som du ved, er indretningen meget mere end at købe nye møbler og lægge et par friske lag af maling. Du er nødt til at balancere æstetik og funktion, samtidig med at du overvejer hvordan hver enkelt vare passer sammen som en helhed.

De fleste designere tilbyder en omfattende liste over tjenester til dækning af disse behov, herunder:

  • Design konsultationer
  • Site måling og vurdering
  • Rumplanlægning
  • Design begreber
  • Indkøb eller indkøb
  • Projektledelse

Selvfølgelig vil en fuldservice designer være den mest kostbare løsning, men afhængigt af det firma, du arbejder med, kan du muligvis oprette et a la cart-valg, der giver dig mulighed for at tage kontrol over de opgaver, du kan håndtere og gården ud resten.

Væg, hvor behagelig du er med din personlige følelse af stil. Billede: Martha O'Hara Interiors

Køb et lignende udseende: Vedhæng | Sconces | Blomster

Har du en følelse af din egen personlige stil?

Selvfølgelig vil personlig stil inddrage denne beslutning. Uanset om du gør det alene eller hvis du ansætter en pro, skal du være tilfreds med slutresultatet. Den nemmeste måde at sikre, at der sker, er at have en fast ide om de æstetik, der appellerer til dig.

At have et slutresultat i tankerne er især vigtigt, hvis du skal ansætte en anden til at tage ansvaret for dit design. Han eller hun vil basere deres stil beslutninger i vid udstrækning på de parametre, de har fået, så hvis du føler dig usikker, kan du lade dig stå åben for miscommunication og hit-or-miss-gætteri.

Mens du helt sikkert skal have en stil i tankerne, når du arbejder på dig selv, har du også en meget større fejlmargin. Hvis det er nødvendigt, tag dig tid til at mulle over stykker, du er usikker på. Du kan også returnere stykker, der ikke virker, eller skifte din designplan uden at pådrage sig overskydende gebyrer.

Vær ærlig over, hvor behagelig du træffer beslutninger. Billede: Peter Eskuche AIA

Køb et lignende udseende: Bordlampe | Kaste pude | Lænestol

Er du komfortabel med at træffe beslutninger?

Selvom dette kan virke som et underligt spørgsmål, er det absolut nødvendigt. Nogle mennesker elsker at træffe beslutninger, og andre er genert væk fra denne opgave. Kun en af ​​disse personligheder vil fungere godt sammen med en professionel indretningsarkitekt.

Når du outsourcer legwork til dit design, bliver du automatisk fremmet til beslutningstageren. Din designer vil præsentere dig med en række muligheder for hvert eneste aspekt af rummet. Han eller hun vil have brug for din endelige godkendelse, inden du går videre. Hvis du er den slags person, der bliver overvældet af muligheden for at lave utallige valg, er det måske ikke din bedste chance.

Det er klart, at der stadig skal træffes beslutninger, hvis du designer lokalet alene. Men igen har du friheden til at gøre det i dit eget tempo. Du skal veje hvilket scenario der passer bedst for dig.

Husk disse spørgsmål før du starter dit næste projekt. Billede: Britto Charette

Køb et lignende udseende: Vedhæng | Lysestager | Serveringsbakke

At ansætte en indretningsarkitekt er virkelig en personlig beslutning. Mens nogle mennesker elsker at have arbejdsbyrden taget ud af deres hænder, er andre ikke sikre på, om de vil kunne give op så meget kontrol. Hvis du er på hegnet om at bringe et proff er det rigtige valg for dig, skal du holde vores spørgsmål i tankerne. Vi er sikre på, at hvis du tager dig tid til at overveje dem omhyggeligt, vil du lande efter en beslutning, der føles rigtig for dig.

Har du ansat en indretningsdesigner før? Hvad var din oplevelse som? Del det med os i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar