Historisk Lissabon-lejlighed bevarer udsmykkede detaljer

Atelier Veloso Arkitekter afsluttet en historisk lejlighed redesign i Lissabon, Portugal. Beliggende på første niveau i en fem-etagers bygning fra 1893, bevarer loftet store detaljer som stenmurervægge og de 3,5 meter store lofter med gipsstik og figurative dekorationer.

Ombygning af lejligheden for at tilpasse den til nutidige levebehov betød, at der skulle installeres nye køkkenapparater i områder med nedsatte vanskeligheder, tilføjelse af træindrammede vinduer og fuldstændig udskiftning af indersiden af ​​blokken.

Resultatet er fascinerende: en luftig og rummelig hems midt i en farverig, bohemisk by fyldt med naturlig belysning fra de høje vinduer. I stuen blev der placeret en stor bogreolde, der visuelt supplerede det massive dekorationsloft.

Denne bogfyldte væg adskiller pladsen i to, hvilket gør plads til et elegant hjemmekontor. I loungen er det hvide loft kraftigt kontrasteret af en skulpturel lysenhed med en uregelmæssig form og en lys orange profil. Køkkenet har en vifte af materialer og teksturer, der omdanner det til et indbydende sted til familiesammenkomster. [Fotografi af José Campos]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar