Charmerende moderne hjem skjult af landskabet

Når et hus er bygget på et sted så fjernt som dette, er ideen bag projektet normalt at bringe indbyggerne tættere på naturen, for at udforske omgivelserne og for at sikre et roligt, afslappende og afsondret miljø. Stedet, hvor Casa Meztitla er beliggende, blev valgt af to hovedårsager.

På den ene side var stedet egnet fra et finansielt synspunkt. På den anden side var det placeret i nærheden af ​​El Tapozteco bjerg nationalpark, der er omgivet af ekstraordinære landskab.

Det er her, at arkitekterne på EDAA valgte at bygge dette vidunderlige hus. Kontoret er i øjeblikket sammensat af fem medlemmer og blev grundlagt af Luis Arturo Garcia, arkitekten med ansvar for dette projekt. Huset blev bygget i 2014 og dækker et areal på 400 kvadratmeter i Tapoztlan, Mexico.

For det meste blev huset bygget af ru sten. Dette gør det muligt at blande sig med landskabet. Det ville let gå ubemærket, hvis ikke for den hvide monolitiske boks, der fungerer som en skal til indvendige rum. Det fremkommer gennem træpladerne, der gør bygningen synlig. Bygningen ligger lavt under træerne og er justeret med skråningerne omkring det.

Interiøret er lukket for at give en masse privatliv. Samtidig åbnes huset også for sine omgivelser og byder på den smukke udsigt og de smukke naturlige farver. Denne interessante forbindelse mellem de indendørs områder og de store udendørs arealer sikres gennem et sæt svingbare glasdøre, som gør det muligt for huset at holde kontakten med naturen.

Materialerne anvendt til projektet er grundlæggende og lokalt indkøbte. De omfatter beton, som blev brugt til fundamentet, hvid cement til plettering af væggene, sten og glas. Denne kombination blev valgt af økonomiske grunde, men også for at lade huset let og problemfrit integreres i den naturlige kontekst.

MoreINSPIRATION
  • Moderne-industrielle hjem bliver en med ørkenlandskabet
  • En vidunderlig resort-stil hjem med udsigt over Mallorca's Bedøvelse Landskab
  • Moderne landhus i Colombia pryder landskabet med dets forfriskende design

Huset var ment at kræve lidt vedligeholdelse, hvilket er en anden grund, som denne palette af materialer blev valgt til. Disse materialer bliver naturligt og smelter gradvist sammen med konteksten og bliver en del af landskabet.

To store reservoirer har rollen at indsamle regnvand. En af dem er cirkulær og åben, vandet bruges til kunstvanding og vedligeholdelse. Det andet reservoir indeholder drikkevand og er skjult under græsplænen.

Huset har også en skød swimmingpool, som på en måde kan betragtes som et tredje reservoir. Puljen er integreret i husets struktur og skal, der hæves for at fange de smukkeste udsigter.

En gårdhave tilbyder en god følelse af privatlivets fred. Det lægger op til huset og styrker samtidig den vidunderlige indendørs-udendørs forbindelse etableret mellem rum. Områder som soveværelset og dets åbne en-suite badeværelse får glæde af dette privatliv og åbenhed på den smukkeste måde.

Udover de store drejelige glasdøre, som både beskytter de indre rum og byder udendørs, har huset også et meget afslappet og åbent layout, der gør overgangen mellem indvendige og udvendige rum sømløse.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar