Vil du have et hjemmebibliotek? Her er 4 tips til at gøre din drøm rigtig

Du har altid ønsket et hjemmebibliotek. Nu er det tid til at få det til at ske. Billede: Trilogi Skabe & Design

De fleste bookworms vi ved, drømmer om at have et rum, hvor de kan flygte fra verden med en god bog. Selvom hjemmebibliotek kan lyde som en fortid, er der ingen grund til, at du ikke kan oprette et af disse områder i dit eget hjem. Alt det kræver er en lille planlægning for at sikre, at dette projekt kommer ud som du altid har forestillet dig.

Da disse rum er meget personlige, kommer meget af dit design ned til din smag. Men der er nogle tips til at sikre, at dit hjemmebibliotek fungerer optimalt, uanset din æstetik. Læs nedenfor for at få et skridt tættere på at skabe dit drømmehus.

Korrekt hylder er nøglen til dit display. Billede: JWT Associates

Fokus på din skærm

Korrekt opbevaring er hjemmebibliotekets hellige gral. Hvis du er en ivrig læser, har du sandsynligvis brugt meget tid på at gemme dine bøger i mindre end ideelle forhold. Nu hvor du har forpligtet dig til at designe dit helt eget bibliotek, er det tid til stolt at sætte dine bøger på skærmen.

Det første skridt er at vælge den bedste placering i dit hjem til dette projekt. Få er heldige nok til at kunne dedikere et helt rum til opgaven. Det er snarere meget mere almindeligt at finde kreative måder at dele plads med et hjemmekontor eller formelle boligareal på. Hvis det er nødvendigt, kan en mindre læsekrog også udskæres fra tidligere ubenyttet plads i et soveværelse eller hems.

Når du først kan se, hvor dit bibliotek vil tage form, er det tid til at blive seriøs om opbevaring. Gulv til loft reoler eller indbyggede er de traditionelle valg. Men i disse dage bliver boligejere mere kreative. Find ud af nogle design inspiration til alternativer, der vil fungere i dit unikke rum.

Sørg for, at der er masser af siddepladser. Billede: Martha O'Hara Interiors

Opret det rigtige sædearrangement

Efter opbevaring er den rigtige plads den næste vigtigste del af et hjemmebibliotek. Der er meget få hurtige regler her, men om dit rum skal rumme en enkelt stol eller du har firkantede optagelser til en hel gruppering, skal det være behageligt. Dette er en af ​​de få gange, vi vil råde dig til at afstå fra ultramoderne minimalisme til fordel for de større, mere overdådige stykker, der er fælles i traditionelt design.

Når du har fået dine møbler på plads, er det næste skridt at designe et ordentligt layout. Af alle siddepladser i dit hjem bør denne især føle sig velkommen. Prøv at arrangere hvert stykke i en lille vinkel for at give en afslappet og trøstende luft til rummet. Når der er mere end et siddeelement involveret, vil du placere dem, så de vender mod hinanden i stedet for at vende sig væk.

Layer belysning for at gøre læsningen let. Billede: Amanda Kirkpatrick Photography

Lag din belysning

Mens korrekt belysning er et nøgleelement i hvert værelse i dit hjem, er det særligt vigtigt i et bibliotek. Ingen kan lide at kæmpe for at lave ord. At give en ordentlig belysningsplan, såvel som den rigtige type lys, er afgørende for rummets evne til at fungere som du ønsker.

Start med at gennemgå din eksisterende belysningsordning. Ideelt set vil det indeholde mindst en af ​​hver af følgende:

  • Ambient:Også kendt som generel belysning fylder omgivende lys størstedelen af ​​rummet og giver dig mulighed for at bevæge dig rundt sikkert. Det kommer som regel fra forsænket belysning, sporbelysning eller vægmonterede armaturer.
  • Accent:Accent belysning bruges til at fremhæve et bestemt brændpunkt, såsom et stykke væg kunst. Billedlamper, vægmonterede armaturer eller sporbelysning er almindelige, og dimmere bruges ofte på disse funktioner til at give humørbelysning.
  • Opgave: Som navnet antyder, bruges projektlamper til at hjælpe dig med at fuldføre en bestemt funktion. Dette kunne være alt fra skrivebordslamper til vedhængende lys, der hænger over en køkkenø.

Her er din ambient- og opgavelys vigtigst. Sørg for at have en af ​​hver direkte over eller ved siden af ​​hvert sted i din opholdsstue. Derefter giver den rigtige lys temperatur. Dagsløg, der spænder fra 5.000K-6.500K, er det bedste valg til læsning, så du vil måske investere i nogle få af dem.

Dette rum skal være så hyggeligt som muligt. Billede: Kevin Dakan Architect

Gør det hyggeligt

Den sidste komponent til ethvert hjemmebibliotek er hygge. Selv om dette ikke er et officielt princip om interiørdesign, er det i vores sind absolut nødvendigt her. Denne plads er trods alt en overbærenhed i hjertet. Dit endelige produkt skal føles som et sted, du vil gerne krølle op med en god bog i timevis.

I dette tilfælde er brug af tekstiler en særlig stor mulighed for at bringe et niveau af komfort til rummet. For eksempel kan du mætte pladsen med et dejligt, flot kasteppe. Tilføj derefter et par kastepuder til hver stol eller sofa i din sædearrangement. Endelig overvej at tilføje et blødt tæppe til blandingen for at holde varmen i koldere temperaturer.

Den sidste komponent tilføjer et element af personalisering. Da dit hjemmebibliotek sandsynligvis fungerer som en flugt fra dagligdagens stress, er det incitament til at få det til at føle sig som en oase. Uanset om det er et stykke vægkunst eller et bestemt indretningsparti, der får dette værelse til at føle sig som eget, her er der officielt tilladelse til at investere.

Tag vores råd og opret et eget hjemmebibliotek. Billede: LINEA, Inc

Mange af os drømmer om en dag med vores helt eget bibliotek. Der er dog ingen grund til, at drømmen ikke kan blive en realitet, selvom din livssituation ikke er befordrende for det typiske bibliotek, vi ser i gamle film. Tipene i dette indlæg er rettet mod at hjælpe dig med at oprette en personlig oase, uanset hvor meget square footage du har. Husk dem, når du designer dit rum. Du fortjener det.

Hvad synes du om vores hjemmebibliotek ideer? Vil du tage skridt til at medtage et af disse rum i dit eget hjem? Fortæl os om det i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar