Moderne House Shutters, der genopfinder begrebet privatlivets fred

Det er svært at afgøre, nøjagtigt, når skodder blev opfundet først, og det antages, at deres historie begynder et sted i det antikke Grækenland. Deres rolle var da det samme som det nu: at styre lyset, der kommer ind i et rum såvel som ventilationen. I første omgang var de lavet af marmor, men træ blev til spil og vindueskodder begyndte også at ændre deres form og design og blive mere fleksible og alsidige. Nu kommer moderne skodder i en meget bred vifte af design, materialer, finish, farver og stilarter, og deres rolle er også blevet en dekorativ.

To skodder er bedre end en og tre er bedre end to, så en hel bygning facade dækket af skodder skal være fantastisk. At dømme efter udseendet af dette hus, ville vi sige det er sandt. Det er ikke kun det faktum, at der er en hel facade klædt i skodder af forskellige størrelser og farver, men også det faktum, at de kan betjenes.

Det er ikke ofte, at vi i dag ser et moderne hus med vindueskodder, så vi kan helt sikkert sætte pris på et design, der får dem til at se smukke og stilfulde uden at se på gammeldags. Dette er et hus designet af ARCS Architekten, og det ser vidunderligt ud, især med de glidende skodder.

Som vi allerede nævnte, er moderne vindueskodder ikke bare praktiske, men også dekorative, som bevist af designet skabt af Mihaly Slocombe til denne husudvidelse. Dens skodder er lavet af træ, og de foldes halvt på en meget interessant og usædvanlig måde. De har også perforerede mønstre, der giver facaderne et unikt udseende og en masse karakter.

De skodder, der dækker vinduerne i dette hus designet af Aamodt / Plumb Architects, er lavet af koldt træ skabt ved hjælp af en gammel japansk teknik med det formål at bevare materialet. Træet er forkølet og afkølet og erhverver en unik mørk finish, der i dette tilfælde suppleres med et hvidt ståltak, der holder indvendige rum kølige om sommeren.

Når skodderne lukkes, bliver dette hus et kompakt volumen, og facaden har et simpelt og uafbrudt blik. De træplanker, der anvendes på skodderne, er af samme type som huset udvendigt. Dette er et design af Wolveridge Architects.

Denne iøjnefaldende struktur er en lejlighedsbygning udviklet af Arsh Design Group. Det er placeret i Teheran, Iran, og det ser fantastisk ud. Den mest imponerende ting om det er facaden, der har en række sammenlåsende træpaneler, der fungerer som skodder. Når de åbner, glider de ind i de tilstødende paneler og således holder facaden sin todimensionale struktur til enhver tid.

Der er selvfølgelig masser af spændende og ekstraordinære moderne designs, når det kommer til vindueskodder, men det betyder ikke, at den enkle gammeldags art skal glemmes. Bare se hvor charmerende disse træskodder er. De blev brugt af Frederico Valsassina Arquitectos ved design af et moderne hjem i Colares, Portugal tilbage i 2007.

MoreINSPIRATION
  • Forbedre dit interiør med moderne træskodder
  • Moderne Bedstemors Hus I Vancouver Infunderet Med Kid-Friendly Elements
  • Smukt hus med Gabion vægge, træ skydedøre og havudsigt

I 2004 designet AA KULTURA et meget interessant multi-unit bolig system i Slovenien. Strukturen er en stor villa, der består af flere enheder under et tag. Designet er elegant og moderne, der er defineret af flere smukke funktioner, herunder serien af ​​træskodder, der giver privatliv til de indre områder uden fuldstændig at hindre udsigterne eller lyset.

I det 17. arrondissement i Paris er der en bygning, der ikke rigtig smelter sammen, en struktur der står i kontrast til omgivelserne ved at dens gadefasade er dækket af en serie vertikale perforerede metalplader som skodder, men med en temmelig usædvanlig se. De giver bygningen et ensartet og iøjnefaldende udseende, og de er designet af Avenier Cornejo Architectes til livet.

Der var en tid, hvor huse har relativt små vinduer, og når de ikke forbinder så frit med udsigterne og deres omgivelser. Moderne boliger har dog ofte højhøjdevinduer, og den ene i Brasilien har endda gulv til loftskodder for at gå sammen med dem. Huset var et projekt af mf + arquitetos og dets skodder er designet til at tilbyde privatlivets fred og til at styre dagslyset, der kommer ind i boligarealerne.

På trods af, hvordan kompakte og lukkede disse huse virker, er de faktisk meget synkroniserede med deres omgivelser, og de får det meste ud af udsigten omkring dem takket være en række lukkede beskyttelsesplader, der dækker dem på to sider. Disse skærme tilbyder privatlivets fred og kan åbnes for at afsløre en uhindret udsigt. Husene er beliggende i Frankrig og er designet af N + B Architectes.

Fordi det ligger inden for en kystosion zone i New Zealand, dikterede reglerne, at dette hus og alle bygninger i området skal være aftagelige. Arkitekt Crosson Clarke Carnachan vedtog en interessant strategi i den forstand ved at sætte huset på to tykke træslæder og dermed gøre det mobilt. Ikke kun det, men huset blev også designet til at være helt lukket med træskodder og til at blive en kompakt blok af træ, når det er nødvendigt.

Vindue skodder normalt kontrast til facaden af ​​huset eller skiller sig ud i den ene eller anden måde, men det sker ikke rigtig, når ønsket om at skabe et minimalistisk design som den ene af Vallvidrera House ved YLAB Arquitectos. Det ligger i Barcelona, ​​Spanien, og en ting, der adskiller sig fra naboerne, er den skarpe hvide facade og de tilhørende skodder, der dækker vinduerne, der gør huset til at ligne en kompakt hvid blok.

Der er en god forklaring på, at denne moderne bolig har et beskedent udvendigt design, der minder om gamle lader. Det er fordi det faktisk plejede at være en laden. Det blev omdannet til det smukke hjem, det er nu af STEINMETZDEMEYER, men dets nuværende design er tro mod dets fortid, beskedne og synkroniserede med de omkringliggende huse. Selvfølgelig, bag denne shell er der et udsøgt indretning og træfacaden og tilhørende skodder holder det hele skjult og privat.

Beliggende i Dublin, Irland, ligger dette hus mellem to eksisterende bygninger og skulle derfor være små og lagdelt. Det blev designet af ODOS arkitekter, som organiserede det på tre niveauer og formåede at finde en meget kreativ måde at åbne de indre rum på omgivelserne, samtidig med at de gav deres kunder alt det privatliv, de havde brug for. De gjorde det ved at designe en række moderne skodder, der kan dække facadernes glaserede sektioner, og som kan åbnes for enten helt eller delvist at lade lyset og udsigterne komme.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar